Νέα έρευνα της FIFA για το Μουντιάλ της Γερμανίας

Εκτός του Μπεκενμπάουερ, υπό έρευνα βρίσκονται επίσης οι Βόλφγκανγκ Νίρσμπαχ, Χέλμουτ Ζάντροκ

 

Η FIFA ανακοίνωσε σήμερα, Τρίτη, ότι η επιτροπή δεοντολογίας της άρχισε επίσημη έρευνα εναντίον έξι ατόμων, στα οποία συμπεριλαμβάνεται ο θρύλος του γερμανικού ποδοσφαίρου, Φραντς Μπεκενμπάουερ, όσον αφορά στην ανάθεση της τελικής φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2006 στη Γερμανία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι και τα έξι άτομα που βρίσκονται στο «στόχαστρο» της σχετικής έρευνας υπήρξαν στο παρελθόν υψηλόβαθμα στελέχη της Γερμανικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας και της οργανωτικής επιτροπής για το Μουντιάλ του 2006.

Εκτός του Μπεκενμπάουερ, υπό έρευνα βρίσκονται επίσης οι Βόλφγκανγκ Νίρσμπαχ, Χέλμουτ Ζάντροκ, Τέο Τσβάντσιγκερ, Χορστ Σμιτ και Στέφαν Χανς.

«Στις περιπτώσεις του κ. Μπεκενμπάουερ, του Δρ. Τσβάντσιγκερ, του κ. Σμιτ και του κ. Χανς, το ερευνητικό τμήμα θα διερευνήσει πιθανές αδικαιολόγητες πληρωμές και συμβάσεις για την απόκτηση πλεονεκτήματος στην επιλογή οικοδεσπότη για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2006 της FIFA και την σχετική χρηματοδότηση» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ερευνητικό τμήμα της επιτροπής δεοντολογίας της Παγκόσμιας Ποδοσφαιρικής Συνομοσπονδίας.