Τρομοκρατική επίθεση με νεκρούς στις Βρυξέλλες

Παγκόσμιο σοκ μετά τις νέες τρομοκρατικές επιθέσεις στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών

Παγκόσμιο σοκ μετά τις νέες τρομοκρατικές, όπως όλα δείχνουν, επιθέσεις στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών, λίγες ημέρες μετά τη σύλληψη του τρομοκράτη του Παρισιού. Σύμφωνα με τα διεθνή μέσα ενημέρωσης  τουλάχιστον 13 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους ενώ 35 είναι οι τραυματίες.

Δύο ισχυρές εκρήξεις σημειώθηκαν δίπλα στα γκισέ της American Airlines, στην αίθουσα αναχωρήσεων.  Οι εκρήξεις σημειώθηκαν λίγο μετά τις 9 το πρωί (ώρα Ελλάδας).

H κρατική τηλεόραση του Βελγίου, αλλά και το Reuters μεταδίδουν πληροφορίες ότι οι εκρήξεις προήλθαν από βομβιστή αυτοκτονίας, κάτι που επιβεβαίωσαν και οι αρχές. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η πρώτη έκρηξη οφείλεται στον βομβιστή και η δεύτερη σε βόμβα που πυροδοτήθηκε από απόσταση. Σύμφωνα με το βελγικό πρακτορείο ειδήσεων Belga, υπήρξαν πυροβολισμοί, ενώ ακούστηκε κάποιος να φωνάζει στα αραβικά πριν από τις δύο εκρήξεις στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών.

To Russia Today κάνει λόγο για 17 νεκρούς και δεκάδες τραυματίες, ενώ αναφέρει ότι εντοπίστηκαν τρεις ζώνες βομβιστών αυτοκτονίας.

Την ίδια ώρα άλλοι 10 νεκροί και τουλάχιστον 15 τραυματίες είναι ο θλιβερός απολογισμός μέχρι στιγμής από εκρήξεις στο μετρό των Βρυξελλών και ειδικότερα σε στάση κοντά στα κτίρια της Κομισιόν.

Τα αίτια της έκρηξης στο αεροδρόμιο μέχρι στιγμής είναι άγνωστα όμως Βέλγοι δημοσιογράφοι κάνουν λόγο για εκρηκτικούς μηχανισμούς που είχαν τοποθετηθεί σε διάφορα σημεία του αεροδρομίου. Το βελγικό κανάλι BRT μεταδίδει ότι βρέθηκε και τρίτο ύποπτο πακέτο, πιθανών εκρηκτικός μηχανισμός στο αεροδρόμιο.

Καπνός έβγαινε από το κτίριο, το οποίο εκκενώθηκε, τζάμια έχουν σπάσει ενώ σοκάρουν οι εικόνες των τραυματιών που κείτονται στο έδαφος μέσα στην κατεστραμμένη αίθουσα αναχωρήσεων.

Η κυκλοφορία των τρένων και των αυτοκινήτων προς το αεροδρόμιο έχει διακοπεί. Οι αρχές αποφάσισαν το κλείσιμο του αεροδρομίου και όλες οι πτήσεις ακυρώθηκαν.  Πολλά αεροσκάφη που επρόκειτο να αφιχθούν στο αεροδρόμιο έχουν αλλάξει πορεία.

Η κυκλοφορία σε μετρό, τρένα και μέσα μεταφοράς έχει διακοπεί, το πανεπιστήμιο στο κέντρο της πόλης και η Βελγική Βουλή εκκενώθηκαν. Οι αρχές συστήνουν στους πολίτες να μην χρησιμοποιούν το τηλέφωνο για να επικοινωνήσουν, καθώς το δίκτυο έχει υπερφορτωθεί. Αντίθετα να χρησιμοποιούν SMS και τα social media.

Η τρομοκρατική επίθεση γίνεται λίγες ημέρες μετά του σύλληψη του πρωταγωνιστή στο μακελειό του Παρισιού Σαλάχ Αμπντεσλάν.