Τρίποντο Καλλιθέας στα Χανιά

c29625cd4fad7726771da8c4d802f963_LΛευκή ισοπαλία στον Εύοσμο για Αγροτικό και Αχαρναϊκό

Η επιστροφή του Θωμά Γράφα στον  ΑΟΧ δεν ήταν αρκετή για την επιστροφή στις νίκες και η Καλλιθέα έφυγε με τρίποντο (1-0) από τα Περιβόλια.

Ενδεκάδα αγώνων χωρίς νίκη συμπλήρωσε ο ΑΟ Χανιά. Αυτή τη φορά ήταν η Καλλιθέα που πανηγύρισε (1-0) σε βάρος των Κρητικών και επέστρεψε στις επιτυχίες μετά από ένα αρνητικό σερί τεσσάρων αναμετρήσεων, οπότε προηγούνταν στο σκορ, αλλά δεν κατάφερνε να κρατήσει το τρίποντο. Οι γηπεδούχοι ήθελαν να κάνουν ένα νέο ξεκίνημα μετά την επιστροφή του Θωμά Γράφα στον πάγκο, αλλά όπως αποδείχτηκε, ο ίδιος δεν μπορούσε να αλλάξει πολλά πράγματα.

Στο πρώτο ημίχρονο το ματς ήταν μοιρασμένο και ο ΑΟΧ έχασε στο 12′ διπλή χαμένη ευκαιρία για να μπει σε θέση οδηγού. Η απάντηση της αθηναϊκής ομάδας ήρθε στο 44′ με τον Μασένα να αστοχεί σε κενή εστία. Οι γηπεδούχοι, σε αντίθεση με άλλα ματς, είχαν πάθος στο παιχνίδι τους και στο 50′ απώλεσαν μία ακόμα ευκαιρία σε σουτ του Τσούτση. Ωστόσο, ένα λάθος του Πρίφτη τρία λεπτά μετά έδωσε την ευκαιρία στον Σμυρλή να σημειώσει το πρώτο του γκολ με την Καλλιθέα και να οδηγήσει τους Κυανόλευκους στο πολύτιμο τρίποντο.

Παρά το τέρμα αυτό οι Κρητικοί συνέχισαν να πιέζουν, αλά στο 54′ και το 56′ οι Μπριλάκης, Καρτσαμπάς δεν βρήκαν στόχο. Μάλιστα, η Καλλιθέα θα μπορούσε να έχει σημειώσει και δεύτερο γκολ, αφού στα τελευταία λεπτά οι ποδοσφαιριστές του Λουκά Καραδήμου έβρισκαν ανοικτούς διαδρόμους. Ο ΑΟΧ έπειτα από το αποτέλεσμα αυτό βρίσκεται πέντε πόντους πάνω από τη ζώνη υποβιβασμού, ενώ οι φιλοξενούμενοι πλησίασαν σε απόσταση αναπνοής τη Λαμία.

ΑΟ ΧΑΝΙΑ (Θωμάς Γράφας): Πρίφτης, Παγώνης, Ιωαννίδης, Μπριλάκης, Καρτσαμπάς, Μ. Νύκταρης (61′ Σάντερσον), Μασάδο, Παλιάτσιος, Χατζηλιάδης (86′ Καμινιώτης), Τσούτσης, Γκέσιος.

ΚΑΛΛΙΘΕΑ (Λουκάς Καραδήμος): Μιχελής, Σταμόπουλος, Λεβέντης, Μουχτάρης, Νόνης, Τεγούσης, Κατσικογιάννης (80′ Μπούζας), Γκίνη, Σμυρλής (88′ Τσίπρας), Μασένα, Ντουρμισάι (72′ Σταύρου).

Διαιτητής: Μανούχος (Αργολίδας)
Βοηθοί: Νενεκούμης (Αργολίδας), Δασκαλάκης (Ηρακλείου)

Λευκή ισοπαλία στον Εύοσμο

Αγροτικός Αστέρας και Αχαρναϊκός έμειναν στη «λευκή» ισοπαλία, σε μια αναμέτρηση που είχε ελάχιστες φάσεις.

Ο ταλαιπωρημένος αγωνιστικός χώρος του γηπέδου του Ευόσμου έγινε ακόμη χειρότερος από την βροχή που έπεσε πριν, αλλά και κατά τη διάρκεια της κυριακάτικης (13/03) αναμέτρησης του Αγροτικού με τον Αχαρναϊκό και έτσι οι δύο ομάδες έμειναν στο 0-0 χωρίς να προσφέρουν πολλές συγκινήσεις.

Μοναδική διέξοδος και για τους δύο ήταν οι εκτελέσεις στις στατικές φάσεις, αλλά δεν κατάφεραν να δημιουργήσουν κινδύνους ούτε από τα κόρνερ, ούτε και τα φάουλ που είχαν δώσει λύσεις στις προηγούμενες αγωνιστικές στην ομάδα του Αγροτικού.

Ο Αχαρναϊκός δεν διακινδύνευσε πολύ στην αναμέτρηση, προσπάθησε με κάποιες αντεπιθέσεις να ψάξει το γκολ, αλλά στις δύο – τρεις περιπτώσεις που χρειάστηκε, ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων, Παναγιώτης Βοσνιάδης, είχε σωστές αντιδράσεις. Έτσι, οι «σταχυοφόροι» απώλεσαν για μία ακόμα φορά βαθμούς στο γήπεδό τους (3-6-3) και δεν κατάταφεραν να πανηγυρίσουν το δεύτερο διαδοχικό εντός έδρας τρίποντο. Ο Αχαρναϊκός με τον πόντο αυτό βρίσκεται πλέον μόνος στην 9η θέση.

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ (Κώστας Γεωργιάδης): Βοσνιάδης, Σκλιοπίδης, Αμαραντίδης, Καπίας, Μακρυδημήτρης, Τσεμπερίδης, Σαμουηλίδης, Καθάριος (46′ Βελλίνης), Θεοδωρίδης (67′ Τοπούζης), Μπιτάνγκ, Διαμαντόπουλος (82′ Συμελίδης).
ΑΧΑΡΝΑΪΚΟΣ (Τίμος Καβακάς): Μπαμπανιώτης, Εμέκα, Κωστόπουλος, Χριστοφιλέας, Μουστάκης, Αναστασίου, Καλογερόπουλος (72′ Μπέλιτς), Μακρίδης (56′ Μαρής), Όμο, Ταμπάκης (88′ Ματσούκας), Παβίσεβιτς.
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Κουμπαράκης (Θράκης)
ΒΟΗΘΟΙ: Βασιλόπουλος (Έβρου), Καμπερίδης (Καβάλας