Έκθεση Γενεύης: Πανδαισία αυτοκινήτων (photos)

Η αρχή  του Μαρτίου σημαίνει, πέρα από το ξύπνημα της φύσης φερνει και την Έκθεση ΓενεύηςABARTH-124-SPIDER-1

 

Η αρχή  του Μαρτίου σημαίνει, πέρα από το ξύπνημα της φύσης και την έναρξη της σαιζόν για τα κάμπριο. Έτσι λοιπόν έγκαιρα η Mercedes παρουσίασε στη Γενεύη την C-Class Cabrio, η οποία βασίζεται στην αντίστοιχη κουπέ, έχει θέσεις για τέσσερις, πλήρη εξοπλισμό και κινητήρες που ξεκινούν από τα 1.600 κυβικά και τα 156 άλογα.

9fc90066496eab825f60bd21a76076c3_L

Ανοιχτό, αλλά διθέσιο και εξ ορισμού πιο σπορ είναι το Abarth 124 Spider, που είναι η εκδοχή της Abarth για το καινούργιο πισωκίνητο ρόουντστερ της Fiat. Με κινητήρα 1.400 κυβικών και 170 ίππων, ενώ έκπληξη ήταν η παρουσίαση και ενός αγωνιστικού πρωτότυπού του, του 124 rally.

Για πιο οικογενειακές καταστάσεις και βόλτες η Renault εμφάνισε αφενός τη νέα γενιά του Scenic, την 4η κατά σειρά, που έχει έναν ιδιαίτερα σύγχρονο σχεδιασμό, με πολλά στοιχεία από crossover, καθώς και την έκδοση στέισον του καινούργιου και φιλόδοξου Megane της.

Για γρήγορες εξορμήσεις ή καλύτερα για πολύ γρήγορες εξορμήσεις υπάρχει η επετειακή -για τα 100 χρόνια από τη γέννηση του ιδρυτή της μάρκας- και συλλεκτική Lamborghini Centenario, με το πολύ ανθρακόνημα, τους 770 ίππους και την εντυπωσιακή εμφάνιση.

Opel GT Concept

To Opel GT Concept είναι μια από τις πολύ ενδιαφέρουσες παρουσίες της φετινής Γενεύης. Πηγή: Opel

Εξίσου εντυπωσιακό το GT Concept της Opel, που είναι επνευσμένο από το GT της δεκαετίας του ’60 και του ’70. Αυτός είναι ο λόγος που δεν έχει άνοιγμα για το χώρο αποσκευών του, ενώ είναι βέβαιο πως μια παραλλαγή του, κατά πάσα πιθανότητα πιο προσγειωμένη, θα τη δούμε στους δρόμους. Λιγότερο πιθανό να δούμε το DS E-Tense σε αυτήν του τη μορφή τουλάχιστον. To GT της DS, της μάρκας πολυτελείας της Citroen, δεν είναι μόνο εντυπωσιακό είναι και φουλ ηλεκτρικό, με 402 άλογα, που εξασφαλίζουν πολύ καλές επιδόσεις.

Πολύ καλές είναι και οι επιδόσεις του πιο hot από τα hot Ford Fiesta, του ST200. Μπορεί να περιμέναμε το RS, αλλά και αυτό δείχνει ιδιαίτερα δυναμικό και πραγματικά σπορ. Πιο σπορ σε σχέση με την ότι ξέρουμε είναι και το Honda Civic Hatchback Prototype. Το οποίο προλογίζει τη νέα, 10η στη σειρά γενιά του μικρο- μεσαίου Honda που θα είναι διαθέσιμη από τις αρχές του 2017. Το νέο Civic θα είναι και το πρώτο ευρωπαϊκό μοντέλο της ιαπωνικής εταιρείας που θα χρησιμοποιήσει τους νέους turbo κινητήρες της. Τον 3κύλινδρο των 1.000 κυβικών που θα αποδίδει περίπου 130 ίππους και τον τετρακύλινδρο των 1.500 που θα φτάνει τα 175 άλογα.

HONDA CIVIC HATCHBACK PROTOTYPE 8

Πιο δυναμική εμφάνιση για τη νέα γενιά του Honda Civic, που θα έχει και μεγαλύτερες διαστάσεις. Πηγή: Honda

Hatchback παρουσίασε και η Fiat, μαζί με ένα στέισον που δεν είναι άλλα από τις καινούργιες εκδόσεις του Tipo, ενώ το Vision S μας δίνει μια πρώτη εικόνα από το νέο μεγάλο SUV που εξελίσσει η Skoda και το οποίο θα τοποθετείται πάνω από το επιτυχημένο Yeti.

Όσο για την Alfa Romeo εμφάνισε επιτέλους τις πιο απλές, σε σχέση με την QV των 510 ίππων, εκδόσεις της Giulia. Mε κινητήρες turbo, 2.000 κυβικών βενζίνης και 2.200 diesel, ενώ νέο κινητήρa, βενζίνης 1.400 κυβικών με 152 άλογα, θα έχει και το ανανεωμένο Opel Mokka, που πλέον ονομάζεται Mokka X. Στα SUV πάντως εστίασε και η Nissan παρουσιάζοντας πιο premium εκδόσεις των γνωστών Qashqai και X-Τrail. 

H Hyundai με τη σειρά της παρουσίασε την πλήρη γκάμα -υβριδικό, plug-in υβριδικό και ηλεκτρικό- του Ioniq.

DS-E-TENSE-2

ALFA-ROMEO-GIULIA-1