Ινφαντίνο: «Κανονικά τα Μουντιάλ σε Ρωσία και Κατάρ»

Ο Ινφαντίνο καταστρώνει τα σχέδια του για την αναδιοργάνωση του παγκόσμιου ποδοσφαίρου

 

Ο Ελβετός Τζάνι Ινφαντίνο είναι ο νέος προέδρος της παγκόσμιας ποδοσφαιρικής συνομοσπονδίας (FIFA). Ο 45χρονος (πρώην πλέον) γενικός γραμματέας της UEFA επικράτησε του Σεϊχη του Μπαχρέιν, Σαλμάν μπιν Ιμπραϊμ Αλ Χαλίφα, στις αρχαιρεσίες του έκτακτου συνεδρίου που διεξήχθη στη Ζυρίχη.

Ο Ινφαντίνο καταστρώνει τα σχέδια του για την αναδιοργάνωση του παγκόσμιου ποδοσφαίρου και παρά τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας για σκάνδαλα και διαφθορά, ξεκαθάρισε πως καμία αλλαγή δεν πρόκειται να υπάρξει όσον αφορά τη διοργάνωση του Μουντιάλ του 2018 και 2022, τα οποία έχουν αναλάβει να διοργανώσουν η Ρωσία και το Κατάρ.

Μάλιστα υποστήριξε πως κανένα στοιχείο δεν έχει βρεθεί, σύμφωνα με το οποίο να αποδεικνύεται διαφθορά και αγορά ψήφων για την διοργάνωση του Μουντιάλ του 2018 και του 2022 σε Ρωσία και Κατάρ, αντίστοιχα. Βέβαια στην έκθεση του πρώην μέλους της επιτροπής ηθικής της FIFA, Μάικλ Γκαρσία, είχε αποδειχθεί ότι υπήρξαν περιπτώσεις δωροδοκιών και εξαγοράς ψήφων για τη Ρωσία και το Κατάρ.