Πέρασε από την Καρδίτσα η Κέρκυρα

c46275fb980a9c7db4acff3d35e1d4dd_LΟι «Φαίακες» έκαναν την ανατροπή αφού βρέθηκαν πίσω στο σκορ

Την παράδοση που την ήθελε να μην παίρνει ούτε πόντο στην Καρδίτσα έσπασε τη Δευτέρα (29/02) το απόγευμα η Κέρκυρα. Οι Φαίακες βρέθηκαν νωρίς (6′) πίσω στο σκορ με κεφαλιά του Σκαθαρούδη, αλλά ανέτρεψαν τη σε βάρος τους κατάσταση και κατέκτησαν το τρίτο διαδοχικό τρίποντο (2-1) στο πρωτάθλημα, αποτέλεσμα που τους έφερε ξανά στο ρετιρέ μαζί με τον Απόλλωνα.

Η ανατροπή αυτή, μάλιστα, της ομάδας του Ιονίου έφερε τις υπογραφές των χειμερινών αποκτημάτων. Συγκεκριμένα, στο 31′ ο Χιντζίδη με φοβερό αριστερό σουτ νίκησε τον Τσάμη, ενώ στο 65′ ο Μπαλντοβαλίεφ, που είχε περάσει ως αλλαγή, σέντραρε για τον Αρναρέλλη, ο οποίος με κεφαλιά διαμόρφωσε το αποτέλεσμα. Παρά την ψυχρολουσία, οι Θεσσαλοί πίεσαν για την ισοφάριση, είδαν ένα γκολ να τους ακυρώνεται ορθά, ενώ στο φινάλε έχασαν μεγάλη ευκαιρία για να πάρουν έστω τον βαθμό.

Σημειώνεται ότι έπειτα από την ήττα αυτή η ΑΣΑ έμεινε για 6ο διαδοχικό εντός έδρας παιχνίδι χωρίς τρίποντο. Τελευταία της επικράτηση στο γήπεδό της ήταν πριν τρεις μήνες (28/11) απέναντι στον Αχαρναϊκό…

Ορεξάτα ξεκίνησε το παιχνίδι η Αναγέννηση Καρδίτσας, πιέζοντας την άμυνα της Κέρκυρας. Και στο 7’, από κόρνερ του Πιτταρά, ο Σκαθαρούδης με κεφαλιά έκανε το 1-0. Οι Φαίακες προσπάθησαν να αντιδράσουν και είχαν την κατοχή της μπάλας, ωστόσο δυσκολεύονταν στην τελική προσπάθεια. Στο 31’ όμως ο Χιντζίδης με ένα μακρινό δυνατό σουτ ισοφάρισε σε 1-1, δίνοντας νέο ενδιαφέρον στο παιχνίδι. Η Αναγέννηση δεν μπόρεσε να απαντήσει σε αυτό γκολ, κάνοντας αρκετά λάθη στο χώρο της μεσαίας γραμμής.

Στο δεύτερο μέρος, οι γηπεδούχοι ανέκτησαν τον έλεγχο της μεσαίας γραμμής και πίεσαν για το δεύτερο γκολ. Ο Αλέκος Βοσνιάδης προσπάθησε να κάνει πιο επιθετική την ομάδα του, ρίχνοντας στη μάχη τους Μπαλντοβαλίεφ, Κόντο. Και δικαιώθηκε άμεσα, καθώς στο 65’ ο Σκοπιανός έβγαλε μπαλιά για τον Αρναρέλλη, που πέτυχε το 1-2.

Στη συνέχεια, η ΑΣΑ άρχισε να ανεβάζει στροφές για να φτάσει στην ισοφάριση, αλλά σε λίγες περιπτώσεις απείλησε την εστία του Αραμπατζή. Οι γηπεδούχοι πέτυχαν γκολ στο 81’ που δεν μέτρησε, καθώς ο Μαυριάς έκανε το σουτ και ο Τζέκος που ήταν σε θέση οφσάιντ επηρέασε τη φάση, καθώς βρισκόταν μπροστά στον τερματοφύλακα. Αυτή, πάντως, δεν ήταν η τελευταία ευκαιρία της θεσσαλικής ομάδας. Στις καθυστερήσεις ο Δημόπουλος έκανε το πλασέ και σωτήρια ο Γκόμες έδιωξε πάνω στη γραμμή.

Το ματς ολοκληρώθηκε με την Αναγέννηση να έχει περισσότερες τελικές (8 – 5), αλλά και την κατοχή (52% – 48%), η οποία ανέβηκε μετά το δεύτερο τέρμα των φιλοξενούμενων.

Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Σκόρερ: 6′ Σκαθαρούδης – 31′ Χιντζίδης, 65′ Αρναρέλλης

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ (Σάκης Θεοδοσιάδης): Τσάμης, Γκουγκούδης, Δημόπουλος, Γκόλιας, Καραχάλιος, Ακασού (73′ Τζέκος), Υφαντής (67′ Τσιλούλης), Τσούκαλος, Μπλέντι, Πιτταράς (79′ Μαυριάς), Σκαθαρούδης.

ΚΕΡΚΥΡΑ (Αλέκος Βοσνιάδης): Αραμπατζής, Γκόμεζ, Ιωάννου, Βενέτης, Χιντζίδης (70′ Ντιόγκο), Νίκιτς, Ζορμπάς, Σουάνης (59′ Κόντος), Ντουαλά, Αρναρέλλης, Παμλίδης (56′ Μπαλντοβαλίεφ).

Πηγή: flnews.gr