Παπαρούνας: «Ντρέπομαι, δεν θέλω να ξαναμπώ στην πισίνα»

paparounas

Ξέσπασμα του Τρικαλινού καταδύτη  μετά τον αποκλεισμό του από το Ρίο

Οι στιγμές για τον Στέφανο Παπαρούνα στο Ρίο είναι πραγματικά δύσκολες και η οργή μετά τον αποκλεισμό του από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο «ξεχειλίζει». Ο Έλληνας καταδύτης ξέσπασε μιλώντας στο Aquaplanet.

Αυτά που βιώνει ο Παπαρούνας την τελευταία διετία είναι απίστευτα. Το άθλημα διαλύεται, οι καταδύτες σταματούν ο ένας μετά τον άλλο και κανείς δεν ευαισθητοποιείται. Το πρώτο καμπανάκι από τον καταδύτη μας είχε ηχήσει μετά το ευρωπαϊκό του Βερολίνου. Από το καλοκαίρι του 2014 μέχρι σήμερα δεν άλλαξε τίποτα. Δώσαμε το λόγο στον Έλληνα πρωταθλητή, ο οποίος ξέσπασε.
«Κανείς στην ιστορία του πρωταθλητισμού δεν πήρε πρόκριση σε Ολυμπιακούς Αγώνες, ανεξάρτητα από το άθλημα που κάνει, με 10 μέρες προπόνησης. Πόσα να μάθεις, πόσα να αλλάξεις και πόσα να εφαρμόσεις σε μόλις 10 μέρες. Ντρέπομαι ειλικρινά. Δεν θέλω ούτε στην πισίνα να ξαναμπώ και να αντικρίσω τους συναθλητές μου. Δεν έχει σημασία η ηλικία τους. Σημασία έχει τι θα τους πω. Ντροπή, είναι το λιγότερο γι’ αυτή την εμφάνιση. Μία συγγνώμη από την οικογένεια μου που με στηρίζει τόσα χρόνια, παρ’ όλα τα προβλήματα που έχει. Λυπάμαι που δεν είχα το αποτέλεσμα που ήθελα και αντί για μια επιτυχία είχα άλλη μια αποτυχία, όπως τα δυο τελευταία χρόνια..
Ευχαριστώ τον προπονητή μου, Πέτρο Φυρίγο, που πίστεψε σε μένα ακόμα και με τα προβλήματα υγείας που έχω, το σωματείο μου την Ακαδημία Φυρίγου και προσωπικά τη κ. Γωγώ Φυρίγου για όλη τη βοήθεια που μου πρόσφερε απλόχερα. Πολλά συγχαρητήρια στον πρώην προπονητή μου Νίκο Τουλούδη, ως εξαίρετο κριτή που θα είναι και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ως εκπρόσωπος της Ελλάδας. Τα λόγια που είπα είναι μεγάλα για τους μικρούς ανθρώπους της ΚΟΕ (σε καμία περίπτωση δεν εννοώ τους θαυμάσιους και ευγενέστατους υπάλληλους) γιατί μετά το χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο στις συγχρονισμένες καταδύσεις το 2004 (Θωμάς Μπίμης, Νίκος Συρανίδης ή Νίκος Συρανίδης, Θωμάς Μπίμης) δεν δώσανε ούτε μισό πράγμα στο άθλημα, εκτός από τις φωτογραφίες που βγάλανε με τα χρυσά μας παιδιά, από τότε μέχρι και σήμερα, αγνοώντας τελείως την καταστροφή του αθλήματος. Η ομοσπονδία μου προσφέρει φαγητό και στέγη αλλά δεν νομίζω αν δώσεις σε κάποιον φαγητό και στέγη να μπορέσει να κάνει πρωταθλητισμό.
Μέχρι και ο γενικός γραμματέας αθλητισμού (Συναδινός)προσβάλει πρώτα εμένα και έπειτα εκείνους σε μια δήλωση του για το ΚΑΤΑΔΥΤΗΡΙΟ του Αγίου Κοσμά λέγοντας «η σανίδα κόλλησε». Λυπάμαι, αλλά εγώ δεν μπορώ να δηλώσω ανόητος, για μην χρησιμοποιήσω άλλο κοσμητικό επίθετο και απάντησα στη σχετική δήλωση του. Δεν είναι λάθος που στην Ελλάδα διοργανώνονται παγκόσμια πρωταθλήματα πολλών αθλημάτων του υγρού στίβου τα τελευταία χρόνια. Είναι ανήθικο όμως όταν ένα άλλο άθλημα με το μοναδικό χρυσό Ολυμπιακό Μετάλλιο για την ΚΟΕ όχι μόνο να καταστρέφεται αλλά να έχει ήδη τελειώσει και μέρα με τη μέρα χάνεται. Η υπομονή τελείωσε. Μου έχει μείνει θυμός».