«Μέσα» ο Ερνάνι, δύσκολα ο Σιόβας

Στην διάθεση του Μάρκο Σίλβα για τον κρίσιμο αγώνα της Πέμπτης με την Άντερλεχτ τέθηκε ο Ερνάνι,

 

Ο  Σιόβας ανέβασε ρυθμούς, ωστόσο η συμμετοχή του εξακολουθεί να είναι δύσκολη. Στην περίπτωση που τελικά δεν προλάβει την μεγάλη αναμέτρηση, ο Πορτογάλος τεχνικός θα χρησιμοποιήσει τον Ντα Κόστα στο κέντρο της άμυνας και δίπλα του θα παίξει ο Μποτία.

Αύριο, Τετάρτη, οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού θα γυμναστούν στις 10:30 και η προπόνηση θα είναι τα πρώτα 15 λεπτά ανοικτή για τα ΜΜΕ, ενώ μετά το πέρας της ο Σίλβα θ’ ανακοινώσει την αποστολή.

Στηρίζει Πειραιά για Πρωτεύουσα της Ευρώπης ο Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός στηρίζει την υποψηφιότητα του Δήμου Πειραιά για να αναδειχθεί Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης το 2021. Στην παρουσίαση της υποψηφιότητας που έγινε σήμερα στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, ήταν παρών ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης. Η παρουσίαση έγινε από τον Δήμαρχο Πειραιά, Γιάννη Μώραλη, και τον Εντεταλμένο Δημοτικό Σύμβουλο Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης, Επιχειρηματικότητας και επικεφαλής του Γραφείου Υποστήριξης για την υποψηφιότητα του Πειραιά, Πέτρο Κόκκαλη.

«Η συμμετοχή μας σε αυτό τον τόσο σημαντικό θεσμό δεν είναι μια απόφαση που τη λάβαμε αβασάνιστα. Ειλικρινά και εμείς προβληματιστήκαμε πάρα πολύ για το αν μπορούμε παράλληλα με τα πολλά και σημαντικά προβλήματα της χώρας, αλλά και της πόλης να δουλέψουμε συγκεντρωμένοι και απερίσπαστοι για αυτόν τον θεσμό. Όμως πιστεύουμε στην εξωστρέφεια του Πειραιά. Η πόλη πρέπει να εκμεταλλεύεται κάθε ευκαιρία που θα την θέτει στο επίκεντρο των εξελίξεων, όπως συνέβη και τον περασμένο Μάιο όταν διοργανώσαμε με απόλυτη επιτυχία την Ευρωπαϊκή Ημέρα Θάλασσας, που κατά κοινή ομολογία ήταν μια διοργάνωση σταθμός για τον Πειραιά. Σε αυτό το πλαίσιο εκτιμούμε ότι και η διεκδίκηση της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας για το 2021 μπορεί να αποτελέσει ορόσημο για την πόλη μας. Να ενισχύσει την εικόνα της και να ενδυναμώσει τους δεσμούς και τις σχέσεις των πολιτών, των φορέων αλλά και των επισκεπτών με τον Πειραιά. Εμείς επιδιώκουμε με ένα ρεαλιστικό, προσαρμοσμένο στις απαιτήσεις των καιρών σχέδιο, να εκμεταλλευτούμε στο έπακρο αυτή την ευκαιρία, εφόσον φυσικά μας δοθεί. Είναι δεδομένο ότι οι απαιτήσεις και οι προδιαγραφές του φακέλου υποψηφιότητας ως τεχνοκρατικό κείμενο, έχουν πλησιάσει τις προδιαγραφές που ισχύουν για την ανακήρυξη των μνημείων παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO, τις υποψηφιότητες για τις EXPO, τις ολυμπιακές προδιαγραφές και τις υπόλοιπες πολιτιστικές και αθλητικές διοργανώσεις» τόνισε μεταξύ άλλων ο Γιάννης Μώραλης.