Έκοψαν την πίτα τους οι Τρικαλινοί Σκακιστές

pita2016Την περασμένη Κυριακή στο Gallery Art Hotel

Σε μια πολύ ζεστή και όμορφη ατμόσφαιρα , οι φίλοι της Σκακιστικής Κίνησης Τρικάλων , έκοψαν την Πρωτοχρονιάτικη πίτα τους , στο GALLERY ART HOTEL, την περασμένη Κυριακή 14-2-2016.

Εκεί παραβρέθηκαν τα μέλη του Συλλόγου, παιδιά των ακαδημιών εκμάθησης,  γονείς, σκακιστές και φίλοι του σκακιού , έχοντας την ευκαιρία να γνωριστούν μεταξύ τους και να απολαύσουν τον καφέ τους στον καλαίσθητο χώρο του ξενοδοχείου.  Ταυτόχρονα , οι μικροί επίδοξοι σκακιστές , δεν έχασαν την ευκαιρία να απολαύσουν το παιχνίδι, παίζοντας παρτίδες στις σκακιέρες που είχαν ετοιμαστεί.

major pita

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Δήμαρχος Τρικάλων κ. Δημ. Παπαστεργίου  ο οποίος δεν αρκέστηκε στον πολύ φιλικό χαιρετισμό του, αλλά μπήκε στον πειρασμό να αναμετρηθεί σκακιστικά με νεαρούς αθλητές της ΣΚΑ.ΚΙ. Οι παρτίδες έδειξαν ότι ο Δήμαρχος χρειάζεται λίγη προπόνηση , ώστε να βρει το παλιό καλό του εαυτό.

Το φλουρί στην πίτα αντιστοιχούσε σε ένα επαγγελματικό σετ ξύλινης σκακιέρας – κομματιών , το οποίο κέρδισε ο μικρός Βουτσελάς  Θρασύβ.

Οι παρευρισκόμενοι ενημερώθηκαν για το τουρνουά rapid ( γρήγορου σκακιού) με διεθνή αξιολόγηση (elo rapid)  που θα διεξαχθεί το ερχόμενο Σάββατο 20/2 στον ίδιο χώρο και στο οποίο θα γίνει και η κοπή της πίτας της νεοσυσταθείσης Τοπικής Επιτροπής Σκακιστικών Σωματείων Θεσσαλίας (Τ.Ε.Σ.Σ.Θ.) και η οποία θα συνοδευτεί από παράλληλες εκδηλώσεις όπως το σιμουλτανέ που θα δώσει ένας εκ των κορυφαίων σκακιστών της χώρας μας, ο GM Αντ. Παυλίδης με πολλούς σκακιστές ταυτόχρονα.

Το τουρνουά θα γίνει σε δύο γκρουπ , θα ξεκινήσει στις 3.30 μ.μ και οι συμμετέχοντες θα πρέπει να παρευρίσκονται στο χώρο των αγώνων, το αργότερο στις 3.00 μ.μ. (μισή ώρα πριν την έναρξη του 1ου γύρου). Αναμένεται ιδιαίτερα μεγάλη συμμετοχή σε Πανθεσσαλικό επίπεδο .

Πληροφορίες για το τουρνουά στο http://www.skakitrikalon.blogspot.com και στο http://www.tessth.gr