“Δεν θα περάσει την αδειοδότηση η ΑΕΛ»

 

 

O νομικός, Γιώργος Παναγόπουλος υποστήριξε ότι η ΑΕΛ δεν θα περάσει τη διαδικασία της αδειοδότησης.

Δεδομένο θεωρεί ο Γιώργος Παναγόπουλος ότι η ΑΕΛ δεν θα περάσει τη διαδικασία αδειοδότησης. Ο συγκεκριμένος νομικός φιλοξενήθηκε στον ραδιοφωνικό σταθμό Metropolis 95,5 και είπε σχετικά με το θέμα των «βυσσινί»:

«Υπάρχει μια εξέλιξη. Όντως η απόφαση του Ειρηνοδικείου δικαίωσε τους ποδοσφαιριστές και υποχρεώνει άμεσα να καταβληθούν τα ποσά εις βάρος της ΠΑΕ που έχει ιδρυθεί τώρα. Όμως αυτή η ΠΑΕ δεν έχει συσταθεί νόμιμα ενώπιον της ΕΕΑ. Προχθές πανηγύρισε ο Κούγιας για την αίτηση καταπτώσεως στους Αμπάρη και Αραμπατζή, ενός παίκτη μάλιστα που είναι και σε αυτή την υπόθεση. Είπε η ΕΕΑ ότι δεν δίνει την εγγυητική αυτή, γιατί άλλη εγγυητική είχε κόψει η μία και άλλη η άλλη. Δεν την έδωσε με λίγα λόγια, αλλά κράτησε το σκέλος που αφορά τη διαδικασία της συστάσεως και της ιδρύσεως της νέας ΠΑΕ.

«H νέα ΠΑΕ βάσει νόμου ευθύνεται για τις υποχρεώσεις του ιδρυτικού ερασιτεχνικού σωματείου. Το οποίο σωματείο έκανε το κόλπο που έκανε και ο Άρης τώρα. Όταν έπεσε, η ΠΑΕ ΑΕΛ δεν εκκαθαρίστηκε, δεν λύθηκε και συνέχισε να λειτουργεί ως ερασιτεχνικό τμήμα του σωματείου».

Αναγνωρίζει ότι η νέα ΠΑΕ βάσει νόμου ευθύνεται για τις υποχρεώσεις του ιδρυτικού ερασιτεχνικού σωματείου. Το οποίο σωματείο έκανε το κόλπο που έκανε και ο Άρης τώρα. Όταν έπεσε, η ΠΑΕ ΑΕΛ δεν εκκαθαρίστηκε, δεν λύθηκε και συνέχισε να λειτουργεί ως ερασιτεχνικό τμήμα του σωματείου. Επομένως τις υποχρεώσεις που δημιούργησε τις ανέλαβε η καινούρια ΠΑΕ, η οποία είναι ένα άλλο νομικό πρόσωπο που είναι εκκρεμές και αυτό. Με αυτό το νέο νομικό πρόσωπο δεν είχαν καμία σχέση ο Μπουσινάκης, ο Αραμπατζής, ο Σικαλιάς, ο Ρούσσης».

Για τον Άρη:
«Στον Άρη είναι πιο δύσκολα τα πράγματα. Οι νόμοι του κράτους λένε άλλα πράγματα, εντός τριών μηνών κτλ. Υπάρχουν όμως και οι κανονισμοί της FIFA και της ΕΠΟ που υποχρεώνουν τις ομάδες εντός ενός έτους το πολύ να έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία λύσης, εκκαθαρίσεως, συστάσεως νέας εταιρείας και με συγκεκριμένες προϋποθέσεις. Ορίζουν μέσα στις διατάξεις υποχρεώσεις πληρωμής των παλαιών ποδοσφαιριστών. Έχουν αλλάξει πλέον τα πράγματα και στους κανονισμούς και στους νόμους. Αν δεν τηρηθούν οι προϋποθέσεις αυτές δεν μπορεί να σταθεί».

«Ο Κούγιας μιλάει με θεωρίες, εγώ μιλάω με αποφάσεις. Οι αποφάσεις των δικαστηρίων λένε άλλα. Στην πορεία οι αποφάσεις της ΕΠΟ και των επιτροπών αδειοδοτήσεων θα γίνουν ακόμα πιο αυστηρές, γιατί μέχρι τώρα οι επιτροπές δεν έδιναν στη Λάρισα κανένα δικαίωμα να αδειοδοτηθεί».  

Για τον Κούγια:
«Ο Κούγιας μιλάει με θεωρίες, εγώ μιλάω με αποφάσεις. Οι αποφάσεις των δικαστηρίων λένε άλλα. Στην πορεία οι αποφάσεις της ΕΠΟ και των επιτροπών αδειοδοτήσεων θα γίνουν ακόμα πιο αυστηρές, γιατί μέχρι τώρα οι επιτροπές δεν έδιναν στη Λάρισα κανένα δικαίωμα να αδειοδοτηθεί. Φυσικά, δεν θα δώσει αδειοδότηση στη Λάρισα, γιατί ήδη και το Διαιτητικό Δικαστήριο απέρριψε την αίτηση ακυρώσεως των αποφάσεων των αδειοδοτήσεων που είχε κάνει. Δεν φτάνει που έχει απορριφθεί σε πρώτο και δεύτερο βαθμό στην αδειοδότηση, έχασε και το Διαιτητικό Δικαστήριο πριν δέκα μέρες. Επομένως δεν τίθεται θέμα».

Για τις κινήσεις του Άρη:
«Με τις κινήσεις που κάνει ο Άρης προσπαθεί να αποφύγει τους σκοπέλους που αντιμετωπίζει η Λάρισα και η ΑΕΚ, στις οποίες έχω προσφύγει στα δικαστήρια και εκκρεμούν στο Πολυμελές Πρωτοδικείο, διότι το Υπουργείο Ανάπτυξης, η ΕΠΟ, οι Αρχές, η ΕΕΑ και οι επιτροπές αδειοδοτήσεων έχουν μπροστά αγωγές δικές μου που αν δεν τελεσιδικήσουν στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών, όπου κρίνεται η λύση και η εκκαθάριση αν είναι νόμιμες ή όχι, δεν πρόκειται να τελειώσει η διαδικασία αυτή. Ο Άρης βλέποντας ότι έχει πολύ σοβαρότερα προβλήματα από ΑΕΚ και Λάρισα, διαδίδουν οι δικηγόροι του ότι θα πάνε στον Κοντονή και στον Συνοδινό να περάσουν τροποποιήσεις και ειδικές διατάξεις του νόμου. Πριν κάνει ο Άρης κίνηση έχω στείλει επιστολή στον Κοντονή και τον έχω ενημερώσει».

«O Άρης βλέποντας ότι έχει πολύ σοβαρότερα προβλήματα από ΑΕΚ και Λάρισα, διαδίδουν οι δικηγόροι του ότι θα πάνε στον Κοντονή και στον Συνοδινό να περάσουν τροποποιήσεις και ειδικές διατάξεις του νόμου. Πριν κάνει ο Άρης κίνηση έχω στείλει επιστολή στον Κοντονή και τον έχω ενημερώσει» 

Για το έγγραφο του Κοντονή: «Έβγαλε μια εντολή προς όλες τις ΠΑΕ που έχουν αγωνιστεί στο Ολυμπιακό Στάδιο, οι οποίες δημιούργησαν οφειλές και δεν τις πλήρωσαν τους, έστειλε έγγραφο και τους λέει: «Εμείς δεν αναγνωρίζουμε αν είστε Ερασιτέχνες. Χρωστάτε τόσα σαν ΠΑΕ και ζητάμε να μας πληρώσετε».

Επωφελούμενος από αυτό έστειλα επιστολή στον Κοντονή και του λέω: «Αν εσείς σαν Δημόσιο ζητάτε τα λεφτά από το ΟΑΚΑ από ομάδες που δεν είναι ΠΑΕ, που ανεβήκαν κατηγορία και αλλάξαν και πήραν άλλο ΑΦΜ και έγιναν νέα ΠΑΕ, πόσο μάλλον εμείς που είμαστε ποδοσφαιριστές». Μου απαντάει: «Κάντε τις ενέργειες που πρέπει να κάνετε, εμείς αναγνωρίζουμε τις αποφάσεις και ό,τι έχετε κάνει. Τα αρμόδια όργανα και οι διαδικασίες εκτελέσεως είναι ανοιχτές. Εμείς θα σεβαστούμε ό,τι υπάρχει και ό,τι προβλέπεται».

Για το αν υπάρχει περίπτωση να αλλάξει ο νόμος και το αν θα αναβιώσουν τα χρέη του Άρη:
«Δεν τίθεται θέμα να αλλάξει προνομιακά ένας νόμος για να πάρει ο Άρης ή ο οποιοσδήποτε Άρης. Είναι πιο αυστηροί οι νόμοι της ΕΠΟ, από αυτούς της Πολιτείας. Αν η ΕΠΟ εφαρμόσει σωστά το νόμο θα πάει στον Άρη και θα πει άλλα; Δεν γίνεται αυτό. Όπως και για το 99. Υπάρχουν διατάξεις που απαγορεύουν να μπει στο 99 κάποιος. Στον Άρη υπάρχει και ο πλειστηριασμός και το Άρθρο 44 που εμείς, σαν το Δημόσιο, κάναμε αίτηση ανάκλησης γιατί δεν πληρωθήκαμε. Θα κάνουμε αίτηση για να αναβιώσουν οι οφειλές»