Βρίσκεστε εδώ: Sportrikala.gr » ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ » «Φωτιά» άναψε μεταξύ Ολυμπιακού και ΣΥΡΙΖΑ το θέμα «Βερναρδάκη»

«Φωτιά» άναψε μεταξύ Ολυμπιακού και ΣΥΡΙΖΑ το θέμα «Βερναρδάκη»

Αιτία η  φερόμενη ως δήλωση του αναπληρωτή υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Χρ. Βερναρδάκη,

 

Η φερόμενη ως δήλωση του αναπληρωτή υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Χριστόφορου Βερναρδάκη, σχετικά με την διαπλοκή στο ποδόσφαιρο και τον συσχετισμό της ΠΑΕ Ολυμπιακός με το «μαύρο χρήμα», άναψε φωτιές ανάμεσα στην Κυβέρνηση και τον σύλλογο.

Συγκεκριμένα, το απόγευμα της Δευτέρας κυκλοφόρησε ηχητικό ντοκουμέντο, στο πλαίσιο εκδήλωσης του ΣΥΡΙΖΑ στην Καλαμάτα για τον ένα χρόνο διακυβέρνησης και στο εν λόγω απόσπασμα ακούγεται η φερόμενη ως τοποθέτηση του υπουργού, όταν άκουσε κινητό παρευρισκόμενου να χτυπάει με τον ύμνο του Ολυμπιακού:

«Αυτό που άκουσα ήταν το τυπικό παράδειγμα της διαπλοκής στο ποδόσφαιρο ως έκφραση. Για όσους δεν καταλάβανε ακούσαμε τον ύμνο του Μαρινάκη. Η τυπικότατη περίπτωση εν πολλοίς στο ποδόσφαιρο και σε μία ποδοσφαιρική ανώνυμη εταιρία μαύρου χρήματος που εκτρέπεται από άλλες δραστηριότητες. Οριζόντιες και μη».

Καραπαπάς: «Εξηγήσεις ή μήνυση»

Όπως ήταν αναμενόμενο, η επίσημη αντίδραση της ΠΑΕ Ολυμπιακός εκφράστηκε μέσω του διευθυντή επικοινωνίας των Πειραιωτών, Κώστα Καραπαπά, ο οποίος μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Sport24 Radio 103,3, τόνισε πως ο κ. Βερναρδάκης είτε θα δώσει εξηγήσεις, είτε θα κατατεθεί μήνυση εναντίον του:

«Ο σκοπός της παρέμβασής μου είναι να τοποθετηθώ σχετικά με κάποιες αναφορές του Αναπληρωτή Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, κ. Βερναρδάκη, για τις οποίες φαντάζομαι έχετε ενημερωθεί. Ο κ. Βερναρδάκης σε μια εκδήλωση που έγινε στην Καλαμάτα αναφέρθηκε με συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς στην ΠΑΕ Ολυμπιακός όσο και στον Πρόεδρό της. Θέλω λοιπόν απευθυνόμενος στους φιλάθλους του Ολυμπιακού και όχι μόνο να πω τα εξής:

Πρώτα απ’ όλα η ΠΑΕ Ολυμπιακός είναι υπόδειγμα οικονομικής λειτουργίας και μία από τις ελάχιστες ομάδες στην Ευρώπη η οποία πληροί τις προϋποθέσεις και ικανοποιεί τα πιο αυστηρά προαπαιτούμενα του financial fair play. Το έχουμε πει αρκετές φορές αυτό και το γνωρίζει όλο το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Επίσης η ΠΑΕ Ολυμπιακός ελέγχεται διαρκώς, όπως και όλες οι πολύ μεγάλες εταιρείες, από τις σημαντικότερες διεθνώς εταιρείες ορκωτών λογιστών.

Ο Πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, ο κ. Βαγγέλης Μαρινάκης, γνωρίζετε ότι είναι από τους σημαντικότερους εφοπλιστές στον κόσμο και οι εταιρείες του είναι εισηγμένες στο αμερικάνικο χρηματιστήριο που έχει τους πιο αυστηρούς ελέγχους παγκοσμίως.

Όσο δε για την Ελλάδα τα δεκάδες εκατομμύρια που ο κ. Μαρινάκης έχει επενδύσει στον Ολυμπιακό είναι χρήματα από την προσωπική του περιουσία που είναι δηλωμένη και φορολογείται στην Ελλάδα. Άρα δεν υπάρχει ούτε ένα ευρώ που να ψάχνει κανείς να βρει, είναι όλα δηλωμένα και στο φως.

Επίσης ο Ολυμπιακός τα τελευταία χρόνια έχει δώσει για φόρους στο ελληνικό δημόσιο περίπου 100 εκατ. ευρώ.

Αν θέλει λοιπόν η Κυβέρνηση με τους Υφυπουργούς της να κάνει κάποιο έλεγχο στο πώς διακινείται το χρήμα στο ποδόσφαιρο, έστω και με αφορμή τον ένα χρόνο διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ γιατί στο πλαίσιο αυτό ήταν η εκδήλωση αυτή στην Καλαμάτα, ας πάει να ελέγξει τις ΠΑΕ στις οποίες το χρήμα εισρέει από σωματεία με αμφιλεγόμενη λειτουργία.

Ας αφήσει τον Ολυμπιακό στον οποίο υπάρχει απόλυτη διαφάνεια και όλα τα οικονομικά στοιχεία είναι δημόσια. Όλα είναι στο φως.

Επίσης, καλό είναι από τη στιγμή που περνάμε μια κρίση και στον τόπο υπάρχουν πιο σοβαρά προβλήματα να επιλέγονται άνθρωποι στην Κυβέρνηση που θα μπορούν να λειτουργούν με μια σοβαρότητα. Μπορεί να μας πει ο κ. Βερναρδάκης ο ίδιος, ήδη θα έπρεπε να έχει βγει και να μας πει τι εννοούσε μ’ αυτά που είπε. Του τα είπε κάποιος; Έχει κάποια ένδειξη ή στοιχείο γι’ αυτά που λέει; Σε οποιαδήποτε σοβαρή χώρα θα έπρεπε η Κυβέρνηση να έχει πάρει τα μέτρα της σε σχέση μ’ αυτά που είπε ο κ. Υπουργός.

Επίσης, όπως και να ‘χει, αν δεν δώσει τις απαραίτητες εξηγήσεις ο κ. Βερναρδάκης θα μηνυθεί αμέσως μόλις λήξει η αποχή των δικηγόρων γιατί οι αναφορές του είναι άκρως συκοφαντικές. Όπως είδατε, τις αναφορές του τις έχουν αναπαράγει ήδη ΜΜΕ πρόθυμα που παίζουν αυτό το παιχνίδι. Σας ξαναλέω ότι ο κ. Βερναρδάκης θα πρέπει να δώσει εξηγήσεις. Να μας πει τι ακριβώς εννοούσε σε σχέση τουλάχιστον μ’ αυτά που αφορούν στον Ολυμπιακό και τον κ. Μαρινάκη. Αν δεν το κάνει είναι ένας κοινός συκοφάντης και σας το λέω εγώ που δεν έχω καμία ασυλία. Αν επιμείνει σε όσα είπε θα χρειαστεί να άρει κι αυτός την ασυλία του για να τα πούμε στα δικαστήρια».

Βερναρδάκης: «Έγινε συρραφή άσχετων στιγμών»

Από την πλευρά του, ο κ. Βερναρδάκης το απόγευμα της Δευτέρας μιλώντας στην ιστοσελίδα parapolitika.gr υποστήριξε πως έγινε συρραφή άσχετων στιγμών και αρνήθηκε ότι έκανε την οποιαδήποτε ονομαστική αναφορά στον Ολυμπιακό ή τον κ. Μαρινάκη:

«Γίνεται μια συρραφή άσχετων στιγμών. Κατ” αρχή δεν μίλησα ούτε για τον Ολυμπιακό, ούτε για τον κ. Μαρινάκη. Για κανένα δεν μίλησα ονομαστικά. Πράγματι συνέβη ένα περιστατικό, όπου χτύπησε ένα κινητό με τον ύμνο του Ολυμπιακού στην διάρκεια της εκδήλωσης, αλλά δεν ειπώθηκαν τέτοια πράγματα.

Αυτό όμως που είπα εν γένει, είναι ότι στην περίπτωση των Μέσων Ενημέρωσης, όπως και στην περίπτωση των ΠΑΕ, σε γενικές γραμμές, χωρίς να αναφερθώ σε ονόματα και συγκεκριμένες ομάδες, πράγματι έχει παρατηρηθεί το φαινόμενο ότι στην ουσία εκβάλλεται προϊόν δραστηριοτήτων, που πολλές φορές είναι και έκνομο. Αυτό είπα και αυτή είναι η άποψή μου».

Συντάκτης

Άρθρα : 16755
web: www.sportrikala.gr - E-mail: sportrikala@sportrikala.gr

© Sportrikala.gr | Κατασκευή ιστοσελίδας Plushost.gr

Scroll to top