Νίκησε τη Ρουμανία η Εθνική Πόλο

Πρώτη αποστολή εξετελέσθη για την εθνική υδατοσφαίρισης των ανδρών, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Βελιγραδίου.

polo

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα δυσκολεύτηκε σε κάποια σημεία απέναντι στη δυναμική Ρουμανία, από ένα σημείο κι έπειτα όμως επέβαλε την ανωτερότητά της και έφτασε εύκολα στη νίκη με 15-9 και την πρόκριση στα προημιτελικά.

Με εντυπωσιακό ποσοστό στον παίκτη παραπάνω (11/15) και «πρώτα βιολιά» τους Φουντούλη και Γούνα με έξι και τέσσερα γκολ αντίστοιχα, η ελληνική ομάδα ξεμπέρδεψε με το πρώτο νοκ-άουτ ματς, αλλά πλέον έχει λιγότερο από 24 ώρες για να ξεκουραστεί και να… επουλώσει τις πληγές της (Μυλωνάκης και Δερβίσης δέχθηκαν χτυπήματα στο πρόσωπο), καθώς αύριο στις 19:45 αντιμετωπίζει την Ισπανία, με φόντον την τετράδα.

Οι Ρουμάνοι δικαίωσαν τη… φήμη της πολύ σκληρής ομάδας και, παρά το γεγονός ότι χρεώνονταν αποβολή σχεδόν σε κάθε ελληνική επίθεση, κατάφεραν να κοντράρουν μέχρις ενός σημείου την εθνική, καθώς εκνεύρισαν τους παίκτες του Θοδωρή Βλάχου. Αν και το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα προηγήθηκε 5-2 λίγο πριν λήξει η πρώτη περίοδος, με τρία γκολ του Φουντούλη, δέχθηκε στη συνέχεια τρία αναπάντητα γκολ και ισοφαρίστηκε (5-5), με τον Γκεόργκε να «εκτελεί» στον παίκτη παραπάνω. Ο ομοσπονδιακός προπονητής άλλαξε τερματοφύλακα στις αρχές του δεύτερου οκταλέπτου, με τον Φλέγκα να παίρνει τη θέση του Γαλανόπουλου, ενώ ο Δερβίσης είδε λίγο αργότερα κόκκινη κάρτα για χτύπημα στον Ράντου.

Τελικά, η λύση για την ελληνική ομάδα ήρθε από την αξιοποίηση των επιθέσεων με αριθμητικό πλεονέκτημα (κυρίως με τον Γούνα στη β΄ περίοδο) και τη βελτίωση της άμυνας στον παίκτη λιγότερο. Το γκολ του Φουντούλη στην εκπνοή του ημιχρόνου έδωσε στην εθνική «αέρα» τεσσάρων τερμάτων (10-6) και ουσιαστικά ξεκαθάρισε την κατάσταση. Έχοντας φορτωθεί με 15 ποινές στα δύο πρώτα οκτάλεπτα, η Ρουμανία δεν μπορούσε να συνεχίσει να παίζει με τον ίδιο τρόπο κι έτσι η ελληνική ομάδα ήλεγξε το παιχνίδι, χαμήλωσε το ρυθμό και «άνοιξε» τη διαφορά, φτάνοντας άνετα στο τελικό 15-9.

Τα οκτάλεπτα (με πρώτη την τυπικά γηπεδούχο Ρουμανία): 3-5, 3-5, 1-4, 2-1

Η εξέλιξη του σκορ: 0-1 Φουντούλης (π.π.), 0-2 Φουντούλης (πέναλτι), 1-2 Γκεόργκε (π.π.), 2-2 Γκεόργκε (π.π.), 2-3 Γούνας (π.π.), 2-4 Γεννηδουνιάς (περιφέρεια), 2-5 Φουντούλης (π.π.), 3-5 Ράντου (περιφέρεια), 4-5 Γκεόργκε (π.π.), 5-5 Νεγκρεάν (π.π.), 5-6 Γούνας (π.π.), 5-7 Γούνας (π.π.), 6-7 Γκεόργκε (περιφέρεια), 6-8 Κολόμβος (π.π.), 6-9 Μυλωνάκης (π.π.), 6-10 Φουντούλης (π.π.), 7-10 Νεγκρεάν (περιφέρεια), 7-11 Αφρουδάκης (περιφέρεια), 7-12 Φουντούλης (πέναλτι), 7-13 Αφρουδάκης (π.π.), 7-14 Φουντούλης (π.π.), 7-15 Γούνας (π.π.), 8-15 Γκεόργκε (π.π.), 9-15 Σάμπο (κόντρα)

Η εθνική είχε 11/15 με παίκτη παραπάνω, 2/2 πέναλτι και δύο γκολ από την περιφέρεια. Η Ρουμανία είχε 5/12 με παίκτη παραπάνω, τρία γκολ από την περιφέρεια και ένα στην κόντρα.

Από ελληνικής πλευράς ο Γιώργος Δερβίσης αποβλήθηκε με αντικατάσταση, 6΄22΄΄ πριν τη λήξη της δεύτερης περιόδου, ενώ με τρεις ποινές έφυγαν ο Ποντικέας (5΄15΄΄ πριν το τέλος του αγώνα) και ο Δελακάς (1΄02΄΄ πριν τη λήξη του αγώνα). Από τη Ρουμανία αποβλήθηκαν με τρεις ποινές ο Οάντα (2΄21΄΄ πριν τη λήξη του δεύτερου οκταλέπτου), ο Γκοάντα (4΄35΄΄ πριν το τέλος της τρίτης περιόδου), ο Τσιοβεάνου (32΄΄ πριν τη λήξη της τρίτης περιόδου) και ο Μπούσιλα (4΄02΄΄ πριν τη λήξη του παιχνιδιού) και

Διαιτητές: Σεβέρο (Ιταλία), Σταμπάλια (Κροατία)

ΡΟΥΜΑΝΙΑ (Ντέγιαν Στανόγεβιτς):
Στοενέσκου, Ράντου 1, Νεγκρεάν 2, Γκεόργκε 5, Οάντα, Μπούσιλα, Τεοχάρι, Τσιοβεάνου, Γκοάντα, Σάμπο 1, Γκίμπαν, Ποποβίτσιου, Τιτς

ΕΛΛΑΔΑ (Θοδωρής Βλάχος):
Φλέγκας, Μυλωνάκης 1, Δερβίσης, Γεννηδουνιάς 1, Φουντούλης 6, Ποντικέας, Αφρουδάκης 2, Δελακάς, Μουρίκης, Κολόμβος 1, Γούνας 4, Βλαχόπουλος, Γαλανόπουλος