Παναθηναϊκός αλλά και ΑΣ Καρδίτσας αήττητοι!

timthumbΑφιέρωμα του superbasket στις αήττητες ομάδες των πρωταθλημάτων

Τι κοινό μπορεί να έχει ο Παναθηναϊκός με τον ΑΣ Καρδίτσας των δικών μας Χάρη Φόρου, Χρήστου Δεληγιάννη και Ντόρη Πανάρα; Είναι δύο από τις τέσσερεις συνολικά ομάδες που είναι αήττητες στα πρωταθλήματα τους φέτος.

Οι άλλες δύο είναι ο εκπληκτικός Φάρος Κερατσινίου στην Α2 και ο Αστακός των γνωστών μας Κακλαμάνου, Χαρισμίδη, Κατσαρέ, Μακρή στην Β’ Εθνική.

Αναλυτικά το δημοσίευμα:

Δεν είναι και το πιο σύνηθες φαινόμενο. Φέτος, είναι μια περίεργη σεζόν, καθώς παρότι έχει μπει ήδη το 2016, σε κάθε εθνική κατηγορία υπάρχει και μια αήττητη ομάδα. Το superbasket.gr τις παρουσιάζει…

 

Α1: Παναθηναϊκός 13-0

Στην Α1 (ή Basket League ΣΚΡΑΤΣ), μόνο μια ομάδα παραμένει αήττητη: ο Παναθηναϊκός! Οι “πράσινοι” ολοκλήρωσαν τον πρώτο γύρο αήττητοι, έχοντας 13 ροζ φύλλα, σε ισάριθμα ματς και συνεχίζουν ακάθεκτοι την προέλασή τους. Στόχος είναι, φυσικά η πρωτιά της κανονικής περιόδου και αν έρθει χωρίς ήττα, σίγουρα θα ναι ευπρόσδεκτη. O Σάσα Τζόρτζεβιτς κερδίζει το ένα παιχνίδι πίσω απ’ το άλλο, δίνοντας παράλληλα χρόνο συμμετοχής και στα νεαρά, ταλαντούχα παιδιά που έχει στο ρόστερ του, όπως ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, ο Γιώργος Παπαγιάννης, ο Μιχάλης Λούντζης και ο Κώστας Παπαδάκης…

 

Α2: Φάρος Κερατσινίου 11-0

Αυτό το… τρένο, ποιος θα το σταματήσει; Ο Φάρος κλέβει την παράσταση και πάει να σπάσει κάθε ρεκόρ στα χρονικά της δεύτερης τη τάξει κατηγορίας. Μετράει ήδη 11 νίκες σε 11 ματς και κανένας αντίπαλος δε δείχνει ικανός να σταθεί εμπόδιο στο διάβα του, με αποκορύφωμα και την πρόκρισή του στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας απέναντι στον ΠΑΟΚ. Η διοίκηση Τσάπα έριξε μεγάλες μεταγραφικές βόμβες με τους Παπαμακάριο, Αγγελόπουλο, Μπατή, Λιακόπουλο, Καράμπουλα, Σκορδίλη, Κακιούζη και ο Ανδρέας Πολέμης διαχειρίζεται σωστά το υλικό που έχει, παίρνοντας το μάξιμουμ.

 

Β’ Εθνική: Αίολος Αστακού 12-0

Η ανατέλλουσα δύναμη σε μια “στείρα” μπασκετικά περιοχή. Το όραμα του Απόστολου Πανταζή να “απογειώσει” τον τόπο του, έφερε τον Αίολο να βρίσκεται στη Β’ Εθνική και να εντυπωσιάζει με την παρουσία του, διατηρώντας το αήττητο και στους 12 αγώνες που έχει δώσει. Ο Μιχάλης Κουταλιανός δουλεύει σκληρά και αποδεικνύει τις πλούσιες ικανότητές του, έχοντας στα χέρια του σημαντικά όπλα όπως ο Κακλαμάνος, ο Μπρόζος, ο Κατσαρές, ο Κιτσούλης, ο Χαρισμίδης, ο Παππάς, ο Ψωμάς-Λυμπάρης, ο Θανόπουλος, ο Καλισώρας και ο Μακρής. Το όνειρο της ανόδου στην Α2 βρίσκεται σε καλό δρόμο, όμως κανένας στον Αστακό δεν επαναπαύεται!

 

Γ’ Εθνική: Α.Σ. Καρδίτσας 10-0

Στην προκειμένη περίπτωση έχουμε μια ομάδα σε εντελώς διαφορετικά πρότυπα από τις προηγούμενες, αλλά με προδιαγραφές να φτάσει ψηλά. Η αποχώρηση του Χρήστου Δεληγιάννη από την ενεργό δράση και η ενασχόλησή του με την ομάδα της πόλης του, έχει ενεργοποιήσει τους Καρδιτσιώτες και πνέει άνεμος αισιοδοξίας. Ο ΑΣΚ με τον Χάρη Φόρο στο τιμόνι του, προελαύνει στη Γ’ Εθνική, έχοντας δέκα στα δέκα και φαντάζει μεγάλο φαβορί για την άνοδο στη Β’ Εθνική. Το σημαντικότερο είναι πως χτίζεται σε στέρεες βάσεις κάτι μεγάλο και αρκετά ελπιδοφόρο, χωρίς να υπάρχει κάποιος μεγάλος χρηματοδότης.