Βαζάκας: «Μου είπαν ότι ήθελα να βοηθήσω τα Τρίκαλα, για αυτό χάσαμε στη Ζάκυνθο.»

 

 

Ο Γρεβενιώτης  τεχνικός  έδωσε συνέντευξη στην οποία υπάρχουν αναφορές για τον ΑΟΤ και το νομικό του σύμβουλο

 

Ο Βαζάκας μίλησε στο flnews.gr και επιτέθηκε στον ιδιοκτήτη της Λαμίας. Υποστήριξε ότι «δεν έχει το δικαίωμα να παίζει με την υπόληψή μου, με την ηθική και την τιμή μου», τον προκάλεσε να ζητήσει συγγνώμη, ενώ τον κατηγόρησε πως «έδειξε στον κόσμο πώς διαλύονται οι ομάδες μέσα σε ένα 24ωρο». Σημείωσε ότι την αλλαγή προπονητή ο Παπαϊωάννου την είχε δρομολογήσει με την πρόσληψη του Παύλου Μυροφορίδη, ενώ κατέληξε λέγοντας: «Η ιστορία θα κρίνει ποιος είχε καλή διάθεση να κάνει μεγάλη ομάδα τη Λαμία και ποιος να τη διαλύσει».

Η δήλωση του Γιώργου Βαζάκα: «Σε συνάρτηση με τα γεγονότα που προηγήθηκαν στην τέως ομάδα μου, τη Λαμία, και την απόλυσή μου, έχω υποχρέωση να απευθυνθώ στον φίλαθλο κόσμο της Λαμίας για να μάθει ορισμένες αλήθειες, για τον λόγο και τον τρόπο που ήρθε αυτή. Θέλω αρχικά να ευχαριστήσω τον κόσμο για τη βοήθεια, τη συμπαράσταση που έδωσε σε αυτό το δύσκολο έργο. Ξέρουν όλοι πόσο δύσκολη ήταν η κατάσταση όταν ήρθα, αλλά η παρουσία τους μου έδωσε δύναμη να δουλέψουμε και να στήσουμε μια ομάδα με αξιοπρέπεια. Και ενώ όλοι μιλούσαν για μια ομάδα που θα διαλυθεί, εμείς παίξαμε ωραίο ποδόσφαιρο και μαζέψαμε 20 βαθμούς. Θα μπορούσαμε και παραπάνω αν βοηθούσαν οι συγκυρίες. Παρά τα προβλήματα που πέρασε η ομάδα τους μήνες Οκτώβρη και Νοέμβρη, στην ομάδα υπήρχε ο Βαζάκας με το επιτελείο του (Παπανικολάου, Αδάμ, Ζαλαώρας, Ζαγκανάς) και από τη διοίκηση ο Σάκης Τσικνής, που πρέπει να αναγνωρίσω την παρουσία του και τη συνεργασία του, δεν εμφανίστηκε προς τα έξω κανένα πρόβλημα, όλα υπήρχαν μέσα στα αποδυτήρια. Η ομάδα λειτουργούσε άψογα και ορθοπόδησε.

 

Ανεβάσαμε τέσσερα παιδιά από τους Νέους και έστησα μια ομάδα που είχε δέκα παιδιά από τη Λαμία, με μέσο όρο ηλικίας 20 χρονών. Οι υπόλοιποι ήταν έμπειροι, αλλά φιλόδοξοι. Έβλεπε ο κόσμος την προσπάθεια, την εκτίμησε και ήρθε κοντά στην προσπάθειά μας. Όμως ήρθε ένα παιχνίδι στη Ζάκυνθο. Κάναμε μια κακή εμφάνιση και δεν θα σταθώ τόσο στο αποτέλεσμα, όσο σε αυτό που έδωσε ο Πανουργιάς Παπαϊωάννου, με την ανακοίνωση που έβγαλε. Έδειξε στον κόσμο πώς διαλύονται οι ομάδες μέσα σε ένα 24ωρο. Επειδή την ανακοίνωση τη διάβασε όλος ο κόσμος και αναφερόταν για εντιμότητα και ηθική, εκεί πλέον ο Βαζάκας δεν παίζει. Είμαι 40 χρόνια στο ποδόσφαιρο, δεν εμπλέκομαι πουθενά. Όλοι μιλούν για το ήθος του Βαζάκα. Από όπου και αν πέρασε, έχει μείνει ότι είναι έντιμος σε αυτό που κάνει. Προφορικά ζήτησα από τη διοίκηση να ανακαλέσει. Δεν το έκανε. Από σήμερα ο Πανουργιάς Παπαϊωάννου, για να προστατέψω τον εαυτό μου σε όλο τον φίλαθλο κόσμο, έχει υποχρέωση να έχει επαφές μόνο με τον δικηγόρο μου Μηνά Λυσάνδρου, για να αποκατασταθεί όλη η αλήθεια.

Διότι κανένας δεν έχει το δικαίωμα να παίζει με την υπόληψή μου, με την ηθική και την τιμή μου, όπου και αν αποσκοπεί. Είχε σκοπό να απομακρύνει τον Βαζάκα μετά το ματς των Τρικάλων, διότι αυτό έδειξαν οι κινήσεις του με την πρόσληψη τεχνικού διευθυντή (σ. Παύλος Μυροφορίδης), με τον οποίο δεν έχω τίποτα, αλλά δεν τον αποδέχτηκα ποτέ στη δουλειά μου. Τον Πανουργιά Παπαϊωάννου δεν τον βοήθησαν τα αποτελέσματα να με διώξει τότε και το έκανε τώρα. Είναι δικαίωμά του. Ο Παπαϊωάννου μου είπε ότι ήθελα να βοηθήσω τα Τρίκαλα, για αυτό χάσαμε στη Ζάκυνθο. Αν έχει κάτι με την ομάδα των Τρικάλων, πρόβλημά του. Ποτέ δεν θα έμπλεκε ο Βαζάκας και οι παίκτες του σε τέτοιο παιχνίδι βρώμικο.

Για αυτό τον προκαλώ να βγει να ζητήσει δημόσια συγγνώμη από τους παίκτες, τους συνεργάτες μου, από εμένα και από τον φίλαθλο κόσμο που τον ανακάτεψε. Αυτό για να αποκτήσει η ομάδα πάλι ηρεμία, της οποίας το χάος το δημιούργησε αυτός. Κλείνοντας να ευχαριστήσω τον κόσμο μέσα από την καρδιά μου. Με συγκίνησαν τα πολλά μηνύματα αγάπης στο πρόσωπό μου. Η Λαμία θα είναι ομάδα που θα την έχω στην καρδιά μου και όταν με ζητήσει ξανά ο κόσμος, θα γυρίσω για αυτόν. Και κάτι τελευταίο. Όταν όλοι ήταν εξαφανισμένοι, οι παίκτες ήταν που έδωσαν την ψυχή τους για να κρατηθεί η ομάδα. Οι εξελίξεις με την αλλαγή προπονητή, είχαν δρομολογηθεί από τον Παπαϊωάννου πολύ πριν από το ματς με τη Ζάκυνθο. Όλα ήταν σκευωρία για να παραπλανηθεί ο κόσμος. Στο σπίτι του του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σκοινί. Η ιστορία θα κρίνει ποιος είχε καλή διάθεση να κάνει μεγάλη ομάδα τη Λαμία και ποιος να τη διαλύσει».