Βρίσκεστε εδώ: Sportrikala.gr » ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ » Football League » Παραίτηση ΔΣ Ολ. Βόλου φήμες για Πλεξίδα!

Παραίτηση ΔΣ Ολ. Βόλου φήμες για Πλεξίδα!

olympiacos2

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στον Ολυμπιακό Βόλου.

Η διοίκηση της ομάδας της Μαγνησίας παραιτήθηκε σήμερα και η κατάσταση όσον αφορά το μέλλον της ομάδας είναι αβέβαιη. Φήμες αναφέρουν ότι έχει βολιδοσκοπηθεί ο Βαγγέλης Πλεξίδας για να αναλάβει την ομάδα όχι πάντως απο την διοίκηση αλλά απο μεμονωμένους φιλάθλους. Για τον λόγο αυτό ο Αχιλλέας Μπέος μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή το βράδυ της Κυριακής αναφέρθηκε με υποτιμητικά λόγια όσον αφορά την πιθανότητα ανάμειξης του Τρικαλινού. Ωστόσο η οικονομική ανέχεια είναι δεδομένη στον Βόλο και ο Πλεξίδας για κάποιους φαντάζει μία λύση.

Όσον αφορά την σημερινή συνέντευξη τύπου ενδεικτική είναι το κείμενο του magnesianews.gr:

Συνέντευξη Τύπου παρωδία ήταν αυτή που διοργάνωσε σήμερα η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου καθώς ο αντιπρόεδρος κ. Θεοδώρου, ο οποίος πήρε το λόγο, ενημέρωσε τους δημοσιογράφους πως θα αναγνώσει κείμενο της διοίκησης που μετά από λίγο ανέβηκε στην ιστοσελίδα της ομάδας, ενώ απέφυγε να απαντήσει στις ερωτήσεις που έγιναν ακολούθως. Στο κείμενο αναφέρεται πως η διοίκηση εγκαταλείπει την ομάδα και φεύγει γιατί δεν ανέχεται τις ύβρεις που δέχεται, χωρίς να γίνεται κάποια αναφορά για το μέλλον. Αναφέρθηκε πως ο σχεδιασμός της φετινής ομάδας έγινε με υπολογισμούς, εκτιμήσεις για 2000 διαρκείας και 1500 εισιτήρια σε κάθε αγώνα, ενώ από τους 37 επιχειρηματίες που υποσχέθηκαν οικονομική στήριξη, μόνο εννιά πλήρωσαν για το πρώτο δίμηνο.

Μέρος του κειμένου της διοίκησης της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου έχει ως εξής: “Τις τελευταίες ημέρες ακούμε στα ραδιόφωνα, διαβάζουμε στα site και στο facebook, από κάποιους να βγούμε να πούμε την αλήθεια για την ομάδα και το πως φτάσαμε στο σημείο μηδέν. Κάποιοι έχουν αρχίσει να διαδίδουν ότι σκοπός μας ήταν να διαλύσουμε την ομάδα ώστε να δημιουργήσουμε το Volos Fc. Μα είναι δυνατόν να ακούγεται αυτό; Αν δηλαδή είχαμε σκοπό αυτό, γιατί να μην το κάναμε το προηγούμενο καλοκαίρι ώστε να μην χρειαστεί να ξοδέψουμε ένα κάρο λεφτά χωρίς αντίκρισμα, όπως αποδείχθηκε.

Το καλοκαίρι η ομάδα ήταν διαλυμένη. Κανείς δεν επιθυμούσε να ασχοληθεί. Τα χρέη προς ΙΚΑ και εφορία έτρεχαν. Οι προσφυγές διαδέχονταν η μία την άλλη. Τα τηλέφωνα στην ΠΑΕ ήταν κομμένα και η ομάδα όδευε ολοταχώς προς τη διάλυση.
Για να αποφευχθεί το μοιραίο, βγήκαμε μπροστά και με την παρότρυνση του Δημάρχου αποφασίσαμε να κάνουμε την ύστατη προσπάθεια ώστε να σωθεί η αγαπημένη μας ομάδα. Γιατί πραγματικά η φετινή θα ήταν η ύστατη προσπάθεια ώστε να μην διαλυθεί ο Ολυμπιακός Βόλου. Αυτός άλλωστε ήταν και ο λόγος που βγάλαμε το σύνθημα «ή τώρα ή ποτέ». Διότι αν δεν καταφέρναμε να οδηγήσουμε την ομάδα εκεί που πραγματικά αξίζει, η διάλυση θα ερχόταν αργά ή γρήγορα. Είτε θέλουν να το αποδεχθούν κάποιοι είτε όχι. Και γιατί θα συνέβαινε αυτό; Διότι πολύ απλά καμία ομάδα στη Football League δεν αντέχει να κάνει πρωταθλητισμό τέσσερα συναπτά χρόνια.

Θυμάμαι καλά ότι από το καλοκαίρι λέγαμε ότι για να έχει προοπτική η φετινή μας προσπάθεια θα έπρεπε να υπάρχει συσπείρωση από όλο τον κόσμο. Αυτή ήταν η βασική προϋπόθεση. Ολοι οι φίλαθλοι να επιστρέψουν στο γήπεδο και να συμβάλλουν στην προσπάθεια αυτή. Να πουλήσουμε 2000 εισιτήρια διαρκείας και να δίνουμε σε κάθε αγώνα 1.500 εισιτήρια. Ωστόσο, τα νούμερα που σας αναφέραμε ήταν πολύ μακριά από την πραγματικότητα. Αρα λοιπόν ένα έσοδο που είχαμε προϋπολογίσει δεν ήρθε ποτέ στα ταμεία της ομάδας.

Το καλοκαίρι, στην αρχή δηλαδή της προσπάθειας μας, υπήρξαν 37 επιχειρηματίες που υπέγραψαν το χαρτί στήριξης αυτής της προσπάθειας και της νέας διοίκησης. Με λίγα λόγια και για όσους δεν καταλαβαίνουν, στην αρχή της χρονιάς υπήρξαν 37 επιχειρηματίες που μας υποσχέθηκαν οικονομική στήριξη. Ωστόσο από αυτούς μόνο οι 9 ανταποκρίθηκαν στην υπόσχεσή τους και αυτό μόνο για τους 2 πρώτους μήνες. Αρα λοιπόν ένα ακόμη έσοδο που είχαμε προϋπολογίσει δεν ήρθε ποτέ στα ταμεία της ομάδας. Για να συμμετάσχει η ομάδα στο πρωτάθλημα της Football League έπρεπε να διακανονίσει όλες τις οφειλές από τις προσφυγές των προηγούμενων χρόνων. Εκχωρήσαμε λοιπόν τα τηλεοπτικά δικαιώματα και τη χορηγία του ΟΠΑΠ στους ποδοσφαιριστές, αρά δεν υπήρχαν καν έσοδα.

Γιατί κατηγορούμαστε; Γιατί προσπαθήσαμε να σώσουμε την ομάδα και να μην διαλυθεί το καλοκαίρι; Γιατί αφιερώσαμε όλο μας το χρόνο για τον Ολυμπιακό Βόλου; Γιατί βάλαμε τα χρήματά μας, άλλος λίγα, άλλος περισσότερα;

Αλήθεια, ποιοι είστε εσείς που μας κατηγορείτε. Εμείς λοιπόν σας απαντάμε. Μπορεί να κάναμε λάθη. Μπορεί για κάποιους να μην καταφέραμε να πετύχουμε το στόχο μας. Εχουμε ήσυχη της συνείδησή μας, διότι βγήκαμε μπροστά και τουλάχιστον προσπαθήσαμε για να σώσουμε την αγαπημένη μας ομάδα. Δυστυχώς, όπως οι προηγούμενοι έτσι και εμείς δεν καταφέραμε να οδηγήσουμε την ομάδα στη Σούπερ Λίγκα. Δυστυχώς για κάποιους δεν καταφέραμε να φανούμε αντάξιοι των προσδοκιών τους. Όμως προσπαθήσαμε και ματώσαμε να βγάλουμε την ομάδα της καρδιάς μας από το αδιέξοδο. Δυστυχώς δεν τα καταφέραμε.
Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι έχουν το δικαίωμα να μας απαξιώνουν κάποιοι που αμφιβάλλουμε αν έχουν και εισιτήριο διαρκείας. Δεν σημαίνει ότι έχουν το δικαίωμα κάποιοι να παίζουν με την υπόληψη μας, επειδή προσπαθήσαμε.

Δυστυχώς τα δυσβάσταχτα προβλήματα δεν μας επιτρέπουν να συνεχίσουμε. Για όσους δεν καταλαβαίνουμε δεν αντέχουμε πλέον να σηκώσουμε αυτό το οικονομικό βάρος. Θα μπορούσαμε κάτω από προϋποθέσεις και με πόνο ψυχής να συνεχίζαμε την προσπάθεια μας μέχρι το τέλος της χρονιάς ή τελοσπάντων μέχρι να ενεργοποιηθούν οι ποινές από τη Fifa.
Για ποιο λόγο όμως; Για να μας βρίζουν κάποιοι; Να λοιπόν μία ευκαιρία σε όλους αυτούς τους πικραμένους από τη ζωή, να αποδείξουν έμπρακτα πόσο χρήσιμοι είναι για την αγαπημένη τους ομάδα. Σήμερα τους δίνεται η ευκαιρία να αποδείξουν πόσο αγαπούν την ομάδα. Να αναλάβουν αυτοί και να κάνουν το μισό από αυτό που κάναμε εμείς.
Εμείς σήμερα τελειώσαμε αφού αυτή είναι η επιθυμία του κόσμου και σεβόμαστε την επιθυμία του. Οποιος επιθυμεί λοιπόν να έρθει να αναλάβει τις τύχες της ομάδας. Τουλάχιστον δείξτε αν είστε ικανοί να πάει η ομάδα στην Κέρκυρα χωρίς να διασυρθεί. Γιατί εμείς την παραδίδουμε στη Β Εθνική».

Ο κ. Σκαφίδας για τα οικονομικά είπε πως “οι επιχειρηματίες βοήθησαν για δύο μήνες, τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο. Οι παίκτες πληρώθηκαν μέχρι τον Νοέμβριο, παραμονές Χριστουγέννων πληρώθηκαν τον Νοέμβριο. Τα χρήματα που υπολογίζαμε δεν ήρθαν ποτέ στην ομάδα. Οι ρυθμίσεις μέχρι τον Δεκέμβριο πήγαν καλά”, ο κ. Πέγιος σχολίασε: “Όλη η πόλη να βρει 3-4 χιλιάρικα ώστε να πάει η ομάδα στην Κέρκυρα για να κερδίσουμε χρόνο”, ενώ ο κ. Ντινέζος υποστήριξε πως “η ομάδα με 7 βαθμούς σώνεται”! Από τη διοίκηση τέλος δεν υπήρχε καμία απάντηση στο ερώτημα εάν η ομάδα θα ταξιδέψει στην Κέρκυρα.

Συντάκτης

Άρθρα : 16755
web: www.sportrikala.gr - E-mail: sportrikala@sportrikala.gr

© Sportrikala.gr | Κατασκευή ιστοσελίδας Plushost.gr

Scroll to top