Μαρκόπουλος: «Είμαστε το φαβορί, αλλά…»

eimaste_to_favori_alla_1

Ο Σούλης Μαρκόπουλος μίλησε για τη νίκη επί των Τρικάλων αλλά και για το Φάρο

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ στάθηκε και πάλι στην καλή άμυνα της ομάδας στα σημεία που κυριάρχησε και αναφερόμενος στον ημιτελικό Κυπέλλου στο Κερατσίνι, τόνισε ότι ο ΠΑΟΚ είναι το φαβορί μεν, αλλά αντιμετωπίζει μια ομάδα επιπέδου Α1 δε…

Αρχικά είπε:
«Θέλω να ευχαριστήσω τον κόουτς Φλεβαράκη για τα καλά του λόγια. Συγχαρητήρια στους παίκτες γιατί το μεγαλύτερο κομμάτι ήταν η διαχείριση των δύο προηγούμενων νικών. Κάπου οι παίκτες ίσως ξέφευγαν από τους στόχους που είχαμε θέσει για αυτό το παιχνίδι. Παρόλα αυτά, μπήκαν μέσα, ήταν στοχευμένοι στην άμυνα, αρκετά καλοί στην επίθεση, πήραν μια διαφορά και νομίζω ότι εκεί κρίθηκε το αποτέλεσμα. Κάναμε κάποια λάθη που δεν έπρεπε να κάνουμε στο δεύτερο δεκάλεπτο, αλλά στην περίοδο ή ομάδα έδειξε ότι έχει λύσεις επιθετικές και όταν παίζει καλά στην άμυνα, δυναμώνει περισσότερο.

Ξέρουμε ότι έχουμε ένα δύσκολο παιχνίδι μπροστά μας για το Κύπελλο. Πολλοί λένε ότι ο ΠΑΟΚ είναι φαβορί. Ναι, όταν παίζει μια ομάδα Α1 με μια ομάδα Α2 είναι το φαβορί, αλλά ο Φάρος είναι μια ομάδα που έχει αποκλείσει ομάδες Α1 και έχει ποιοτικούς Ελληνες παίκτες που έπαιζαν τα προηγούμενα χρόνια στην Α1».

Για το αν του αφήνει μια πικρία τώρα που η ομάδα βρήκε το δρόμο της, τα χαμένα παιχνίδια με Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό:
«Δεν κοιτάζουμε τον αντίπαλο. Κοιτάμε κάθε παιχνίδι να νικήσουμε. Σίγουρα όταν χάνεται μένει μια πικρία. Τα λάθη που έκανες και τι έπρεπε να κάνεις και δεν το έκανες… Είναι μετά στο ρεπερτόριο του προπονητή, μετά το τέλος του αγώνα να αναλύει στους παίκτες. Αυτό είναι το μπάσκετ. Βάζεις μια βολή και κερδίζεις, δεν τη βάζεις και χάνεις…»