Φλεβαράκης: “Σα να παίζαμε με τους Μπουλς”

OΚώστας Φλεβαράκης μίλησε τόσο για το παιχνίδι όσο και για την ευκαιρία που έχει ο ΠΑΟΚ να βρεθεί στον τελικό.

Στην αρχική του τοποθέτηση είπε:
«Να δώσουμε συγχαρητήρια στον ΠΑΟΚ και για τη νίκη και για την πρόκριση στο Eurocup. Δεν αντέχει κριτικής αυτό το παιχνίδι… Δε μπήκαμε καν στο πρώτο δεκάλεπτο και το λέω ήπια. Ήταν σαν να μπήκαν κάτι παιδάκια στο United Center και έπαιζαν με τη θρυλική ομάδα των Μπουλς… Η εικόνα μας ήταν πολύ κακή και στο πρώτο δεκάλεπτο, ουσιαστικά τελείωσε και το ματς. Και όταν μειώσαμε τη διαφορά, ο ΠΑΟΚ το έλεγχε με τα τρία δεκάλεπτα να είναι διαδικαστικά. Να ευχηθώ στον ΠΑΟΚ και στο κύπελλο και στην Ευρώπη καλή πορεία. Την πίστευα και την πιστεύω αυτή την ομάδα. Είναι πλασματική η θέση του στον πίνακα. Μετά την έλευση του Σόφο και του Χάτσερ έχει δυναμώσει πολύ».Για το τι έφταιξε για την εικόνα του πρώτου δεκαλέπτου:
«Εξηγήσεις υπάρχουν, αλλά όχι δικαιολογίες. Το προηγούμενο παιχνίδι με τον Αρκαδικό, πήρε πολλή ενέργεια από την ομάδα και το μυαλό ίσως να ήταν και στα επόμενα ματς. Αυτό είναι το δικό μας κομμάτι, γιατί όταν έχεις να παίξεις με έναν τόσο ποιοτικό αντίπαλο και μπαίνεις χαλαρός, δείχνει μια πνευματική κατάσταση πολύ λάθος. Μη βλέπουμε μόνο τα δικά μας, υπάρχει και η ανωτερότητα του αντιπάλου. Η διαφορά ποιότητας ήταν πολύ μεγάλη. Δεν υπάρχουν δικαιολογίες όμως».

Για το παιχνίδι του ΠΑΟΚ με τον Φάρο για το Κύπελλο το οποίο κατέκτησε η ομάδα τελευταία φορά, με αυτόν στον πάγκο της:
«Σαφώς και ο ΠΑΟΚ είναι το φαβορί αλλά έχει να αντιμετωπίσει μια ομάδα με ποιοτικούς Έλληνες παίκτες. Αυτή τη στιγμή ο ΠΑΟΚ είναι σε πολύ καλή κατάσταση και το παιχνίδι εξαρτάται από αυτόν. Είναι πολλά τα χρόνια από το 1999, αλλά κάτι μου λέει ότι ήρθε η ώρα… Κανένα παιχνίδι όμως δε θεωρείται δεδομένο και φυσικά ούτε με το Φάρο».