Άγριο κράξιμο Κοντονή σε διαιτητές και ΕΠΟ

Ο υφυπουργός Αθλητισμού μίλησε για καταστάσεις που δεν μπορούν να συνεχιστούν και έστειλε μήνυμα στις διοργανώτριες αρχές του ποδοσφαίρου

f74b3ca008e0d6fe3e67de8748c09196_L

 

Ο υφυπουργός Αθλητισμού μίλησε για καταστάσεις που δεν μπορούν να συνεχιστούν και έστειλε μήνυμα στις διοργανώτριες αρχές του ποδοσφαίρου να τηρήσουν τα προβλεπόμενα ώστε να κυριαρχήσει η ισονομία στο ελληνικό ποδόσφαιρο, ειδάλλως η κυβέρνηση θα πάρει κι άλλα μέτρα.

Είχε προηγηθεί η συνάντηση του με τον πρόεδρο την ΕΠΟ, Γιώργο Γκιρτζίκη όπου του κατέστησε σαφές να εφαρμόζονται οι νόμοι για όλους. Η έκρηξη Κοντονή ήρθε μετά και τα όσα έγιναν στο Περιστέρι όπου πετάχθηκε φωτοβολίδα στον αγωνιστικό χώρο και δεν έγιναν καν συστάσεις(!) από τον ρέφερι της αναμέτρησης.

Κάτι ανάλογο συνέβη και στο Βέροια-Ολυμπιακός όπου ο ρέφερι Μήτσιος βγήκε στην σέντρα από τον αθλητικό δικαστή, ο οποίος ορθά κοφτά έγραψε στην αναφορά του για την υπόθεση της τιμωρίας του Ολυμπιακού, πως ο Μήτσιος όχι μόνο είπε ψέμματα αλλά δεν εφάρμοσε και τα καθήκοντά του!

Θυμίζουμε ότι στην περίπτωση του Παναθηναϊκού ο πέλεκυς έπεσε βαρύς για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό για φωτοβολίδα που έπεσε πριν καν ξεκινήσει το ματς το οποίο δεν έγινε ποτέ.

«Διακρίνω κατάφωρη αδικία εκ μέρους διαιτητών», είπε μεταξύ άλλων ο υφυπουργός Αθλητισμού όταν του δόθηκε το βήμα στην εκδήλωση του ΠΣΑΤ.

Αναλυτικά:

«Για την Κυβέρνηση και για κάθε καλόπιστο πολίτη είναι πιθανόν οποιοσδήποτε διαιτητής να κάνει λάθος, όσον αφορά τη διεξαγωγή ενός αγώνα. Στην κρίση του πάνω σε συγκεκριμένες φάσεις. Δεν είναι όμως ανεκτό, άλλοι διαιτητές να εφαρμόζουν τον κανονισμό του ποδοσφαίρου και άλλοι να μην τον εφαρμόζουν. Αυτό συνιστά κατάφορη παραβίαση της ισονομίας. Και χωρίς ισονομία δεν μπορούμε να έχουμε ομαλό πρωτάθλημα και φιλάθλους που θα προσέρχονται στους αγωνιστικούς χώρους για να δουν ένα ματς. Γι’ αυτό το λόγο θέλω να πω πως αυτή η κατάσταση θα σταματήσει.

Η Κυβέρνηση είναι έτοιμη να πάρει μέτρα, όπως πήρε τον Μάιο, να πάρει όλες εκείνες τις νομοθετικές πρωτοβουλίες για να σταματήσει αυτή η παθογένεια. Ελπίζω να μην χρειαστεί να φτάσουμε εμείς σε αυτές τις πρωτοβουλίες και να τις πάρουν τα αρμόδια όργανα του ποδοσφαίρου. Αν συνεχίσουμε να βλέπουμε αυτά που συμβαίνουν, τότε η Κυβέρνηση θα επέμβει προς όφελος τριών παραγόντων. Για τους επιχειρηματίες που επενδύουν στο ποδόσφαιρο χωρίς να προσπαθούν να επηρεάσουν άλλες καταστάσεις, να επενδύουν μόνο και αποκλειστικά στο ποδόσφαιρο. Για τους αθλητές που θέλουν να εργάζονται χωρίς να κινδυνεύει η ζωή τους και τρίτον για τους φιλάθλους χωρίς να διακινδυνεύει η σωματική τους ακεραιότητα»