Εντός έδρας συντριβή της ΑΕΛ απο την ΑΕΚ

Η ΑΕΚ συνέτριψε την ΑΕΛ
9C9250ED7FAABDC127B67DB9003AE118 (1)

Επίδειξη δύναμης πραγματοποίησε η ΑΕΚ στη Λάρισα, επικρατώντας 5-0 της ΑΕΛ στο φινάλε της φάσης των ομίλων.

Με δύο γκολ του Ντιέγκο Μπουονανότε (41΄, 54΄) και από ένα των Ραφίκ Τζεμπούρ (17΄), Ρόναλντ Βάργκας (88΄), Πετρου Μάνταλου (89΄) η Ενωση πήρε την πρώτη θέση στον 7ο όμιλο και θα είναι στους «ισχυρούς» της αυριανής κλήρωσης, ενώ οι «Βυσσινί» ως δεύτεροι θα έχουν δύσκολο έργο στους «16» της διοργάνωσης. Το ματς διεξήχθη στο AEL FC Arena κεκλεισμένων των θυρών, λόγω τιμωρίας της τοπικής ομάδας.

Στο 17΄ από σέντρα του Μπακάκη, ο Τζεμπούρ με σουτ πάνω στην κίνηση έστειλε τη μπάλα στην απέναντι γωνία του Πατσογιώργου, αποδεικνύοντας για ακόμα μία φορά πόσο έλειψε από την ΑΕΚ στους τρεις μήνες απουσίας τους. Στο 41΄ ο Μπουονανότε με δυνατό σουτ έγραψε το 2-0 και στο 54΄ «άδειασε» δύο αμυντικούς και πέτυχε το τρίτο -και πιο εντυπωσιακό- γκολ της ομάδας του. Οι «κιτρινόμαυροι» ήταν ασυγκράτητοι στα πρώτα 60 λεπτά και έχασαν αρκετές ευκαιρίες, μεταξύ των οποίων και το δοκάρι του Σοϊλέδη με κεφαλιά στο 35΄ μετά από φάουλ του Μπουονανότε. Το τελικό 5-0 διαμορφώθηκε στην εκπνοή του αγώνα και μέσα σε διάστημα 40 δευτερολέπτων. Ο Βάργκας σκόραρε στο 88 , στην επανεμφάνιση του σε επίσημο ματς μετά από 1,5 μήνα, και αμέσως μετά (89΄) τον ακολούθησε ο Πέτρος Μάνταλος. Πρώτο γκολ για τον αρχηγό στη φετινή σεζόν, αλλά και πρώτο μετά από δέκα μήνες (είχε σκοράρει τον περασμένο Φεβρουάριο εναντίον της Παναχαϊκής για τη football league).

Από την άλλη πλευρά, ο Ράτκο Ντόστανιτς επέλεξε να ξεκουράσει αρκετούς βασικούς παίκτες, καθώς την Κυριακή υπάρχει το μεγάλο ντέρμπι με τα Τρικαλα. Τώρα, θα έχει «φρέσκους»
ποδοσφαιριστές, αλλά πρέπει να διαχειριστεί μια βαριά ήττα, που πάντα επηρεάζει την ψυχολογία.