Η πιο μικρή ομορφη πόλη της Ευρώπης

 

Μια πόλη που  βρίσκεται στη Γαλλία αποτελεί ένα μαγευτικό σκηνικό βγαλμένο από παραμύθι . Δειτε τις φωτό!

Η πόλη Annecy (Ανεσί) βρίσκεται μεταξύ Γενεύης και Chambery στην ανατολική Γαλλία, και έχει μακρά ιστορία η οποία ξεκινά από το 10ο αιώνα, όταν οι πρίγκιπες της Σαβοΐας ίδρυσαν την πόλη στο κέντρο της ομώνυμης λίμνης.

Η Βενετία των Αλπεων

Σήμερα, αποτελεί έναν αρκετά δημοφιλή τουριστικό προορισμό και δικαίως έχει κερδίσει το προσωνύμιο «η Βενετία των Αλπεων».

Μάλιστα, είναι πολλοί πιστεύουν ότι η πόλη Ανεσί ξεπερνά τη διάσημη ιταλική πόλη της Βενετίας.

Η γαλήνια πόλη που επιπλέει

Αυτό που την κάνει μοναδική είναι η γαλήνια ομορφιά και η χαλαρωτική ατμόσφαιρα της.

Η μεσαιωνική πόλη είναι χτισμένη γύρω από το παλιό κάστρο του Λόρδου Annecy, το οποίο εξακολουθεί να δεσπόζει στο κέντρο της. Στην πραγματικότητα μοιάζει να επιπλέει…

Κατά μήκος των καναλιών απλώνονται πολλά μικρά μονοπάτια ενώ τα παστέλ χρώματα των σπιτιών που κοσμούν τις αποβάθρες των καναλιών αντανακλώνται στα κρυστάλλινα νερά της λίμνης, η οποία έχει χαρακτηριστεί ως η πιο καθαρή στην Ευρώπη.

Τα κανάλια

Τα εντυπωσιακά κανάλια διασχίζουν την υπέροχη πόλη, ενώ οι γραφικές κατοικίες και τα καταστήματα απλώνονται δίπλα τους κατά μήκος της λίμνης.

Οι επισκέπτες

Οι ταξιδιώτες μαγεύονται από τα σπίτια και τα μαγαζιά με τα παστέλ χρώματα που στέκονται στην όχθη της λίμνης.

Οι επισκέπτες αυτής της μαγικής πόλης, μπορούν να απολαύσουν το φαγητό τους σε ένα από τα πολλά υπαίθρια εστιατόρια, να κάνουν ποδήλατο δίπλα στο νερό και να θαυμάσουν ιστορικά μνημεία της περιοχής, όπως το Château d’Annecy.

Το καλοκαίρι νυχτώνει μετά τις 9:30

Ενας από τους λόγους που το Ανεσί αποτελεί έναν παράδεισο για τους επισκέπτες της, είναι ότι το καλοκαίρι ο ήλιος δύει μετά τις 21:30, λες και το σκοτάδι φοβάται να καλύψει τα υπέροχα χρώματά της.

 

 

 

 

 

 

 

 

Δείτε τη μαγική πόλη ντυμένη Χριστουγεννιάτικα