Μπλάτερ: “Η FIFA παραπαίει”

Ο Σεπ Μπλάτερ αποφάσισε να σπάσει τη σιωπή του και μίλησε σε ισπανικό μέσο ενημέρωσης για το σκάνδαλο

Imagjpg

 

Ενα από τα κεντρικά πρόσωπα στο σκάνδαλο της FIFA είναι ο Σεπ Μπλάτερ. Ο πρώην πρόεδρος της μεγαλύτερης ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας αποφάσισε να μιλήσει για το χρονικό της υπόθεσης στην ισπανική ιστοσελίδα “Mundodeportivo.com” δίνοντας την άποψή του για τα γεγονότα που συγκλόνισαν το παγκόσμιο ποδόσφαιρο.

Στα 80 του χρόνια έχει περάσει τη μισή του ζωή στην “αγκαλιά” της FIFA. Από τα 40 χρόνια του εκεί τα 17 διετέλεσε πρόεδρος και αύριο (17/12) καλείται να μιλήσει μπροστά στην Επιτροπή Ηθικής. Η “Mundodeportivo.com” τον βρήκε στο ξενοδοχείο που διαμένει στην Ελβετία και μίλησε για όλους και για όλα.

Όταν ερωτήθηκε τι θα πει στην Επιτροπή Ηθικής είπε: “Θέλω να με ακούσουν, να μάθουν την αλήθεια μου. Με καταδίκασαν και με παραίτησαν χωρίς να μου δώσουν τη δυνατότητα να υπερασπιστώ τον εαυτό μου”. Φάνηκε όμως να τον ενόχλησε που ο εκπρόσωπος της Επιτροπής, Αντρέας Μπαντέλ δημοσιοποίησε τα πάντα όπως δήλωσε χαρακτηριστικά: “Είναι απαράδεκτο. Οι πληροφορίες που αφορούν τέτοιου είδους τιμωρίες θα πρέπει να είναι εμπιστευτικές αλλά τα “έδωσε” στα ΜΜΕ”.

Στην συνέχεια η συνέντευξη πήγε και στον Μισέλ Πλατινί που αντιμετωπίζει παρόμοια τιμωρία με την κατηγορία του χρηματισμού: “Με τον Μισέλ Πλατινί ξεκίνησα να συνεργάζομαι μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο το 1998. Το 2011 φάνηκε ότι χρωστούσαμε σαν FIFA 1.8 εκατομμύρια ελβετικά φράγκα. Έβαλα την υπογραφή μου όντας πρόεδρος και η διοίκηση έδωσε την εντολή το ποσό”. Ο Μπλάτερ δεν παρέλειψε να κατηγορήσει τον Φράνκο Καράρο, τότε πρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου: “Δεν γνώριζε αν και πότε είχε καταβληθεί το πρώτο μέρος του ποσού του μισθού του Πλατινί. Έπρεπε να πληρωθεί και αυτό έγινε”.

Ο δημοσιογράφος του ζήτησε να του πει τι πιστεύει για το που έχει φτάσει τώρα η FIFA: “Προσπαθούν να παρουσιάσουν τη FIFA και την UEFA ως σατανικές οργανώσεις και τους διοικούντες ως μαφιόζους. Είναι θύμα, η FIFA παραπαίει”.

Στο τέλος της συνέντευξης μίλησαν και για την εμπλοκή των ΗΠΑ στις επερχόμενες διοργανώσεις των Παγκοσμίων Κυπέλλων: “Στην αρχή είχε συμφωνηθεί το Παγκόσμιο Κύπελλο το 2018 και το 2022 να γίνει στη Ρωσία και στις ΗΠΑ αντίστοιχα. Αλλά υπήρξε πολιτική παρέμβαση από τον Νικολά Σαρκοζί και στάλθηκε στο Κατάρ”.