Σε αργία από τον δήμο Βόλου ο Μπέος

Παρέλαβε την διαπιστωτική πράξη από την θέση του δημάρχου έπειτα από την παραπομπή του σε δίκη

beos

Σε αργία είναι από σήμερα (14/12) ο δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος μετά την παραπομπή του σε δίκη για την υπόθεση των “στημένων” αγώνων του 2011.

Το πρωί της Δευτέρας, ο πρώην ιδιοκτήτης του Ολυμπιακού Βόλου, παρέλαβε με επιστολή από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας, την διαπιστωτική πράξη υπογεγραμμένη από τις 2/12 από τον γενικό γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας Ηλία Τσέλιγκα.

Μάλιστα, την προηγούμενη εβδομάδα είχε γίνει προσπάθεια να επιδοθεί το έγγραφο, άλλες δύο φορές αλλά απουσίαζε η υπάλληλος του Δήμου που παραλαμβάνει την αλληλογραφία.

Ο Αχιλλέας Μπέος σύμφωνα με πληροφορίες, θα προσφύγει άμεσα στο Συμβούλιο της Επικρατείας για αναστολή της απόφασης και άρση της αργίας.

Καθήκοντα δημάρχου ασκεί ο αντιδήμαρχος, ο οποίος ορίζεται με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου που πρέπει να συνεδριάσει μέχρι την προσεχή Παρασκευή 18/12. Αν κάτι τέτοιο δεν συμβεί τότε τα καθήκοντα του δημάρχου ασκεί ο πρώτος σε σταυρούς προτίμησης σύμβουλος του επιτυχόντος συνδυασμού, που στην προκειμένη περίπτωση είναι ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γιώργος Μουλάς.