Βρίσκεστε εδώ: Sportrikala.gr » ΟΛΑ ΤΑ ΣΠΟΡ » ΣΤΙΒΟΣ » Aρνείται κάθε κατηγορία για ντόπινγκ η Αφροδίτη Σκαφίδα

Aρνείται κάθε κατηγορία για ντόπινγκ η Αφροδίτη Σκαφίδα

Η Αφροδίτη Σκαφίδα με επιστολή της στα ΜΜΕ αρνείται κατηγορηματικά ότι έκανε χρήση απαγορευμένων ουσιών,

699673F5924C465CBF700287247D2AB0

Η 33χρονη επικοντίστρια, που έχει αποχωρήσει εδώ και 4 χρόνια από την ενεργό δράση, αναφέρει στην επιστολή της ότι υποβλήθηκε συνολικά σε 26 ελέγχους ντόπινγκ το διάστημα 2003-2010 και δεν βρέθηκε ποτέ θετικό δείγμα της, ενώ έχει ταχθεί κατά του ντόπινγκ και υπέρ του «καθαρού» αθλητισμού.

Η επιστολή της Αφροδίτης Σκαφίδα:

«Αρνούμαι κατηγορηματικά κάθε κατηγορία εξαπάτησης του αθλητικού ιδεώδους, με τη χρήση απαγορευμένων ουσιών, καθ’ όλη τη διάρκεια της καριέρας μου στον στίβο. Υποβλήθηκα συνολικά σε 26 ελέγχους ντόπινγκ από το 2003-2010 και όλα τα δείγματα ήταν αρνητικά. Τελευταία φορά που ελέγχθηκα ήταν στις 31 Ιανουαρίου του 2010. Έκτοτε πέρασαν 5 χρόνια και άλλα 4 χρόνια από την οριστική αποχώρησή μου από την ενεργό δράση.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της καριέρας μου ως εν ενεργεία αθλήτριας και τώρα ως γυμνάστριας, ήμουν και είμαι κατά της χρήσης απαγορευμένων ουσιών και υπέρ του αγνού και «καθαρού» αθλητισμού και πρωταθλητισμού. Θα συνεχίσω να υποστηρίζω με όλες μου τις δυνάμεις και να βοηθάω όπως μπορώ την εκστρατεία κατά του ντόπινγκ και ταυτόχρονα να διαδίδω το μήνυμα υπέρ του “καθαρού” αθλητισμού και του Ευ Αγωνίζεσθαι».

Στις 4 Δεκεμβρίου ο ΣΕΓΑΣ ανακοίνωσε ότι προχώρησε στην έναρξη πειθαρχικής διαδικασίας, μετά την σχετική ενημέρωση που είχε από την IAAF, όπως άλλωστε υποχρεούται από τους κανονισμούς να κάνει. Από την Ομοσπονδία δεν δόθηκαν περισσότερες λεπτομέρειες για την υπόθεση, όπως πότε και που διενεργήθηκε ο συγκεκριμένος έλεγχος και ποια είναι η ουσία που ανιχνεύθηκε στο δείγμα της μετά από 10 και πλέον χρόνια.

Συντάκτης

Άρθρα : 16723
web: www.sportrikala.gr - E-mail: sportrikala@sportrikala.gr

© Sportrikala.gr | Κατασκευή ιστοσελίδας Plushost.gr

Scroll to top