Ηττα Αχαρναϊκού στο Κύπελλο-Αποτελέσματα

Ματς κυπέλλου είχε σήμερα ο Αχαρναικός που είναι επόμενος αντίπαλος των Τρικάλων στο πρωτάθλημα

pas

 

Τους 4 βαθμούς έφτασε στον 1ο όμιλο για τους “32” του Κυπέλλου ο ΠΑΣ Γιάννινα. Η ομάδα της Ηπείρου επικράτησε στο Μενίδι με 2-1 του Αχαρναϊκού, αν και έπαιζε από το 69′ με αριθμητικό μειονέκτημα (αποβλήθηκε ο Κοζορώνης με δεύτερη κίτρινη κάρτα).

Ύστερα από ένα πρώτο ημίχρονο κατά το οποίο οι γηπεδούχοι θα μπορούσαν να ανοίξουν το σκορ (είχαν πιο κλασικές ευκαιρίες), ο ΠΑΣ στο 50′ κατάφερε να κάνει το 1-0. Με κοντινή προβολή ο Γιάκος νίκησε τον Παγούδη και έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του. Η ισοφάριση ήρθε στο 65′. Με καταπληκτική κεφαλιά του Κωστόπουλου οι “πράσινοι” έκαναν το 1-1, ενώ οι Γιαννιώτες στο 69′ κλήθηκαν να παίξουν με παίκτη λιγότερο.

Δεν το έβαλαν κάτω, παρότι ο προπονητής του Γιάννης Πετράκης υποχρεώθηκε να κάνει και αναγκαστικές αλλαγές λόγω τραυματισμών. Η λύτρωση ήρθε στο 89′ και ενώ ο Αχαρναϊκός ήταν αυτός που πίεζε για δεύτερο γκολ. Ο Σαπαλίδης έγινε αποδέκτης της μπάλας έπειτα από κεφαλιά του Φερφελή στο δοκάρι και με πλασέ μέσα από την μικρή περιοχή έκανε το 1-2. Αυτή ήταν και η πρώτη εφετινή εκτός έδρας νίκη για τον ΠΑΣ.

 

Αχαρναϊκός (Σίνισα Γκόγκιτς): Παγούδης, Μουστάκης, Σωτηράκος, Μωυσιάδης, Κωστόπουλος, Εμέκα, Μάρης, Αθανασίου (66′ Παβίσεβιτς), Καλογερόπουλος (77′ Ιωαννίδης), Φιγκέιρα (55′ Ομπράντοβιτς), Ταμπάκης.

ΠΑΣ Γιάννινα (Γιάννης Πετράκης): Περιστερίδης, Στρούνα (66′ Τσουκαλάς), Μπέριος, Σκόνδρας (46′ Τζημόπουλος), Ναδάλες, Κοζορώνης, Λίλα (77′ Τσάβες), Σαπαλίδης, Ηλιάδης, Γιάκος, Φερφελής.

Πανιώνιος – Ζάκυνθος 1-0

Ο Πανιώνιος έγινε η πρώτη ομάδα που εξασφαλίζει την πρόκριση στους «16» του κυπέλλου Ελλάδας. Οι «κυανέρυθροι» επικράτησαν στη Νέα Σμύρνη 1-0 της Ζακύνθου, διπλασίασαν τις νίκες τους στον 2ο όμιλο (σε ισάριθμους αγώνες) και θα συνεχίσουν στα νοκ-άουτ παιχνίδια της διοργάνωσης.

Αν και έπαιξε με αρκετές αλλαγές, η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη ήταν εμφανώς καλύτερη και δημιούργησε αρκετές ευκαιρίες, εκ των οποίων μετουσίωσε σε γκολ μόνο μία, με σκόρερ τον Μπρούνο Χαλκιαδάκη στο 36΄.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στον πάγκο της Ζακύνθου κάθησαν ως υπηρεσιακό δίδυμο οι Νίκος Κοντονής και Σπύρος Φιορεντίνος, μετά την αποχώρηση του Καλίντ Καραμά.

Κίτρινες: Καθάριος – Πέττας, Νίκιτς, Τατταρίδης, Πεχλιβανόπουλος

Διαιτητής: Σταθόπουλος (Δυτ. Αττικής)

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Μ. Ουζουνίδης): Γιαννιώτης, Τασουλής, Χατζηισαΐας, Οικονόμου, Χαλκιαδάκης, Καραμάνος, Ντουρμισάι (67΄ Μασούρας), Βιγιάλμπα (74΄ Μπακασέτας), Βλάχος, Καθάριος (56΄ Σιώπης), Μητρόπουλος

ΖΑΚΥΝΘΟΣ (Ν. Κοντονής-Σπ. Φιορεντίνος): Πολίτης, Κυριακίδης, Βυθούλκας (46΄ Κρολ), Μεντούρ, Ναζίμ, Πεχλιβανόπουλος, Ζέλιος (64΄ Κουρέλλας), Πέττας (73΄ Κάρδαρης), Βοσνακίδης, Τατταρίδης, Νίκιτς.

Λαμία – Ατρόμητος 0-2

Την πρώτη νίκη του στη φάση των ομίλων του Κυπέλλου Ελλάδας πέτυχε σήμερα ο Ατρόμητος, επικρατώντας 2-0 στη Λαμία της ομώνυμης ομάδας, στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής για τον 6ο όμιλο της διοργάνωσης. Η Λαμία ξεκίνησε πιο δυνατά το παίχνίδι και πίεσε τον Ατρόμητο για να «ανοίξει το σκορ», ωστόσο στη συνέχεια οι φιλοξενούμενοι ανέβασαν την απόδοσή τους και «άγγιξαν» δύο φορές το γκολ, σημαδεύοντας ισάριθμες φορές τα δοκάρια των γηπεδούχων: στο 37΄ ο Μπάλλας έπιασε το σουτ και η μπάλα, αφού την «βρήκε» ο Πανέτος, σταμάτησε στο δοκάρι, ενώ στο 44΄ ο Κυβρακίδης «σημάδεψε» το οριζόντιο δοκάρι της Λαμίας και στη συνέχεια η μπάλα έφυγε άουτ. Ο Ατρόμητος κατάφερε να προηγηθεί στο 58΄ (0-1) με το σουτ του Ναπολεόνι, ο οποίος στο 66΄ κέρδισε πέναλτι, το οποίο εκτέλεσε ο ίδιος και διπλασίασε τα τέρματα των φιλοξενούμενων (0-2). Στη συνέχεια το σκορ δεν άλλαξε και ο Ατρόμητος πήρε την πρώτη νίκη του, η οποία τον βάζει… γερά στο «κόλπο» της πρόκρισης στους «16» της διοργάνωσης.

Διαιτητής: Φουκάκης (Ηρακλείου)

Κίτρινες: Αλεξίου, Καλαϊτζίδης, Καραγιάννης – Ναπολεόνι, Μπιτόλο, Μπάλλας

Οι συνθέσεις:

ΛΑΜΙΑ (Γιώργος Βαζάκας): Πανέτσος, Τσόπελας, Καλαϊτζίδης, Τόσκας (74΄ Μπουλούλης), Ενγκουέμ, Κοντέων, Νατσιόπουλος, Σερτζίνιο (38΄ λ. τρ. Καραγιάννης), Κοτσώνης, Αλεξίου, Παπαευθυμίου (63΄ Αντωνίου).

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Τραϊανός Δέλλας): Μπάρκας, Μπιτόλο, Λαζαρίδης, Κοντοές, Κυβρακίδης, Μπάλλας, Ουσέρο, Στόιτσεφ (80΄ Λημνιός), Μπρίτο, Ναπολεόνι (70΄ Πίτου Γκαρσία), Μπαστάκος (87΄ Ούμπιντες).

Πανθρακικός – Ολυμπιακός Βόλου 1-0

Την πρώτη του νίκη στον 3ο όμιλο του κυπέλλου Ελλάδας πέτυχε σήμερα ο Πανθρακικός, καθώς στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής επικράτησε στην Κομοτηνή με 1-0 του Ολυμπιακού Βόλου. Το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση, σημείωσε στο 45ο λεπτό ο Μεχία. Πλέον ο Πανθρακικός έχει τρεις βαθμούς, όσους ο ΠΑΟΚ και τα Χανιά (σ.σ. παίζουν την Πέμπτη 17:15 στην Κρήτη), ενώ ουραγός είναι ο Ολυμπιακός Βόλου χωρίς βαθμό.

Μετά από ένα μέτριο πρώτο 45λεπτο, ο Πανθρακικός ευτύχησε να προηγηθεί λίγο πριν οι δύο ομάδες οδηγηθούν στα αποδυτήρια, όταν μετά από ατομική ενέργεια ο Μεχία απέφυγε τους αντιπάλους του και με δυνατό σουτ από το ύψος της περιοχής δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Δασκαλάκη.

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε πιο «ζωηρά» με μία χαμένη ευκαιρία εκατέρωθεν. Αρχικά στο 47` ο Μεχία βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση αλλά σούταρε στέλνοντας την μπάλα πάνω απ την εστία του Δασκαλάκη, ενώ δύο λεπτά αργότερα, ο Τσιλιγκίρης με έξοχη ατομική προσπάθεια, απέφυγε και τον Αθανασιάδη, αλλά πλάσαρε άουτ σε κενή εστία.

Διαιτητής: Δημήτρης Καραντώνης (Ημαθίας)

Κίτρινες : Μπουγαϊδης, Ζδράβος, Ροτζέριο – Καραμανλής

ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ (Δημήτρης Ελευθερόπουλος): Αθανασιάδης, Ζδράβος, Παπαχρήστος, Μπουγαϊδης, Χρήστου, Σέτι (46` Μπαϊκαρά), Μεχία, Μαρκόπουλος (78` Χαβίτο), Ροτζέριο, Μουδούρογλου (46` Ψάλτης), Νικόλτσης.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ (Σούλης Παπαδόπουλος): Δασκαλάκης, Χιντζίδης, Ζέρης, Καραμανλής, Νικολόπουλος (56` Νάστος), Τσιάρας, Κυζιρίδης, Σκοπελίτης (63` Γκουγκούδης), Κεσίδης (87` Αλαμάνης), Διαμαντόπουλος, Τσιλιγκίρης.