Ο δικτάτορας της Μαυριτανίας διέκοψε το Σούπερ Καπ στο 63′

Ο δικτάτορας της Μαυριτανίας διέκοψε τον τελικό του Σούπερ Καπ στο 63′, επειδή το θέαμα που παρουσίασαν οι δύο φιναλίστ ήταν αποκαρδιωτικό!

Ολοι όσοι παρακολουθήσουν ποδοσφαιρικά παιχνίδια σε βάθος ετών, κάποιες φορές έχουν σκεφτεί ότι ένα ματς είναι τόσο βαρετό, που αν μπορούσαν, θα το διέκοπταν! Αλλά δεν είχαν αυτή τη δυνατότητα… Όμως, ισχύει αυτό για όλους; Όχι! Κάποιοι άνθρωποι έχουν την εξουσία να σταματήσουν τη διεξαγωγή ενός αγώνα και να τον λήξουν με βάση την επιθυμία τους!

Ένας από αυτούς είναι ο πρόεδρος της Μαυριτανίας, Μοχάμεντ Ουλντ Αμπντέλ Αζίζ! Πρόεδρος κατ’ ευφημισμόν, διότι κατέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας το 2008, ηγούμενος στρατιωτικού πραξικοπήματος. Οπότε, καταλαβαίνετε ότι δεν μιλάμε για έναν ηγέτη που δεν έχει σε μεγάλη εκτίμηση τη δημοκρατία…

 

 

Τι έκανε, λοιπόν, ο εν λόγω κύριος; Παρέστη στο Σάββατο (28/11) στον τελικό του Σούπερ Καπ της χώρας ανάμεσα στην ΑΟΖ Κσαρ και στην Τεβγκράφ Ζέινα, ο οποίος διεξήχθη στο Δημοτικό Στάδιο της πόλης Νουαντχίμπου. Για να αποκτήσει περισσότερη αίγλη, ο τελικός εντάχθηκε στο πλαίσιο των εορτασμών για τη συμπλήρωση 55 ετών από την ανακήρυξη της ανεξαρτησίας της Μαυριτανίας.

Το ματς δεν διεκδικούσε δάφνες ποιότητας (πως θα μπορούσε, άλλωστε για τη Μαυριτανία, μιλάμε) και στο 67′, με το σκορ στο 1-1, ο πρόεδρος Αμπντέλ Αζίζ, αγανακτισμένος από το θέαμα, διέταξε τη διακοπή του παιχνιδιού!