«Ζωγράφισε» πάλι ο Παναγόπουλος

SONY DSC«Αν η άμυνα είναι τέχνη, το δημιουργικό ποδόσφαιρο είναι καλλιτεχνία» τόνισε στο τέλος

Στην δυσκολία του να διασπάσει την συμπαγή αμυντική γραμμή των Χανίων στάθηκε στην αρχή των δηλώσεων του ο Κώστας Παναγόπουλος: «Παίζαμε με την καλύτερη άμυνα της κατηγορίας, έχει δεχθεί μόλις 5 γκολ και αυτό μαρτυρά πολλά. Είναι μια ομάδα η οποία έχει τακτικό πλάνο, έχει αρχή, έχει μέση, έχει τέλος και νομίζω αυτό από μόνο πριν τον αγώνα δυσχέραινε το τακτικό πλάνο και την εφαρμογή αυτού. Οι άμυνες είναι τέχνη. Σήμερα είδαμε μια ομάδα η οποία ξανά δημιούργησε προσπάθησε, έπαιξε επιθετικό ποδόσφαιρο . Αν η άμυνα είναι τέχνη , το δημιουργικό ποδόσφαιρο είναι καλλιτεχνία. Μέχρι το 25΄είχαμε 4 κλασσικές ευκαιρίες , πρώτη φορά ο Γιδόπουλος έπιασε την μπάλα στο 32΄απο ένα βολέ του Μπλάζιτς και στο 2ο ημίχρονο συνδυάσαμε ουσία και αποτέλεσμα.»

Στάθηκε και στην απόδοση κάποιων παικτών του: «Έχω παράπονα απο συγκεκριμένους ποδοσφαιριστές. Δεν γίνεται να χαλάνε κάποιοι αυτή την όμορφη εικόνα. Είναι ωραία τα τακουνάκια, τα βολ πλανέ, οι ατομικές ενέργειες οι τρίπλες αλλά είναι πιο όμορφα η ομάδα να φεύγει με ψηλά το κεφάλι και ο κόσμος να φεύγει χαρούμενος με αυτό που βλέπει. Πολλά συγχαρητήρια και πάλι στους ποδοσφαιριστές μου. Τη νίκη την αφιερώνουμε στον κόσμο. Από Δευτέρα πάλι το κεφάλι κάτω. Το πρωτάθλημα της football league είναι ένας μαραθώνιος τίποτα δεν είναι εύκολο»

Ο προπονητής των Τρικάλων στάθηκε και στον αγωνιστικό χώρο που δεν ήταν ακόμη έτοιμος για παιχνίδι (κράτησε πολλά νερά από τις τελευταίες βορχές και ήταν βαρύς): «Δαπανήθηκαν λεφτά απο τον κ. Γιαλιά αλλά με ενοχλεί που μπορεί παιδιά να φεύγανε τραυματισμένοι. Δεν είναι σε κατάσταση που επιθυμούμε (για τον αγωνιστικό χώρο)»
Για το ματς με τον Αχαρναϊκό που ακολουθεί τόνισε: «Μπορεί να λειτουργήσει ως κίνητρο για τους ποδοσφαιριστές (σ.σ ο αποκλεισμός απο το κύπελλο). Συγκεντρωμένοι, προσηλωμένοι, στοχευμένα, τίποτα δεν έχει τελειώσει. Ψαλίδα μεταξύ ομάδων δύσκολα θα ανοίξει. Πολλές ομάδες σε κοντινή απόσταση μεταξύ τους. Δύσκολο παιχνίδι, δύσκολη έδρα, καλή ομάδα, έξτρα κίνητρο για τους ποδοσφαιριστές μου».

Από την άλλη πλευρά ο κ. Γράφας των Χανίων τόνισε: «Αντιμετωπίσαμε μια πάρα πολύ καλή ομάδα. Στο πρώτο ημίχρονο τακτικά ήμασταν καλά σε φάση άμυνας. Με την έναρξη του 2ου ημιχρόνου χάσαμε την αυτοσυγκέντρωση μας και δεχθήκαμε δύο γκολ από τακτικά λάθη που θα μπορούσαμε να τα αποφύγουμε. Θέλω να πω ότι η νίκη των Τρικάλων είναι δίκαιη. Είναι μια πάρα πολύ καλή ομάδα με υψηλούς στόχους. Εμείς πρέπει να ξεπεράσουμε αυτό το ματς έχουμε συνεχόμενα και να είμαστε πιο προσεκτικοί και πιο συγκεντρωμένοι γίνεται. Δε μπορούμε να μείνουμε άλλο στο παιχνίδι αυτό Να ευχηθώ στα Τρίκαλα ότι καλύτερα να πετύχουν και να υλοποιήσουν τους στόχους τους γιατί το αξίζουν».