Ο πρόεδρος Λαμίας μίλησε για “Καμόρα στην football league”

Λάβρος κατά πάντων ο πρόεδρος της Λαμίας χαρακτήρισε το πρωτάθλημα παιχνίδι Στοιχηματισμού

 

Τα όσα συνέβησαν στην αναμέτρηση της Κέρκυρας κόντρα στη Λαμία, αναφορικά με τα σκανδαλώδη σφυρίγματα του διαιτητή Ρούσσου και προκάλεσαν την «έκρηξη» του προέδρου της ομάδας της Φθιώτιδας, Πανουργιά Παπαϊωάννου, συζητιούνται ακόμα στο χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου

Ο Mέτοχος της ΠΑΕ κατήγγειλε όσους το διοικούν το ποδόσφαιρο κάνει λόγο για ύπαρξη “Καμόρα” στο χώρο της Football League, βάλλοντας κατά του προέδρου της Λίγκας, Σπύρου Καλογιάννη.

Παράλληλα, ο πρόεδρος της Λαμίας, ξεκαθαρίζει σε κάθε τόνο ότι η απόφασή του είναι οριστική και αμετάκλητη, αποκαλύπτοντας ότι η ομάδα δεν θα αγωνιστεί στο ματς του Κυπέλλου κόντρα στον Ατρόμητο, ενώ χαρακτηρίζει το πρωτάθλημα ένα «απέραντο παιχνίδι στοιχηματισμού», τονίζοντας ότι όλα είναι στημένα από την αρχή της σεζόν.

Διαβάστε αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Πανουργιάς Παπαϊωάννου στο sport-fm.gr, ώρες μετά την ανακοίνωση αποχώρησης της Λαμίας από το πρωτάθλημα:

Κύριε Παπαϊωάννου, απ’ όσο καταλαβαίνω η απόφασή σας να αποσύρετε τη Λαμία από το πρωτάθλημα δεν προκύπτει από τη σημερινή διαιτησία του Ρούσσου στην Κέρκυρα…
«Δεν είναι η πρώτη φορά που η Λαμία έχει παράπονα. Στα προηγούμενα ματς είχαμε αδικαιολόγητες κάρτες και συνέχεια τελειώνουμε το ματς με 10 παίκτες. Δεν πρόκειται για μια “έκρηξη” της στιγμής. Η απόφαση που πήρα είναι κατόπιν ωρίμου σκέψεως και έβγαλα την ανακοίνωση την ώρα του αγώνα για να μην πουν πως ό,τι είπα, τα είπα κατόπιν αποτελέσματος. Δεν είναι ποδόσφαιρο αυτό που γίνεται στη Football League. Δεν αξίζει».

Ποιες είναι οι σκέψεις σας μετά τα όσα είδατε σήμερα στον αγώνα κόντρα στην Κέρκυρα;
«Λεφτά βάζω, δεν έχω κατηγορηθεί μια φορά. Δεν ξέρω τι είναι στοίχημα στη ζωή μου. Αυτό που κάνω, το κάνω από αγάπη, αλλά μερικοί δεν το βάζουν κάτω. Δυστυχώς, αυτό είναι το ποδόσφαιρό μας, όσοι το αντέχουν, συνεχίζουν. Εγώ δεν το αντέχω. Αν αυτός ο διαιτητής ήταν στη Λαμία και έκανε αυτά τα πράγματα εδώ μέσα, τι θα γινόταν; Πώς θα έφευγε αυτός ο άνθρωπος από το γήπεδο; Θα έτρεχα εγώ την άλλη μέρα στον εισαγγελέα για να εξηγήσω, γιατί έγινε το ένα και το άλλο; Προστίματα κλπ. Δεν ξέρω πώς κάποιοι διαιτητές σφυρίζουν. Θεωρώ ότι το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει πολύ για να μπει στον ίσιο δρόμο μπροστά του. Δεν αξίζει τον κόπο να επενδύουμε και να χαλάμε όχι τόσο τα λεφτά μας, αλλά την υγεία. Πήρα δύο Zanax την ώρα του αγώνα για να ηρεμήσω».

Η απόφασή σας να αποσύρετε τη Λαμία από το πρωτάθλημα είναι οριστική;
«Είναι ξεκάθαρη και αμετάκλητη απόφαση. Η Λαμία δεν θα κατέβει ούτε στο πρωτάθλημα, ούτε στο Κύπελλο. Έχω δει και εγώ κάποια πράγματα στο ποδόσφαιρο μέσω της ενασχόλησής μου και δεν με γεμίζουν. Θέλω να κρατήσω την αξιοπρέπειά μου. Τώρα αν είναι να παίρνω κάθε Παρασκευή τηλέφωνο και να βρίσκω τον κάθε διαιτητή που με σφυρίζει και να κάνει και να ράνει… Μου το έχουν προτείνει πολλοί, αλλά δεν το κάνω. Και στους διαιτητές που έρχονται εδώ στη Λαμία, τους χαιρετάω, τους εύχομαι να έχουν έναν καλό αγώνα και δίκαιο. Ας βγει κάποιος διαιτητής να τα διαψεύσει όλα αυτά, γιατί θα τα κάνω και επίσημα».

Θεωρείτε ότι υπάρχουν κακοί διαιτητές ή ένα συγκεκριμένο σύστημα που στοχοποιεί τη Λαμία;
«Ναι, υπάρχει στοχοποίηση. Επειδή είμαι ένας υγιής παράγοντας, θεωρώ ότι κάποιοι δεν με θέλουν στο ποδόσφαιρο και στη Football League και ίσως και πιο πάνω, αλλά εκεί δεν είμαι σε θέση να ξέρω. Δεν με θέλουν, γιατί απ’ ό,τι βλέπω το ποδόσφαιρο στη Football League, πολλοί πρόεδροι δεν έχουν να ζήσουν, πώς μπορούν να συντηρούν ομάδες; Πώς βγάζουν προϋπολογισμούς; Εγώ βλέπω ότι μια ομάδα, θέλει πολλά χρήματα για να συντηρηθεί, άσχετα με το ρόστερ. 400.000 ευρώ είναι τα πάγια έξοδα, ΙΚΑ, Εφορία και μετά εξαρτάται το ρόστερ που έχει ο καθένας. Παίρνοντας 180.000 ευρώ από τη Football League, έχουν δυνατότητα μερικοί διοικητικοί να συντηρούν ομάδες; Νομίζω από κάπου αλλού βγαίνουν αυτά τα λεφτά. Ας ψάξουν οι εισαγγελείς, κάποιοι αρμόδιοι να δουν από πού έρχονται αυτά τα χρήματα. Όλοι ψάχνουμε να βρούμε τι κάνει “νιάου-νιάου στα κεραμίδια”. Football League για μένα, είναι ένα απέραντο παιχνίδι στοιχηματισμού».

Παρ’ όλα αυτά, η Λαμία έχει κατά κανόνα πολύ κόσμο στο γήπεδο και σας στηρίζει…
«Πρέπει να βρεθεί λύση, ώστε να πατάει και ο κόσμος στα γήπεδα. Η Λαμία γιατί νομίζετε ότι έχει κόσμο στο γήπεδο; Πιστεύει ότι αυτό που βλέπει μέσα, είναι αληθινό. Ξέρουν ότι ο Παπαϊωάννου δεν θα πάει να παίξει στοίχημα. Δεν θα πάει να παίξει πώς τα λένε, ανατροπές, over και όλα αυτά δεν τα ξέρω. Επειδή χαλιέμαι πολύ ψυχολογικά, έχω και τέσσερα παιδάκια… Άσε να χαίρομαι την οικογένειά μου. Ο κυριότερος λόγος που θέλω να φύγω, είναι να μην χαλάω την υγεία μου. Πέρυσι ο διαιτητής Κατσικογιάννης έδειξε κόκκινη στη Λαμία, που δεν είδαμε ποτέ πότε βγήκε η κόκκινη. Τιμωρηθήκαμε, χάσαμε τρεις βαθμούς για άλλους λόγους».

Έχει ευθύνες η ηγεσία της Football League;
«Ξέρετε κάτι… Έχουμε να κάνουμε με Καμόρα! Αλλά η Καμόρα ήταν διαφορετική, αφού αυτοί είχαν και ντομπροσύνη. Εδώ δεν υπάρχει τίποτα. Είναι μια γλοιώδης Καμόρα. Τι να κάνουμε; Αυτή έχει η ζωή. Πώς είναι όταν κάνεις μια επιχείρηση, αλλά δεν σου αρέσει το περιβάλλον και αρχίζεις κάτι άλλο από την αρχή; Έτσι… Ας μου κάνουν μήνυση».

Τι ζείτε κάθε φορά στα ΔΣ της Λίγκας;
«Εκεί μέσα στη Football League δεν ξέρουμε πόσα πληρωνόμαστε, πόσα εισπράττει. Μόνοι τους εκεί 3-4 τα μοιράζονται, τα χωρίζουν. Όταν ζητάμε αναλυτικά στοιχεία, ποτέ δεν μας στέλνουν. Πόσα έξοδα έχει αυτός ο συνεταιρισμός, πόσα έσοδα. Τίποτα. Θα δούμε τώρα μήπως ζητήσουν και ορκωτούς λογιστές να μπουν μέσα και να δούμε τι θα πουν. Ήμουν μέχρι τώρα μέλος. Θα ζητήσω και τα περσινά και τα φετινά. Είναι ο κ. Καλογιάννης, μαζί με κάτι δικούς του, μόνοι τους ράβουν και ξηλώνουν. Τι κάνουν; Τα μισά τα παίρνουν για ασφάλειες, τα μισά για προστίματα. Από τις 180.000 ευρώ που λένε ότι θα πάρουμε, ούτε οι 100.000 δεν φτάνουν σε εμάς, τουλάχιστον στη δική μου την ομάδα. Νομίζω 120.000 ευρώ πήρα πέρυσι. Πέρυσι πήραν συνολικά 7 εκατ. ευρώ και τα περισσότερα τα χρέωσαν ως λειτουργικά έξοδα. Πόσους υπαλλήλους έχουν πια; Είναι γελοία τα πράγματα και πιστεύω κανένας σοβαρός άνθρωπος δεν θα ασχοληθεί με τη Football League. Θα είναι αυτοί, θα πηγαίνουν, θα στήνουν κανένα αγώνα και όποιος βγει…».

Δεν υπάρχουν ομάδες στη Football League που να είναι κατά το κοινώς λεγόμενο «υγιείς»;
«Δεν λέω… Υπάρχουν και σοβαρές ομάδες στη Football League. Όπως είναι ο Απόλλων Σμύρνης, κύριος ο άνθρωπος, πληρώνει πάντα στην ώρα του. Φαίνονται οι καθαρές οι ομάδες από τις αδειοδοτήσεις, από χαρτιά, ποιος πληρώνει τις υποχρεώσεις του».

Αφήνετε ανοιχτό ενδεχόμενο να το ξανασκεφτείτε, όταν περάσει η ένταση της στιγμής;
«Ήρεμος είμαι. Δεν είναι κάποια απόφαση εν βρασμώ. Ούτε στο ματς με τον Ατρόμητο θα κατέβω. Από αύριο η ομάδα προπονείται, τα παιδιά σιγά-σιγά να βρουν το μέλλον. Τώρα αν θέλουν άλλοι Λαμιώτες, εγώ για τα επόμενα πέντε χρόνια δεν μπαίνω σε ελληνικό γήπεδο. Όποιος θέλει, εγώ παραχωρώ τις μετοχές δωρεάν, αρκεί να μην μετέχω με τον οποιοδήποτε τρόπο».

Κάποιο τελευταίο σχόλιο θα θέλατε να κάνετε;
«Το παιχνίδι είναι στημένο από την αρχή της χρονιάς. Δυστυχώς, τα εισιτήρια “βγαίνουν” από την αρχή του πρωταθλήματος»