Απορρίφθηκε η έφεση Πλατινί και Μπλάτερ

Παραμένει σε ισχύ ο αποκλεισμός 90 ημερών σε Ζεπ Μπλάτερ και Μισέλ Πλατινί, καθώς οι εφέσεις τους απορρίφθηκαν από την αρμόδια επιτροπή της FIFA.

 

Ο ι Ζεπ Μπλάτερ και Μισέλ Πλατινί τιμωρήθηκαν στις 8 Οκτωβρίου από την Επιτροπή Δεοντολογίας της FIFA με 90μερο αποκλεισμό από κάθε ποδοσφαιρική δραστηριότητα. Οι δύο παράγοντες είδαν την Τετάρτη την τιμωρία τους να διατηρείται καθώς οι εφέσεις τους απορρίφθηκαν από την αρμόδια επιτροπή της παγκόσμιας ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας.

“Η Επιτροπή Εφέσεων της FIFA απορρίπτει τις εφέσεις στην ολότητά τους και επιβεβαιώνει την απόφασή της.  Οι αποφάσεις που ελήφθησαν από την Επιτροπή Εφέσεων κοινοποιήθηκαν στους Ζεπ Μπλάτερ και Μισέλ Πλατινί, σήμερα 18 Νοεμβρίου του 2015”, αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση.

Η λήξη του αποκλεισμού των πρώην προέδρων, FIFA και UEFA αντίστοιχα, συμπίπτει με την πέμπτη ημέρα του νέου έτους.  Λόγω αυτής της απόφασης – διατήρησης της ποινής του 90μερου αποκλεισμού – η υποψηφιότητα του Μισέλ Πλατινί για την προεδρία της FIFA δεν έγινε αποδεκτή από την εκλογική επιτροπή.