Βρίσκεστε εδώ: Sportrikala.gr » ΜΠΑΣΚΕΤ » BASKET ΘΕΜΑΤΑ » Πήρε Ελληνική υπηκοότητα ο Βεζένκοφ

Πήρε Ελληνική υπηκοότητα ο Βεζένκοφ

Η επιθυμία του Αλέξανδρου Βεζένκοφ να αποκτήσει την ελληνική υπηκοότητα, έγινε πραγματικότητα!

ZUTeOZeKDYemJDnDQigD

Σύμφωνα με τι φύλλο εφημερίδας της Κυβερνήσεως με αριθμό αριθμός φύλλου 2.415 της 10ης Νοεμβρίου 2015 απενεμήθη η ελληνική ιθαγένεια στον Αλέξανδρο Βεζένκοφ. Αυτό που απομένει είναι να έρθει τις επόμενες μέρες από την Βαρκελώνη στην Αθήνα ή στην Θεσσαλονίκη για να ορκιστεί.

Η εξέλιξη αυτή επιτρέπει στον Βεζένκοφ να αγωνίζεται σαν Έλληνας. Κάτι που ουσιαστικά έχει να κάνει περισσότερο με την παρουσία του στο ελληνικό πρωτάθλημα της Basket League ΣΚΡΑΤΣ όπου από εδώ και στο εξής δεν θα λαμβάνει θέση κοινοτικού.

Όπως ακριβώς συνέβη στην παρουσία του μέχρι την ολοκλήρωση της περσινής αγωνιστικής περιόδου φορώντας την φανέλα του Άρη.

Κι όσο για την παρουσία του στην Εθνική Ελλάδος; Πρόκειται για ένα σενάριο που δεν θεωρείται απίθανό. Ωστόσο θα πρέπει νωρίτερα να γίνουνε οι απαιτούμενες ενέργειες και να μην παίξει ξανά στην Εθνική Βουλγαρίας όπου έχει ήδη αγωνιστεί.

Ακολουθώντας τα βήματα άλλων περιπτώσεων στο ευρωπαϊκό μπάσκετ όπως για παράδειγμα του Εμίρ Πρέλτζιτς που έχει φορέσει τις φανέλες των Εθνικών ομάδων της Σλοβενίας και της Τουρκίας.

Συντάκτης

Άρθρα : 16715
web: www.sportrikala.gr - E-mail: sportrikala@sportrikala.gr

© Sportrikala.gr | Κατασκευή ιστοσελίδας Plushost.gr

Scroll to top