Βρίσκεστε εδώ: Sportrikala.gr » ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ » Πανικός στο Αννόβερο, ματαιώθηκε το Γερμανία – Ολλανδία

Πανικός στο Αννόβερο, ματαιώθηκε το Γερμανία – Ολλανδία

Γερμανικά μέσα μαζικής ενημέρωσης τα τεελυταία λεπτά κάνουν λόγο για ασθενοφόρο παγιδευμένο με εκρηκτικά που εντοπίστηκε έξω από το γήπεδο

1347393

 

Γερμανικά μέσα μαζικής ενημέρωσης τα τεελυταία λεπτά κάνουν λόγο για ασθενοφόρο παγιδευμένο με εκρηκτικά που εντοπίστηκε έξω από το γήπεδο του Αννόβερο, ωστόσο η αστυνομία δεν έχει επιβεβαιώσει ακόμα την πληροφορία.

Νωρίτερα, ακυρώθηκε ο φιλικός αγώνας ποδοσφαίρου μεταξύ των εθνικών ομάδων της Γερμανίας και της Ολλανδίας που επρόκειτο να διεξαχθεί απόψε στο Ανόβερο, παρουσία της καγκελαρίου “Αγγελα Μέρκελ, του αντικαγκελάριου Ζίγκμαρ Γκάμπριελ και άλλων υπουργών.

Η ανακοίνωση έγινε από την Αστυνομία, χωρίς ωστόσο να εξηγηθούν οι λόγοι της ακύρωσης. Το στάδιο ήδη εκκενώνεται. Οι πρώτες πληροφορίες μιλάνε για ύποπτη βαλίτσα.

Η κυβέρνηση είχε αποφασίσει την κανονική διεξαγωγή του αγώνα προκειμένου να στείλει μήνυμα αλληλεγγύης προς την Γαλλία.

Εκκενώνεται και η TUI-Arena στο Ανόβερο, όπου απόψε θα έδινε συναυλία το συγκρότημα «Soehne Mannheims», μετά την απόφαση για ακύρωση του ποδοσφαιρικού αγώνα Γερμανίας-Γαλλίας, για «λόγους ασφαλείας». Δεν έγινε ωστόσο γνωστό αν υπάρχει συγκεκριμένη απειλή και για τον συναυλιακό χώρο.

«Η ασφάλεια έχει πάντα προτεραιότητα. Είναι ένας φόβος που έχει πάντα κανείς. Εμπιστεύομαι την αστυνομία ότι έλαβε εδώ την σωστή απόφαση. Όταν υπάρχει μια κατάσταση κινδύνου, πρέπει να γίνονται τέτοια βήματα», δήλωσε ο Δήμαρχος της πόλης Στέφαν Σόστοκ, αναφερόμενος στα δύο περιστατικά.

Στο μεταξύ στο στάδιο όπου επρόκειτο να διεξαχθεί ο ποδοσφαιρικός αγώνας υπάρχει μεγάλη αστυνομική παρουσία, ενώ οι θεατές έχουν ήδη αποχωρήσει. Επισημαίνεται ότι η γερμανική εθνική ομάδα δεν είχε φθάσει ακόμη στο στάδιο. Σύμφωνα δε με το dpa που επικαλείται γερμανικούς κυβερνητικούς κύκλους, υπήρχαν ενδείξεις για «απειλή επίθεσης», η οποίες έπρεπε να ληφθεί σοβαρά υπόψη

 

Συντάκτης

Άρθρα : 16741
web: www.sportrikala.gr - E-mail: sportrikala@sportrikala.gr

© Sportrikala.gr | Κατασκευή ιστοσελίδας Plushost.gr

Scroll to top