Τεράστια κατολίσθηση στην Λευκάδα την στιγμή του σεισμού

Ένας ψαράς που βρισκόταν στα ανοιχτά της παραλίας των Εγκρεμνών την ώρα του σεισμού, κατέγραψε με την κάμερά του

ImageHandler.ashx

Ένας ψαράς που βρισκόταν στα ανοιχτά της παραλίας των Εγκρεμνών την ώρα του σεισμού, κατέγραψε με την κάμερά του ένα μοναδικό φαινόμενο μιας απίστευτης σε μέγεθος κατολίσθησης

Η εικόνα πραγματικά σοκάρει και είναι από τις σπάνιες φορές που καταγράφεται στην κάμερα ένα τέτοιο φαινόμενο, καταγράφεται μία τεράστιας έκτασης κατολίσθηση στην παραλία των Εγκρεμνών στην Λευκάδα, κατά την διάρκεια του σημερινού σεισμού των 6,1 Ρίχτερ.

Η σκηνή καταγράφεται από έναν ψαρά που βρίσκεται ανοιχτά στην θάλασσα, και πραγματικά συγκλονίζει με την ένταση του φαινομένου αλλά και την δύναμη της φύσης. Ευτυχώς, λόγω εποχής, η φημισμένη παραλία δεν είχε λουόμενους, γιατί διαφορετικά, είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα υπήρχαν αρκετά θύματα.

 

Υπενθυμίζουμε ότι το συγκεκριμένο σημείο είχε πληγεί και στον σεισμό τον Δεκαπεντάγουστο του 2003, στο οποίο είχε εκτυλιχθεί και ένα θρίλερ με τέσσερις ξένους αναρριχητές που είχαν τραυματιστεί σοβαρά. Ο σεισμός εκείνος, των 6,4 Ρίχτερ, ήταν πολύ πιο καταστροφικός από τον σημερινό, είχε δημιουργήσει πολλά προβλήματα λόγω κατολισθήσεων σε φημισμένες παραλίες του νησιού όπως το Πόρτο Κατσίκι και είχε επιδράσει αρνητικά στην τουριστική κίνηση του νησιού.