Ενθρονίστηκε ο νέος Μητροπολίτης

 

Τελέστηκε την 12η Νοεμβρίου 2015  η ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτη Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσοστόμου στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγ. Νικολάου Τρικάλων.

109437

Ο νέος Μητροπολίτης Τρίκκης έφτασε στην κεντρική πλατεία των Τρικάλων συνοδευόμενος από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο, ο οποίος ήταν και Τοποτηρητής της Ιεράς Μητροπόλεως.

Εκεί τον υποδέχθηκε ο Δήμαρχος Τρικάλων κ. Παπαστέργιου, Βουλευτές, Αντιδήμαρχοι, οι στρατιωτικές αρχές του τόπου και χιλιάδες πιστοί.

Στη συνέχεια σε ειδική εξέδρα που στήθηκε ενώπιον του αγάλματος του Στρατηγού Σαράφη, ο Μητροπολίτης Χρυσόστομος μεταξύ άλλων τόνισε: «Μία καινούργια σελίδα ξεκινά σήμερα στην ιστορία της τοπικής μας Εκκλησίας!»

«Ο Μητροπολίτης των καρδιών μας, ο πολυσέβαστος γέροντάς μας κ. Αλέξιος, ο οποίος επί τριάντα τέσσερα ολόκληρα χρόνια διακόνησε θυσιαστικά τον τόπο μας και όλους εσάς, πήρε μία γενναία απόφαση. Να δείξει ότι όσοι διακονούν την Εκκλησία δεν αγκιστρώνονται στα αξιώματά τους, αλλά σκέπτονται και δρούνε με κριτήριο τι είναι συμφέρον για το ποίμνιό τους, για τους ανθρώπους που αγάπησαν και αγαπούνε. Έτσι και ο Μητροπολίτης μας. Παρότι τόσο ο νους του όσο και η καρδιά του είναι σε ακμαιότητα, έκρινε σωστό να παραδώσει την σκυτάλη στη νεώτερη γενιά, διότι η εποχή μας απαιτεί δυνάμεις και ενθουσιασμό, προκειμένου όχι μόνο το μήνυμα του Ευαγγελίου να διαδοθεί, αλλά και τα πρόσωπα να αναλώνουν τον εαυτό τους με τήν ορμητικότητα και τον δυναμισμό της νεότητος», πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο κ. Χρυσόστομος. πηγή ρομφαία