Έξι αθλήτριες-γυναίκες της χρονιάς

Φέτος, το Harper’s Bazaar της Αυστραλίας αποφάσισε να μην τιμήσει γυναίκες πολιτικούς, επιχειρηματίες ή επιστήμονες

 

Φέτος, το Harper’s Bazaar της Αυστραλίας αποφάσισε να μην τιμήσει γυναίκες πολιτικούς, επιχειρηματίες ή επιστήμονες (όπως συνηθίζεται) στην κορυφή της λίστας με τις γυναίκες της χρονιάς.

Αυτή τη χρονιά, το περιοδικό επέλεξε να τιμήσει 6 αθλήτριες στην πρώτη θέση αυτής της λίστας.

Στην έκδοση του περιοδικού για τον Δεκέμβριο του 2015, οι έξι γυναίκες που είναι διάσημες αθλήτριες στην Αυστραλία, φωτογραφίζονται και μιλούν για τον εαυτό τους.

Στη λίστα περιλαμβάνονται η αθλήτρια ρυθμικής γυμναστικής Danielle Prince, η αθλήτρια του κρίκετ Ellyse Perry, η ποδοσφαιριστής Stephanie Catley, η αθλήτρια του χόκεϊ Casey Sablowski, η μπασκετμπολίστρια Laura Geitz και η κολυμβήτρια Bronte Campbell.

Το τελευταίο τεύχος του κάθε έτους για το Harper Bazaar τιμούσε πάντα μια γυναίκα που είχε τη μεγαλύτερη επιρροή κατά τη διάρκεια του έτους. Σε αυτή τη λίστα, πρόσθεσε φέτος γυναίκες που αποτελούν την επιτομή της «ικανότητας, του ταλέντου, της έμπνευσης και της επιτυχίας», αναφέρει η αρχισυντάκτρια του περιοδικού, Kellie Hush.

Danielle Prince – Ρυθμική

Η 23χρονη Danielle Prince, έχει κερδίσει χρυσό στους Αγώνες της Κοινοπολιτείας του 2010 στο Νέο Δελχί και θα λάβει μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο το 2016.

Για τις ανάγκες της φωτογράφησης φόρεσε μια εκπληκτική φόρμα Christian Dior, και ποζάρει επιδεικνύοντας την απίστευτη ευελιξία της.

Danielle Prince
Danielle Prince

Η 23χρονη εργάζεται με μερική απασχόληση για να ανταπεξέλθει στα έξοδα για να λαμβάνει μέρος σε διεθνείς αγώνες και σπουδάζει δασκάλα.

Danielle Prince
Danielle Prince

«Ως αθλήτρια, φυσικά θεωρώ ότι είναι απογοητευτικό το γεγονός ότι οι αθλητικές εφημερίδες είναι εστιασμένες στους άνδρες αθλητές, αλλά ελπίζουμε ότι αυτό θα αλλάξει», είπε.

Stephanie Catley – Ποδόσφαιρο

Η Superstar του ποδοσφαίρου Stephanie Catley παίζει στους Matildas και έχει τιμηθεί δύο φορές με τον τίτλο «καλύτερη νέα παίκτρια της χρονιάς».

Stephanie Catley
Stephanie Catley

Η 21χρονη σπουδάζει για να γίνει δασκάλα για να προετοιμαστεί για τη ζωή της μετά το ποδόσφαιρο, αλλά είναι ενθουσιασμένη που μέσω του αθλητισμού ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο και παίζει για την χώρας της.

Stephanie Catley
Stephanie Catley

Ellyse Perry- Κρίκετ

Η Ellyse Perry, ήταν η νεαρότερη παίκτρια στην Αυστραλία που έπαιξε σε διεθνείς αγώνες στα 16 της.

Στη φωτογράφηση εμφανίζεται με ένα δερμάτινο τοπ του Christopher Εσμπέρ και φούστα του Josh Goot η λαμπερή 25χρονη καλεί τους πολίτες να σταματήσουν να συγκρίνουν τους άνδρες και τις γυναίκες σον αθλητισμό.

Ellyse Perry
Ellyse Perry

«Είναι σαν να υποβαθμίζουν τις γυναίκες επειδή είναι εντελώς διαφορετικά παιχνίδια σε ένα εντελώς διαφορετικό περιβάλλον. Είναι επιτακτική ανάγκη για τις γυναίκες αθλήτριες να βγούμε προς τα εμπρός και να δημιουργήσουμε τη δική μας ταυτότητα », είπε η κα Perry.

Ellyse Perry
Ellyse Perry

Casey Sablowski – Χόκεϊ

Η φιλόδοξη Casey Sablowski είναι παίκτρια χόκει στην ομάδα Hockeyroos και έχει κερδίσει χρυσό μετάλλιο.

Η 26χρονη αθλήτρια επικεντρώνεται προς το παρόν τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο και μελετά επίσης να γίνει δασκάλα.

Casey Sablowski
Casey Sablowski

Laura Geitz – Μπάσκετ – Βόλεϊ

Η 28χρονη αρχηγός της ομάδας της Αυστραλίας, Laura Geitz, αναφέρει ότι τη χρονιά που πέρασε, περισσότερο από ποτέ, είδαμε γυναίκες στον αθλητισμό να αναβαθμίζοντας σε εθνική κλίμακα, με τις πράξεις να μιλούν δυνατότερα από τις λέξεις.

Laura Geitz
Laura Geitz

Bronte Campbell – Κολύμβηση

Η κολυμβήτρια Ολυμπιακών Αγώνων Bronte Cambell είναι 21 ετών και ήταν μέλος της ομάδας κολύμβησης σκυταλοδρομίας που έσπασε το παγκόσμιο ρεκόρ στα 100 μέτρα ελεύθερο ρελέ των γυναικών στη Γλασκώβη το 2014.

Bronte Campbell
Bronte Campbell

Η περήφανη αθλήτρια μίλησε για τις γυναικείες επιτυχίες στον αθλητισμό, ιδιαίτερα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στο Καζάν, όπου τέσσερα από τα έξι χρυσά μετάλλια κερδήθηκαν από γυναίκες.