Aρθρο για τις διακρίσεις Βετεράνων Πάλης

Για τα παιδιά… τους μαθητές μας! ….. από το παγκόσμιο πρωτάθλημα πάλης βετεράνων

e9f69f99cbc3f104b15073a027ba6291_XL

Αυτό το άρθρο δεν θα είναι κάποιο επιστημονικό ή άλλου είδους άρθρο, αλλά κάποια υπενθύμιση για όλους όσους θέλουν να εγκαταλείψουν τα όνειρα τους.

 

Πριν μερικές ημέρες διεξήχθη στην Αθήνα το παγκόσμιο πρωτάθλημα βετεράνων πάλης με τη συμμετοχή 76 χωρών και 1000 περίπου αθλητών.

Στους αγώνες αυτούς συμμετείχαμε κι εμείς (ο υπογράφων και ο Γιώργος Παπαγεωργίου ), οι δυο από τους προπονητές του ΑΠΣ Τρίκαλα.

Μετά από προετοιμασία η επίδοσή μας στους αγώνες ήταν πολύ ευχάριστη και το αποτέλεσμα το εξής:

3ος στο παγκόσμιο πρωτάθλημα βετεράνων πάλης ο Νίκος Τσιακάρας και 5ος ο Γιώργος Παπαγεωργίου.

Έπειτα από πολλά χρόνια ξανά στις παλαίστρες των αγώνων, με παλιούς συναθλητές και άπειρα συναισθήματα.

Η Σπυριδούλα Σπανέα από την «Καθημερινή» έγραψε στο άρθρο της «Νικητές στην πάλη και στη ζωή»: «Κάθε αθλητής που αγωνίστηκε στο Παλαιό Φάληρο κουβαλούσε, εκτός από τα χρόνια, και τη δική του ιστορία. Οπως, ο Ρίτσαρντ Τζένσεν από την Αμερική. Έπειτα από χρόνια εθισμών κι εξαρτήσεων στα ναρκωτικά, επανήλθε στην πάλη και στη ζωή.
“Είμαι απεξαρτημένος από τον Οκτώβριο του 2003”, λέει με υπερηφάνεια και προσθέτει: “Ήμουν στη φυλακή όταν έμαθα ότι η μητέρα μου πέθαινε από καρκίνο. Της υποσχέθηκα ότι θα απεξαρτηθώ και θα γίνω καλύτερος άνθρωπος. Όταν αποφυλακίστηκα, ένιωθα ένα κενό. Μου έλειπε η πάλη, γι’ αυτό κι επέστρεψα στα 37 μου. Επί ένα χρόνο έφαγα πολύ ξύλο στις προπονήσεις και, εν συνεχεία, ξεκίνησαν οι νίκες. Μέσα από την πάλη επανήλθα και στη ζωή”, υπογράμμισε.
Ένας αγώνας ράγκμπι έγινε αιτία για να κοπούν οι τένοντες στα χέρια και στα πόδια του Γιόχαν Ούις από τη Νότια Αφρική. Παρόλο που τα μέλη του σώματός του δεν τον βοηθάνε, ο Γιόχαν Ούις έχει πάρει μέρος σε εννέα παγκόσμια πρωταθλήματα βετεράνων και δεν στενοχωριέται καθόλου όταν, τις περισσότερες φορές, χάνει από τον πρώτο γύρο».

Οι αγώνες αποτέλεσαν ένα μάθημα για τους μαθητές μας που κατάφεραν να τους παρακολουθήσουν έστω και από το internet.

Με πίστη και προσήλωση στις επιταγές του “ευ αγωνίζεσθαι” και της αθλητικής παράδοσης επιδιώκουμε οι μαθητές- αθλητές και οι μαθήτριες- αθλήτριες να ενστερνιστούν την αξία της διά βίου άσκησης και να την καταστήσουν ως αναπόσπαστο στοιχείο της ζωής τους.

Κατ΄ αυτόν τον τρόπο, η άσκηση και ο Αθλητισμός στο σύλλογό μας συμβάλλουν στην ανάπτυξη των αθλητών και των αθλητριών του σε ολοκληρωμένες προσωπικότητες.

Προχωρήστε λοιπόν χωρίς να αφουγκράζεστε, των άλλων τους θορύβους και να είστε σίγουροι πως ο μόνος αγώνας που θα χάσετε θα είναι μόνο αυτός που δεν θα δώσετε.

 

Και αν απογοητεύεστε, αν δεν πιστεύετε στα λόγια τους, στα λόγια μου, τότε σας παραπέμπω στον Κ. ΚΑΒΑΦΗ:

« Κι αν πτωχική την βρεις, η Ιθάκη δεν σε γέλασε.
Έτσι σοφός που έγινες, με τόση πείρα,
ήδη θα το κατάλαβες οι Ιθάκες τι σημαίνουν.»

Για τον ΑΠΣ Τρίκαλα

Νίκος Τσιακάρας