Φωνάζει η Καρδίτσα για διατησία και τηλεοπτική κάλυψη

Ανακοίνωση εξέδωσε η διοίκηση της Αναγέννησης για τις διαιτησίες και τις τηλεοπτικές καλύψεις

IMG_8207

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση αναφέρει: «Η Αναγέννηση είναι μια από τις ομάδες που σπανίως εκφράζει απόψεις για την διαιτησία, ακόμη κι όταν γίνονται λάθη εις βάρος της στους αγώνες. Γνωρίζουν άπαντες πως μετά από κάθε αγώνα στην καθιερωμένη συνέντευξη τύπου που ακολουθεί ο προπονητής και οι παίκτες μας ΟΥΔΕΠΟΤΕ αναφέρονται στην διαιτησία… Μ’ αυτή τη θέση αρχής προσπαθούμε να συμβάλλουμε κατ’ ελάχιστο ώστε σ’ έναν χώρο με πολλά προβλήματα, να διατηρηθεί η ηρεμία και να γίνει συνείδηση και στο φίλαθλο κοινό ότι ο διαιτητής που είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ποδοσφαιρικής διεργασίας, έχει το δικαίωμα του λάθους…

Το τελευταίο διάστημα όμως είμαστε αναγκασμένοι να τοποθετηθούμε δημοσίως διότι η ομάδα μας σε τρείς συνεχόμενες αναμετρήσεις σε πρωτάθλημα και Κύπελλο και στα παιχνίδια με Αχαρναϊκό, Τρίκαλα και πρόσφατα με Πανσερραϊκό, έπεσε θύμα εξόφθαλμων διαιτητικών λαθών που επηρέασαν την εξέλιξη των αγώνων. Εκείνο που μας κάνει να απορούμε και να εκφράζουμε την διαμαρτυρία μας είναι πως ούτε ένα απ’ αυτά τα πολύ σημαντικά λάθη δεν σημειώθηκε εις βάρος των αντιπάλων!

Ταυτόχρονα, με την παρούσα ανακοίνωση, είμαστε αναγκασμένοι να διαμαρτυρηθούμε προς πάσα αρμόδια αρχή αλλά και στο τηλεοπτικό κανάλι που διατηρεί τα τηλεοπτικά δικαιώματα της football league και του Κυπέλλου Ελλάδας, για την μη προβολή των επίμαχων φάσεων που σημειώθηκαν εις βάρος της ομάδας μας. Τόσο στον αγώνα Κυπέλλου με τον Αχαρναϊκό, όσο και στον τελευταίο αγώνα με τον Πανσερραϊκό όπου διαιτητής κ. Κουμπαράκης δεν καταλογίζει πέναλτι υπέρ της Αναγέννησης όταν το σκορ είναι 0-0 και παίκτης της γηπεδούχου ομάδας αποκρούει με το χέρι λίγο πριν η μπάλα περάσει την γραμμή. Επίσης δεν τιμωρεί με δεύτερη κίτρινη κάρτα τον ποδοσφαιριστή Ραμίρεζ  για παρεμπόδιση του παιχνιδιού σε επίθεση της ομάδας μας κι όταν το σκορ ήταν 1-0.

Τις συγκεκριμένες φάσεις όσο κι αν ψάχνουν οι φίλαθλοι της ομάδας μας να τις δουν, δεν μπορούν διότι δεν προβλήθηκαν ποτέ! Με ποιά κριτήρια επιλέγεται στο μοντάζ μια ασήμαντη φάση κι όχι εκείνες που καθορίζουν την εξέλιξη μιας αναμέτρησης; Σεβόμαστε όλους τους εμπλεκόμενους με την διαδικασία ενός ποδοσφαιρικού αγώνα, αλλά ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ απ’ όλους να σέβονται και την ομάδα μας που δεν είναι μια τυχαία και ασήμαντη αθλητική οντότητα και εκπροσωπεί χιλιάδες φιλάθλους σε όλη την Ελλάδα.

Απαιτούμε, λοιπόν, δίχως “εκπτώσεις” την ΠΡΟΒΟΛΗ την ΙΣΟΝΟΜΙΑ και τη ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ σε όλα τα επίπεδα. Καλούμε δε όλους τους αρμοδίους φορείς να σκύψουν πάνω στο θέμα και να φροντίσουν με τη δράση τους ώστε να εξαλειφθούν φαινόμενα που αυξάνουν την καχυποψία και διαταράσσουν την ηρεμία των συλλόγων».