Αποβολή της Ρωσίας από διοργανώσεις στίβου ζητάει η Wada

Βόμβα στον κόσμο του στίβου έριξε το μεσημέρι της Δευτέρας η η Παγκόσμια Οργάνωση Καταπολέμησης του ντόπινγκ (Wada),100B57572100617DDAF390318698FD75

 

Βόμβα στον κόσμο του στίβου έριξε το μεσημέρι της Δευτέρας η η Παγκόσμια Οργάνωση Καταπολέμησης του ντόπινγκ (Wada), η οποία όπως αναφέρει πόρισμα της, προτείνει στην Παγκόσμια Ομοσπονδία στίβου την προσωρινή αποβολή της Ρωσίας από όλες τις διοργανώσεις, μέχρι να υπάρξει περαιτέρω διερεύνηση το θέμα.

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στο πόρισμα η Παγκόσμια Ομοσπονδία στίβου θα πρέπει να αποβάλει τη Ρωσία αφού, όπως αναφέρεται, ρώσοι αθλητές πλήρωναν για να προμηθευτούν απαγορευμένες ουσίες, καθώς και για να καλύψουν τεστ στα οποία έβγαιναν θετικοί. Μάλιστα αναφέρει πως η IAAF συμμετείχε αφού γνώριζε και κάλυπτε όλα αυτά.

Επίσης προτείνει και τον ισόβιο αποκλεισμό πέντε αθλητών και πέντε προπονητών, χωρίς να κάνει γνωστά τα ονόματα τους.

Στη συνέχεια το πόρισμα αναφέρει πως οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2012 «υπέστησαν δολιοφθορά» από την «διαδεδομένη αδράνεια» της IAAF και της Ρωσικής Ομοσπονδίας στίβους στους ρώσους αθλητές με ύποπτα προφίλ ντόπινγκ.

Επίσης, η ανεξάρτητη επιτροπή που ερευνά την υπόθεση, συστήνει στον WADA να βγει το εργαστήριο αντιντόπινγκ της Μόσχας από τον κατάλογο με τα εγκεκριμένα να διεξάγουν έλεγχο και τελούν υπό τον έλεγχό της ανά τον κόσμο.

Η Ιντερπόλ από την πλευρά της κάνει λόγο για παγκόσμιο συντονισμό δράσης για να αποκαλυφθεί πλήρως η υπόθεση εμπλοκής παραγόντων και αθλητών.