Φλεβαράκης: «Έχουμε τύχη αν συνεχίσουμε έτσι»

12210744_913009195431537_774180356_oΔιαβάστε τις δηλώσεις στο τέλος του αγώνα

Κώστας Φλεβαράκης (Τρίκαλα BC Aries): “Για να πετύχεις το κάτι παραπάνω, με το είδος των λαθών που κάνουμε είναι πολύ δύσκολο. Παρουσιαστήκαμε βελτιωμένοι στο ριμπάουντ, στον προηγούμενο αγώνα είχαμε χάσει πολλά καθοριστικά, ο αντίπαλος είχε πάρει 17 επιθετικά, κάναμε 21 λάθη και χάσαμε για μία κατοχή. Προσπαθούμε να παίξουμε όσο γίνεται καλύτερα, άσχετα με τον αντίπαλο. Η ομάδα παλεύει για το καλύτερο, ξέρουμε τις αδυναμίες μας. Είναι σημαντικό για την ομάδα όπως έπαιξε. Εμείς θεωρώ ότι έχουμε τύχη αν συνεχίσουμε να παίζουμε έτσι. Ο στόχος πάντα για εμάς είναι να πάρουμε την νίκη».

Αναφέρθηκε και στον Άρη λέγοντας ότι “γίνεται μία πολύ καλή προσπάθεια και είναι καλό για το ελληνικό πρωτάθλημα να είναι δυνατός, όπως θετικό είναι που βλέπουμε και την ΑΕΚ να πηγαίνει στον ίδιο δρόμο. Θεωρώ ότι είναι καλό για το πρωτάθλημα να μειώνουν την διαφορά με τους δύο πρώτους. Με πολύ δυνατή διοίκηση, το γήπεδο όπως το ξέρουμε με τον κόσμο να δίνει το παρών και τον Δημήτρη Πρίφτη να κάνει πολύ καλή δουλειά – είναι πολύ σημαντικό που είναι ο Δημήτρης στον Άρη – ο Άρης θα μπορέσει να κάνει σπουδαία βήματα. Μικρά βήματα βέβαια αλλά σταθερά. Εύχομαι καλή επιτυχία στον Άρη σε Ελλάδα και Ευρώπη”.

Γιώργος Τσιάρας (Τρίκαλα BC Aries):  “Ξέραμε ότι θα αντιμετωπίσουμε μια δυνατή και σκληρή ομάδα, και γι’ αυτό έπρεπε να ήμασταν πολύ έτοιμοι στο παιχνίδι. Γνωρίζαμε ότι ο Άρης έχει δύσκολο πρόγραμμα με ταξίδια και υπάρχει περίπτωση να κάνει μια ήττα. Αυτό προσπαθήσαμε να κάνουμε. Ήμασταν μέσα στο σκορ, προσπαθήσαμε από την αρχή να μεταφέρουμε στο γήπεδο αυτά που μας έχει πει ο κόουτς, να ελαττώσουμε τα λάθη μας, γιατί μας στοιχίζουν και δίνουν εύκολα καλάθια στον αντίπαλο, ενώ χάνουμε και τον ρυθμό μας. Θα είμαστε ακόμα καλύτεροι στην συνέχεια. Η ομάδα είδατε ότι είναι ανταγωνιστική και κάθε παιχνίδι το χτυπάμε μέσα – έξω”.

Ρωτήθηκε για την υπόθεση παραμονή και πως τα Τρίκαλα έδειξαν ομάδα που δεν θα κινδυνεύσει και απάντησε: “Από την πρώτη μέρα που έχω έρθει στην ομάδα αυτό έχω στο μυαλό μου, αλλά το βασικό είναι να σώσουμε την  κατηγοτρία και ότι καλύτερο έρθει μετά…”

 

Δημήτρης Πρίφτης (Άρης): “Ήταν μια ακόμα αγχωτική νίκη για μας. Συγχαρητήρια στους παίκτες. Αυτό είναι που μετράει πάνω από όλα. Συνεχίζουμε ένα σερί νικών, μας κάνει αισιόδοξους αυτό, αλλά θέλουμε μεγάλη βελτίωση σε σημαντικά κομμάτια του παιχνιδιού. Τα Τρίκαλα είναι ανταγωνιστική ομάδα, έπαιξε έξυπνα στην τακτική, μας δημιούργησε δεύτερες σκέψεις και γι’ αυτό ήμασταν αναποτελεσματικοί, ενώ δεν ήμασταν συνεπείς και στην άμυνα ένας εναντίον ενός”.

Ρωτήθηκε που ακριβώς είναι η πραγματικότητα μεταξύ του ότι ο Άρης έστω και δύσκολα κερδίζει ή ότι θα έπρεπε τέτοια παιχνίδια να τα “καθαρίζει” πιο εύκολα και απάντησε: “Το συμπέρασμά μου είναι ότι ότι όλα αυτά είναι δώρα για να καταλάβουμε που βρισκόμαστε και να μην ακροβατούμε. Δεν υπάρχει εύκολο παιχνίδι, δεν είμαστε στο επίπεδο ώστε αυτά τα παιχνίδια να τα καθαρίζουμε εύκολα σε σταθερή βάση. Μπορεί να συμβεί αλλά όχι σε σταθερή βάση”.

Πρόσθεσε πως “θα σταματήσω να επικαλούμαι την κούραση. Δεν υπάρχει. Η ομάδα είχε προχθές ρεπό, χθες έκανε μια προπόνηση και σήμερα ήρθε να παίξει. Η προπονητική διαδικασία μας λείπει. Με τις προπονήσεις αποκατάστασης και τις μετακινήσεις δεν υπάρχει χρόνος για προπονητική δουλειά, γιατί θέλουμε να βελτιώσουμε πράγματα και ομαδικά και ατομικά σε συγκεκριμένους παίκτες. Δεν έχουμε την διαδικασία αυτή, κατά βάση κάνουμε μία προπόνηση τη βδομάδα. Επικαλούμαι την λέξη συγκέντρωση, όχι την κούραση. Πρέπει να παίξουμε πιο δυνατά στην άμυνα. Δεν σταματάμε τον αντίπαλο σε προσωπικές φάσεις, αυτό πρέπει να αλλάξουμε. Ήμασταν παραγωγικοί σήμερα στην επίθεση, αλλά έχουμε αρκετό δρόμο ακόμα να διανύσουμε, για να προοδεύσουμε σε συγκεκριμένα κομμάτια. Να διαβάζουμε καλύτερα, να αναγνωρίζουμε καλύτερα μέσα στο παιχνίδι”.

Για την απόδοση του Γουότερς σχολίασε: “Ήταν καλός, παραγωγικός, εύστοχος στις βολές στο τέλος. Είναι πολύ δύσκολο να υπάρχουν 5-6 διακριθέντες σε αυτό το επίπεδο. Στα μεγάλα ματς πρέπει να συνυπάρξουν περισσότεροι με καλή απόδοση»

Θεόδωρος Ζάρας (Άρης): “Έχουμε δύσκολο πρόγραμμα, το ελληνικό πρωτάθλημα είναι πολύ δύσκολο. Αντιμετωπίσαμε μια ομάδα με αρχές, μια καλή ομάδα, αλλά δεν μπήκαμε πολύ δυνατά στο παιχνίδι, ειδικά στην άμυνα. Κάναμε και πολλά λάθη και δώσαμε εύκολους πόντους στον αντίπαλο. Η νίκη είναι που μετράει και προχωράμε. Πρέπει να μάθουμε να ζούμε με τα συνεχόμενα παιχνίδια και να προχωράμε. Τα ταξίδια είναι μεγάλα αλλά πρέπει να παίζουμε και με την κούραση…”.