Βρίσκεστε εδώ: Sportrikala.gr » ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ » Η ΕΑΑ τιμώρησε με 300.000 ευρώ Μαρινάκη και Ολυμπιακό

Η ΕΑΑ τιμώρησε με 300.000 ευρώ Μαρινάκη και Ολυμπιακό

Πρόστιμο 150.000 ευρώ στην ΠΑΕ Ολυμπιακός και ισόποσο στον πρόεδρό της, Βαγγέλη Μαρινάκη, επέβαλε η ΕΕΑ

Η ΕΕΑ αποφάνθηκε κατά πλειοψηφία ότι ο κ.Μαρινάκης δεν έχει συμμορφωθεί με τη διάταξη του ειδικού ανακριτή διαφθοράς, που του απαγόρευσε κάθε ενασχόληση με το ποδόσφαιρο, κρίνοντας ότι συνεχίζει να ασκεί διοίκηση στην «ερυθρόλευκη» ΠΑΕ.

Κατόπιν αυτού, η επιτροπή επέβαλε το προαναφερθέν πρόστιμο τόσο στον «ισχυρό άνδρα» των πρωταθλητών όσο και στην ΠΑΕ Ολυμπιακός, ενώ παράλληλα τους έδωσε προθεσμία ενός μήνα προκειμένου να αποκατασταθούν οι νόμιμοι όροι διοίκησης της ΠΑΕ.

Αναλυτικά η απόφαση:

«Η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, κατά τη σημερινή της συνεδρίαση, έλαβε τις ακόλουθες αποφάσεις:

1. Υπόθεση ΠΑΕ ΟΣΦΠ και Ε. Μαρινάκη ενόψει του περιεχομένου της απαγορευτικής διάταξης του ειδικού ανακριτή για τον Πρόεδρο της ΠΑΕ ΟΣΦΠ, προκειμένου η Επιτροπή να αποφασίσει μέσα στα νομικά πλαίσια που καθορίζουν οι σχετικές διατάξεις του ν.2725/1999 (άρθρο 77Α παρ. 3, 5, 6).

Έγινε διάσκεψη των μελών της Ε.Ε.Α. για τη συζητηθείσα στη συνεδρίαση της 22.10.15 υπόθεση της ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ και του Προέδρου της. Μετά από διαλογική συζήτηση η Επιτροπή κατέληξε, κατά πλειοψηφία, στην ακόλουθη απόφαση:

Ότι πράγματι έλαβε χώρα παράβαση του Αθλητικού Νόμου εκ μέρους της ΠΑΕ και του Προέδρου της.

Επιβάλλει πρόστιμο 150.000€ εις έκαστον εξ αυτών και προσέτι, ορίζει προθεσμία ενός μηνός για την αποκατάσταση των νομίμων όρων της Διοίκησης της ΠΑΕ.

Κατά δε τη μειοψηφήσασα άποψη δεν συντρέχει περίπτωση παράβασης του νόμου».

 

Ολυμπιακός: «Είναι πρωτοφανής μια τόσο αυστηρή ποινή, θα ασκηθεί έφεση»

«Η ΠΑΕ Ολυμπιακός ενημερώνει τους φιλάθλους μας για τα ακόλουθα:

Σε σχέση με την προφανώς εσφαλμένη απόφαση του Πρωτοβάθμιου Δικαιοδοτικού οργάνου της Superleague, η οποία επιβάλλει τιμωρία της έδρας μας για μια αγωνιστική, θα ασκηθεί έφεση. Είναι πρωτοφανής μια τόσο αυστηρή ποινή, απλά και μόνο για τη ρίψη ενός πυρσού και χωρίς να τεθεί σε κίνδυνο η σωματική ακεραιότητα κανενός, ενώ σε πολύ χειρότερα περιστατικά σε άλλα γήπεδα, τις αμέσως προηγούμενες εβδομάδες, δεν ίσχυσε αντίστοιχη τιμωρία.

Σχετικά με τη νομικά εσφαλμένη απόφαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, η οποία ελήφθη με αριθμητική ισοψηφία (3-3, με την ψήφο του Προέδρου της ΕΕΑ να υπερισχύει), θα προσβληθεί ενώπιον των αρμοδίων οργάνων, με τη βεβαιότητα ότι θα ανατραπεί.

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός θέλει να διαβεβαιώσει τους φιλάθλους μας ότι καμία παράνομη, αβάσιμη και αυθαίρετη απόφαση δεν μπορεί να σταματήσει το όραμα μας και να ανακόψει την πορεία των θριάμβων μας, στην Ελλάδα και στην Ευρώπη.

Παρά την ελπίδα του μετώπου των αποτυχημένων του ποδοσφαίρου, που ευελπιστούν ότι με παράνομες, αβάσιμες και αυθαίρετες αποφάσεις θα ανακόψουν την πορεία του συλλόγου εντός και εκτός συνόρων οι προσπάθειες τους θα πέσουν για άλλη μια φορά στο κενό.

Ο Ολυμπιακός συνεχίζει με πίστη και δύναμη να κάνει υπερήφανη τη δοκιμαζόμενη Ελλάδα!»

Συντάκτης

Άρθρα : 16707
web: www.sportrikala.gr - E-mail: sportrikala@sportrikala.gr

© Sportrikala.gr | Κατασκευή ιστοσελίδας Plushost.gr

Scroll to top