Δεκάδες προσαγωγές Κροατών, σε επιφυλακή η αστυνομία

Στην προσαγωγή 77 Κροατών οπαδών, που βρίσκονται στην Αθήνα, για τον αποψινό αγώνα του Ολυμπιακού με τη Ντιναμό Ζάγκρεμπ,

 

Στην προσαγωγή 77 Κροατών οπαδών, που βρίσκονται στην Αθήνα, για τον αποψινό αγώνα του Ολυμπιακού με τη Ντιναμό Ζάγκρεμπ, στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής του Champions League, έχει πραγματοποιήσει από το πρωί της Τετάρτης η Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικού Χώρους της Ελληνικής Αστυνομίας. Παράλληλα προσήχθησαν και 5 Σέρβοι, καθώς και 8 Έλληνες.

Από αυτούς συνελήφθησαν οι 45 Κροάτες, καθώς και οι 4 Σέρβοι, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία, κατά περίπτωση για παραβίαση νομοθεσίας περί όπλων, καθώς και εξαρτησιογόνων ουσιών.

Οι οπαδοί αυτοί, που εντοπίστηκαν σε ξενοδοχεία της Αθήνας, αλλά και σε σύνδεσμο φιλάθλων ελληνικής ομάδας, είχαν στην κατοχή τους σιδερογροθιές, φωτοβολίδες, στιλέτα, μαχαίρια, άλλα και μικροποσότητα χασίς.

Όπως αναφέρεται, η αστυνομία έχει πληροφορίες για παρουσία 150 σκληροπυρηνικών οπαδών (bad blue boys) της Ντιναμό Ζάγκρεμπ χωρίς εισιτήριο στην Αθήνα, ενώ υπάρχουν και αρκετοί Σέρβοι, πέρα από αυτούς που συνελήφθησαν στη Λάρισα.

Στόχος της αστυνομίας είναι να μην συμβεί το παραμικρό πριν, κατά τη διάρκεια, καθώς και μετά τη λήξη του αγώνα, γι’αυτό βρίσκεται σε επιφυλακή με ισχυρά μέτρα ασφαλείας γύρω από το γήπεδο «Καραϊσκάκη», ενώ παρακολουθεί στενά και τα Social Media σε περίπτωση που μπορεί να αποσπάσει πληροφορίες.

Αξίζει να σημειωθεί πως το βράδυ της Τρίτης μια μεγάλη ομάδα οπαδών του Ολυμπιακού και του Ερυθρού Αστέρα, βγήκαν στο κέντρο της Αθήνας και ξεκινώντας από τον Μοναστηράκι κατευθύνθηκαν προς το Σύνταγμα, όπου είχαν πληροφορίες πως βρισκόντουσαν οπαδοί της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, όμως έπεσαν σε μπλόκο της Αστυνομίας, οι οποίοι τους οδήγησαν πίσω στον Μοναστηράκι για στη συνέχεια στον Πειραιά.