Βρίσκεστε εδώ: Sportrikala.gr » ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ » ΔΙΕΘΝΗ - ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ » Σκίμπε: «Θα κάνω τα πάντα για την πρόκριση στο Μουντιάλ»

Σκίμπε: «Θα κάνω τα πάντα για την πρόκριση στο Μουντιάλ»

Ένα νέο ξεκίνημα για την Εθνική ομάδα επιθυμεί ο νέος ομοσπονδιακός εκλέκτορας, Μίχαελ Σκίμπε, μετά την απογοητευτική παρουσία της 0A33201714CB71EA33320978F7C10123

Ο Γερμανός τεχνικός, ο οποίος παρουσιάστηκε επισήμως στον Τύπο από την Ομοσπονδία, εμφανίστηκε σίγουρος για τον εαυτό του, δήλωσε ότι σκοπεύει να αλλάξει τον τρόπο παιχνιδιού κάνοντας την Εθνική πιο επιθετική, αφού δεν δημιουργεί εύκολα ευκαιρίες για γκολ, χωρίς ωστόσο να αποβεί εις βάρος της αμυντικής λειτουργίας.

Ο 50χρονος προπονητής ζήτησε σωστή αγωνιστική νοοτροπία, που επιτυγχάνεται με την εμπειρία του ποδοσφαιριστή, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι αποδίδει εξίσου ιδιαίτερη σημασία στην καλή φυσική κατάσταση των παικτών. Ο Σκίμπε ξεκαθάρισε ότι τον «πυρήνα» του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος θα αποτελέσουν 25-30 παίκτες, τονίζοντας ότι δεν είναι καλή ιδέα να αλλάζει συχνά το ρόστερ.

Σε κάθε περίπτωση, ο Γερμανός τεχνικός διευκρίνισε ότι πρώτα θέλει να δει τους ποδοσφαιριστές και να εκτιμήσει τα προσόντα καθενός, προκειμένου να προσαρμόσει ανάλογα την τακτική που θα εφαρμόσει, ενώ θεωρεί αρκετό τον ένα χρόνο που μεσολαβεί έως την έναρξη των προκριματικών για το Μουντιάλ της Ρωσίας το 2018 και τον πρώτο αγώνα με την Κύπρο, προκειμένου να έχει περάσει τη φιλοσοφία του στην ομάδα.

«Είμαι χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ μαζί σας. Είναι τιμή για μένα να αναλαμβάνω προπονητής της Εθνικής Ελλάδας. Θα κάνω τα πάντα έτσι ώστε η ομάδα να προκριθεί και να προοδεύσει αγωνιστικά. Από το 2000 μέχρι το 2004 ήμουν προπονητής στη Γερμανία, οπότε έχω μεγάλη εμπειρία από τις Εθνικές και θα τα καταφέρω. Ζητώ την υποστήριξη όλων των Ελλήνων και θα προσπαθήσουμε για καλά αποτελέσματα» δήλωσε ο Σκίμπε, ο οποίος στη συνέχεια απάντησε στις ακόλουθες ερωτήσεις:

Αν έχει μιλήσει με τον Ότο Ρεχάγκελ: «Μέχρι στιγμής δεν έχω μιλήσει. Έχω καλή σχέση μαζί του και θα μιλήσω μετά τα δυο πρώτα ματς της Ελλάδας, γιατί, όταν ήμουν στην Γερμανία, ήταν αυτός στην Ελλάδα. Πιστεύω πως ο Κώστας Τσάνας θα με ενημερώσει σωστά. Είδαμε μαζί αγώνες και τους αναλύσαμε, ενώ γνωρίζω παίκτες από την ομάδα, γιατί παίζουν στη Γερμανία και στο εξωτερικό, όπως κι εκείνους που παίζουν στα μεγάλα κλαμπ στην Ελλάδα».

Αν θα θυσίαζε το θέαμα για το αποτέλεσμα:
«Είμαστε σε μία νέα αρχή. Για να προκριθούμε στη Ρωσία, όλοι θα πρέπει να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους. Θα ήθελα να αλλάξω το στυλ που παίζει η ομάδα. Έχουμε πολλούς καλούς αμυντικούς, όμως δεν κάνουμε πολλές φάσεις και δεν σκοράρουμε. Πρέπει να προσπαθήσουμε να παίξουμε πιο επιθετικά, χωρίς να χαλάσουμε την άμυνα».

Για τα κριτήρια επιλογής των παικτών:
«Οι παίκτες πρέπει να βρίσκονται σε καλή κατάσταση, αλλά και να έχουν την εμπειρία από μεγάλες διοργανώσεις για να μπορέσουν να ανταποκριθούν. Από τη μία θέλω έμπειρους, από την άλλη έτοιμους, δηλαδή ένα συνδυασμό».

Για το πόσους παίκτες εκτιμά ότι θα χρειαστεί για να δουλέψει:
«Πιστεύω ότι είναι σημαντικό να έχεις 25-30 παίκτες και να τους πιστέψεις. Οι αλλαγές δεν είναι καλές για μία ομάδα όπως η Εθνική, ειδικότερα όταν έχεις λίγες μέρες και παιχνίδια. Μόνο έτσι θα πετύχεις, όταν και οι παίκτες ξέρουν πως είναι σημαντικοί για την ομάδα. Αν τραυματιστεί κάποιος ή αν κάποιος παίκτης δείξει εξαιρετικά στοιχεία, φυσικά και θα κληθεί. Γενικότερα όμως δεν πρέπει να έχουμε πολλές αλλαγές και να πιστεύουμε στο κλειστό κλαμπ».

Για το έμψυχο δυναμικό που έχει στη διάθεσή του: «Για έναν προπονητή είναι σημαντικό να δει το υλικό που έχει και ύστερα να ξεκαθαρίσει αν μπορεί αυτό το υλικό να υπηρετήσει το σύστημά του. Ευτυχώς, έχω δυο φιλικά (13/11 με Λουξεμβούργο, 17/11 με Τουρκία) για να βγάλω τα συμπεράσματά μου. Μέσα σε αυτές τις δέκα μέρες θα πάρω τις αποφάσεις μου».

Για το αν επαρκεί ο χρόνος για να περάσει τη φιλοσοφία του: «Ναι, το πιστεύω. Από τη μία, έχουμε ένα χρόνο ως την επόμενη διοργάνωση, που είναι ο αγώνας με την Κύπρο, από την άλλη, έναν τον Μάρτιο και μετά το τουρνουά στην Αυστραλία. Είναι καλό γιατί θα είμαστε μαζί με την ομάδα αρκετές μέρες. Είναι αρκετός χρόνος για να κερδίσουμε το πρώτο παιχνίδι (με την Κύπρο)».

Για τις πολλές αλλαγές ομάδων που υπάρχουν στο βιογραφικό του: «Όλοι θέλουν να δουλέψουν για καιρό σε μία ομάδα. Όλοι θέλουν να δημιουργήσουν κάτι δικό τους. Δύο φορές έσπασε το συμβόλαιο με ομάδες που ήμουν για να πάω αλλού, γιατί τα οικονομικά δεν ήταν καλά. Κι όμως, σε αυτές τις ομάδες, παρά τα προβλήματα, πήγαμε καλά. Ο πρόεδρος της ΕΠΟ και η Ομοσπονδία ήξερε καλά τι επέλεγε για τον προπονητή που θα μείνει στην ομάδα για δύο χρόνια. Είναι σημαντικό για μένα ότι με διάλεξαν ανάμεσα σε πολλούς προπονητές. Μου έδειξαν εμπιστοσύνη κι αυτό είναι σημαντικό για όλες τις πλευρές».

Τον Μίχαελ Σκίμπε παρουσίασε ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Γιώργος Γκιρτζίκης, ο οποίος ανέφερε: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να παρουσιάσουμε το νέο προπονητή της Εθνικής, τον κ. Σκίμπε. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Κώστα Τσάνα, που μετά την παραίτηση του Μαρκαριάν ανέλαβε την Εθνική για τέσσερα παιχνίδια. Η διαδικασία ήταν δύσκολη, καθώς επικοινωνήσαμε με περισσότερους από 40 προπονητές έτσι ώστε να είμαστε σίγουροι για την απόφασή μας».

Αιτιολογώντας την επιλογή της ΕΠΟ, ο κ. Γκιρτζίκης υπογράμμισε ότι ο Σκίμπε
«έχει την εμπειρία γι” αυτή τη δουλειά, τόσο σε συλλόγους όσο και στην Εθνική Γερμανίας, και βρίσκεται στην κατάλληλη ηλικία με όρεξη για δουλειά. Είναι αξιόλογος άνθρωπος και έχει την εμπιστοσύνη τόσο τη δική μου όσο και της Εκτελεστικής Επιτροπής. Με τη βοήθεια του Τσάνα και των άλλων συνεργατών και ποδοσφαιριστών θα οδηγήσει την Εθνική ξανά σε επιτυχίες. Ξεκινάμε μία νέα προσπάθεια για να επιστρέψουμε στις μεγάλες διοργανώσεις. Ο κόσμος αγαπά την ομάδα και το απέδειξε. Ας κρατήσουμε την Εθνική έξω από αντιπαραθέσεις και συμφέροντα».

Συντάκτης

Άρθρα : 16676
web: www.sportrikala.gr - E-mail: sportrikala@sportrikala.gr

© Sportrikala.gr | Κατασκευή ιστοσελίδας Plushost.gr

Scroll to top