Βρίσκεστε εδώ: Sportrikala.gr » ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ » Football League » Tα Μέτρα Ασφάλειας για το ντέρμπι της Δευτέρας

Tα Μέτρα Ασφάλειας για το ντέρμπι της Δευτέρας

Η Αστυνομική Διεύθυνση Καρδίτσας εξέδωσε  ανακοίνωση για τα μέτρα ασφαλείας που θα ισχύσουν στον Δευτεριάτικο  αγώνα

 

Η ανακοίνωση αναφέρει :

«Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

Έχοντας υπόψη:

α) Τα άρθρα 41Β, 41Γ, 41Δ & 41Ε του Ν.2725/1999 (Α-121) «Ερασιτεχνικός και επαγγελματικός αθλητισμός και άλλες διατάξεις» όπως προστέθηκαν – συμπληρώθηκαν – τροποποιήθηκαν και ισχύουν μέχρι σήμερα.

β) Την υπ’αριθμ. 38404 από 18/08/2009 Κ.Υ.Α. <<Έγκριση του Ενιαίου Κανονισμού Ασφαλείας Αθλητικών Εκδηλώσεων>> (ΦΕΚΒ΄-1780).

γ) Την υπ’αριθμ. 37914 από 17/08/2006 Κ.Υ.Α. (ΦΕΚ Β΄-1120) «Όροι και προϋποθέσεις της παρουσίας, εμφάνισης και δραστηριότητας στα γήπεδα ιδιωτικού προσωπικού ασφαλείας των Π.Α.Ε. Α΄ και Β΄ Εθνικής Κατηγορίας και των Κ.Α.Ε. Α1 Εθνικής Κατηγορίας».

δ) Το υπ’αριθμ. 5403/15/1900555 από 19/10/2015 έγγραφο μας (πρόσκληση για σύσκεψη).

ε) Το από 22-10-2015 Πρακτικό Σύσκεψης, στο οποίο διατυπώθηκαν οι απόψεις του εκπροσώπου της ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ και των λοιπών αρμοδίων Υπηρεσιών και Φορέων, ως αυτές εκφράστηκαν στην πραγματοποιηθείσα υπό την αιγίδα της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καρδίτσας, σύσκεψη, την 22-10-2015 και ώρα 10:00 στη Διεύθυνση Αστυνομίας Καρδίτσας.

στ) Κλήθηκαν νομότυπα στη σύσκεψη, εκπρόσωπος της Football League και εκπρόσωπος της φιλοξενούμενης ομάδας, πλην όμως δεν παρεβρέθηκαν. Από τη Football League ΟΠΑΠ, εστάλη στη Δ.Α. Καρδίτσας το υπ’ αρίθ. 111831 από 22/10/2015 έγγραφο σύμφωνα με το οποίο: δηλώθηκε κώλυμα παρουσίας εκπροσώπου της, χαρακτηρίζοντας τον αγώνα με βαθμό επικινδυνότητας Α (μεγάλη επικινδυνότητα) και αναφέροντας πληροφοριακά στοιχεία για τον υπόψην αγώνα.

ζ) Ότι από την ΑΝΑΓΕΝΝΗΓΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ θα εκδοθούν (1.500) εισιτήρια, τα οποία θα διατεθούν για τις ανάγκες των φιλάθλων που θα προσέλθουν στο γήπεδο για την παρακολούθηση του αγώνα.

θ) Το γεγονός ότι υπεβλήθη το υπ’αριθμόν 1003/2/170-στ από 27-10-2015 αίτημα-εισήγηση της Δ.Α. Καρδίτσας, προς το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού/Γ.Γ.Α./Γ.Α.Α. κατ’ εφαρμογή του άρθρου 5, παρ. 1, εδάφ. α’ και β’ του Ν. 4049/2012, για απαγόρευση διάθεσης εισιτηρίων καθώς και απαγόρευση οργανωμένης και μεμονωμένης μετακίνησης φιλάθλων της Π.Α.Ε. Τρίκαλα κατά τη διεξαγωγή του εν λόγω αγώνα.

ι) Την υπ’ αρίθμ. ΥΠΠΟΛ/ΓΔΥΑ/ΔΕΑΕΑ/ΤΕΚΑΕΑΣ/297040/17547/3107/583 από 29-10-2015 Απόφαση Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού σύμφωνα με την οποία απαγορεύτηκε η οργανωμένη και μεμονωμένη μετακίνηση φιλάθλων της Π.Α.Ε. Τρίκαλα κατά τη διεξαγωγή του εν λόγω αγώνα.

και

αποσκοπούντες στην εξασφάλιση της ομαλής τέλεσης του αγώνα, της τήρησης της τάξης και της προστασίας αθλητών, παραγόντων, επισήμων και φιλάθλων των δύο ομάδων

Αποφασίζουμε

 1. Από την ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ να εκδοθούν (1500) εισιτήρια, τα οποία να διατεθούν για τις ανάγκες των φιλάθλων, που θα προσέλθουν στο γήπεδο για παρακολούθηση του αγώνα.
 2. Να μην πραγματοποιηθεί οργανωμένη και μεμονωμένη μετακίνηση φιλάθλων της Π.Α.Ε. ΤΡΙΚΑΛΑ, προς το Δημοτικό Στάδιο Καρδίτσας.
 3. Με μέριμνα της ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ, τα μέλη και οι επίσημοι της φιλοξενούμενης ομάδας, να φιλοξενηθούν στο χώρο των επισήμων της δυτικής (σκεπαστής) κερκίδας.
 4. Οι φίλαθλοι της γηπεδούχου, να καταλάβουν θέσεις στην δυτική κερκίδα (σκεπαστή) η οποία εξυπηρετείται από την θύρα 1.
 5. Η βόρεια κερκίδα (πέταλο), να παραμείνει κλειστή καθ’ όλη τη διάρκεια του ποδοσφαιρικού αγώνα, εκτός αν κριθεί επιβεβλημένη η χρήση της, κατόπιν εκτίμησης του Διευθυντή της Αστυνομίας.
 6. Το λεωφορείο της αθλητικής αποστολής της φιλοξενούμενης ομάδας και το όχημα που θα μεταφέρει τους διαιτητές, να σταθμεύσουν στο Τ.Δ.Α. Καρδίτσας, σύμφωνα με τις υποδείξεις του αρμόδιου επικεφαλής Αξιωματικού. Οι οδηγοί αυτών να βρίσκονται εντός των οχημάτων ή πλησίον αυτών, για να είναι δυνατή η άμεση ανεύρεση τους εφόσον απαιτηθεί, για την μετακίνηση των οχημάτων τους.
 7. Οι θύρες του γηπέδου να ανοίξουν για το κοινό δύο (2) ώρες πριν την έναρξη του αγώνα.
 1. Η προσέλευση των φιλάθλων της ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ να γίνει μεμονωμένα.
 2. Να πραγματοποιηθούν αυστηροί προέλεγχοι στους φιλάθλους, σε δύο τουλάχιστον ζώνες, περιμετρικά του Δημοτικού Σταδίου, ώστε να αποκλεισθεί η μεταφορά εντός της εγκατάστασης απαγορευμένων ή άλλων επικίνδυνων αντικειμένων.
 3. Να αποκλεισθεί η πρόσβαση και η είσοδος στο γήπεδο φιλάθλων που δεν θα διαθέτουν το προβλεπόμενο εισιτήριο, για τον εν λόγω αγώνα, καθώς επίσης και όσων βρίσκονται σε προφανή κατάσταση μέθης ή υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών.
 4. Οι φίλαθλοι που θα προσέλθουν για παρακολούθηση του εν λόγω αγώνα, να φέρουν μαζί τους την Αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο, πέραν του εισιτηρίου που θα κατέχουν.
 5. Να απαγορευτεί η κατάληψη διαδρόμων και κλιμάκων των εξεδρών από θεατές.
 6. Να απαγορευτεί η κατοχή και διάθεση στο καταναλωτικό κοινό οινοπνευματωδών ποτών, καθώς και εμφιαλωμένων νερών, αναψυκτικών, χυμών και άλλων ροφημάτων γενικώς, σε γυάλινες, μεταλλικές, κ.λπ. συσκευασίες, πλην πλαστικών και χάρτινων, σύμφωνα με την 1/2007 Αγορανομική Διάταξη.
 7. Να μην επιτραπεί η είσοδος στο γήπεδο, φιλάθλου που να φέρει πανό ή πλακάτ με προκλητικό ή υβριστικό ή ρατσιστικό περιεχόμενο.
 8. Ο υπεύθυνος ασφαλείας της γηπεδούχου ομάδας (κ. Ραχαβέλιας Κωνσταντίνος), να επισημάνει στους φιλάθλους, πριν την έναρξη του αγώνα, μέσω ηχητικού μηνύματος, την απαγόρευση χρήσης εκ μέρους αυτών κροτίδων, φωτοβολίδων, βεγγαλικών, στυλό ακτινών laser ή οποιουδήποτε άλλου αντικειμένου που θα μπορούσε να προξενήσει σωματική βλάβη ή να θέσει σε κίνδυνο την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα.
 9. Οι εκπρόσωποι, οι υπεύθυνοι ασφαλείας αυτών και το προσωπικό παροχής υπηρεσιών Ιδιωτικής Ασφάλειας να συνεργάζονται, ως και εκ του νόμου οφείλουν, με σκοπό την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα, εκτός των άλλων αρμόδιων παραγόντων και με τους αρμόδιους Αξιωματικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καρδίτσας, οι οποίοι κατά το νόμο έχουν την ευθύνη εφαρμογής των μέτρων Τάξης, Ασφάλειας και Τροχαίας, προ, κατά και μετά τη διεξαγωγή του αγώνα.
 10. Και τα δύο αθλητικά σωματεία, με κάθε πρόσφορο μέσο, να γνωστοποιήσουν στους φιλάθλους τους, το περιεχόμενο της παρούσας απόφασης.
 11. Η Π.Α.Ε. ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ, να παραδώσει στο Αστυνομικό Τμήμα Καρδίτσας, στη Δ.Ε.Α.Β. και στην FOOTBALL LEAGUE Ο.Π.Α.Π., το αργότερο σαράντα οκτώ (48) ώρες, πριν την έναρξη της αθλητικής συνάντησης, καταστάσεις με τα στοιχεία ταυτότητας του προσωπικού ασφαλείας, του συνολικού αριθμού αυτών, που ορίζεται κατ’ ελάχιστο σε 1:80, ήτοι (19) άτομα, δεδομένου ότι τα ληπτέα μέτρα είναι επιπέδου «έντονα». Επιπλέον, στην ίδια κατάσταση, να αναφέρεται ο αριθμός αδείας εργασίας ενός εκάστου εξ’ αυτών.
 12. Οι παραβάτες της απόφασης αυτής διώκονται και τιμωρούνται, σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 7 του άρθρου 41Γ, των παρ. 3 & 9 του άρθρου 41Ζ του Ν. 2725/ 1999, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει.
 13. Η ισχύς της απόφασης, ισχύει από την δημοσίευσή της.

Ο Διευθυντής
Βασίλειος Φ. Καραπιπέρης
Αστυνομικός Διευθυντής»

Συντάκτης

Άρθρα : 16705
web: www.sportrikala.gr - E-mail: sportrikala@sportrikala.gr

© Sportrikala.gr | Κατασκευή ιστοσελίδας Plushost.gr

Scroll to top