Βρίσκεστε εδώ: Sportrikala.gr » ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΤΟΠΙΚΑ - ΑΓΟΡΑ » Τζέιμς Μποντ και Σέρλοκ Χολμς: Κάντε κάτι για τους πρόσφυγες

Τζέιμς Μποντ και Σέρλοκ Χολμς: Κάντε κάτι για τους πρόσφυγες

Τζειμς Μποντ και Σέρλοκ Χολμς, ενώνουν τις δυνάμεις τους και στέλνουν μήνυμα στις κυβερνήσεις

ImageHandler.ashx

Οι εκρηκτικές διαστάσεις που έχει πάρει το προσφυγικό πρόβλημα δεν άφησε ασυγκίνητους δύο από τους μεγαλύτερους τηλεοπτικούς και κινηματογραφικούς «ήρωες». Τζειμς Μποντ και Σέρλοκ Χολμς, ή διαφορετικά Ντάνιελ Κρεγκ και Μπένετικτ Κάμπερμπατς, ενώνουν τις δυνάμεις τους και στέλνουν μήνυμα στις κυβερνήσεις να κάνουν άμεσα κάτι προκειμένου να σταματήσει αυτή η τραγωδία στις ακτές των νησιών του Αιγαίου αλλά και στην κεντρική Ευρώπη.

Το βίντεο που καταγράφει τον λόγο που βγάζει ο τηλεοπτικός Σέρλοκ Χολμς μετά το τέλος κάθε παράστασης του Άμλετ, η οποία είναι μια από τις σημαντικότερες θεατρικές επιτυχίες της σεζόν, σκορπίζει ρίγη συγκίνησης.

«Κανείς δεν φεύγει από την χώρα του άμα αυτή δεν είναι σαν το στόμα ενός καρχαρία, κανείς δεν τρέχει στα σύνορα άμα ολόκληρη η πόλη στην οποία ζούσε δεν διαλυόταν. Θα πρέπει να καταλάβετε ότι κανείς δεν βάζει τα παιδιά του σε μια βάρκα εκτός και αν το νερό είναι ασφαλέστερο από την στεριά» λέει στους θεατές της παραστάσης ο Κάμπερμπατς ζητώντας τη βοήθειά τους.

Ο διάσημος ηθοποιός μοιράζεται με τους θεατές και την εμπειρία ενός φίλου του από τη Μυτιλήνη, όπου, όπως ακούγεται να λέει, καθημερινά φτάνουν 5.000 άνθρωποι. «Παντού στον ορίζοντα δεν υπήρχε τίποτα παρά μόνο βάρκες και σωσίβια» προσπαθεί να περιγράψει στους ανυποψίαστους τις εικόνες που καθημερινά καταγράφονται στην Ελλάδα.

Με τον τρόπο αυτό, κατά πληροφορίες, έχει μέχρι στιγμής καταφέρει να συγκεντρώσει περισσότερες από 150.000 λίρες για την οργάνωση Save the Children.

«Μια τραγωδία διαδραματίζεται… Εναπόκειται στις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις να ενεργήσουν προκειμένου να διευθετήσουν την κατάσταση» δήλωσε από την πλευρά του ο Ντάνιελ Κρεγκ, ο οποίος τα τελευταία χρόνια υποδύεται με επιτυχία τον Τζέιμς Μποντ.

Στην τελευταία ταινία του Τζέιμς Μποντ, το Spectre, ο διάσημος κατάσκοπος παραβιάζει τα σύνορα ανεμπόδιστα παρά το γεγονός ότι τον παρακολουθούν οι μυστικές υπηρεσίες και του έχουν κατασχέσει το διαβατήριο.

Στην πραγματικότητα η είσοδος στη Βρετανία χωρίς νόμιμα έγγραφα έχει καταστεί ολοένα και δυσκολότερη και χιλιάδες πρόσφυγες συνωστίζονται κοντά στο λιμάνι του Καλαί, διατεθειμένοι να κάνουν τα πάντα για να διαπλεύσουν τη Μάγχη. Τουλάχιστον 15 εξ αυτών έχουν χάσει την ζωή τους από τον Ιούνιο.

«Ένας κατάσκοπος του κινηματογράφου δεν θα διευθετήσει το ζήτημα» προσέθεσε ο Ντάνιελ Κρεγκ.

«Οι πρόσφυγες δε σκέφτονται τον Τζέιμς Μποντ όταν δίνουν μάχη για να διαπλεύσουν τη Μεσόγειο με τις οικογένειές τους αδιαφορούν πλήρως για εκείνον», προσέθεσε ο ηθοποιός, ο οποίος, κατά ειρωνεία της τύχης, επελέγη από τη βρετανική κυβέρνηση για να πρωταγωνιστήσει σε μια εκστρατεία προώθησης του τουρισμού στη Βρετανία.

Συντάκτης

Άρθρα : 16747
web: www.sportrikala.gr - E-mail: sportrikala@sportrikala.gr

© Sportrikala.gr | Κατασκευή ιστοσελίδας Plushost.gr

Scroll to top