Επισήμως Σκίμπε στην Εθνική και πρώτος στόχος το Μουντιάλ

Επίσημα προπονητής της Εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου, είναι  ο Μίχαελ Σκίμπε, ο οποίος υπέγραψε στα γραφεία της ΕΠΟ το συμβόλαιο τουB4D861BE98DABAE36A70E56E93B023E6

Οι ετήσιες απολαβές του θα είναι 560 χιλιάδες ευρώ, ενώ θα πάρει ακόμα 500 χιλιάδες ευρώ σαν μπόνους, στην περίπτωση πρόκρισης της Εθνικής μας στην τελική φάση του Μουντιάλ.

Στις πρώτες του δηλώσεις ως προπονητής της ομάδας είπε:

«Μεγαλύτερή μου εμπειρία και ευχαρίστηση ήταν όταν δούλευα στην Εθνική Γερμανίας με τον Ρούντι Φέλερ. Γνωρίζω καλά το ελληνικό ποδόσφαιρο. Ήταν μεγάλη έκπληξη και επιτυχία όταν η Ελλάδα κατέκτησε το Euro 2004. Αυτός ήταν και ένας λόγος που ήρθα στην Ελλάδα. Είμαι υπερήφανος που θα δουλέψω ως προπονητής στην Εθνική Ελλάδος. Είναι γενικά τιμή σε οποιονδήποτε προπονητή να δουλεύει σε μια Εθνική ομάδα. Θέλω να ευχαριστήσω τον πρόεδρο και το ΔΣ που με επέλεξε να είμαι στην Εθνική. Θέλω να την καθοδηγήσω ξανά στις επιτυχίες και φυσικά στο Μουντιάλ της Ρωσίας. Υπόσχομαι ότι οι Έλληνες παίκτες θα καταθέσουν και την ψυχή τους στο γήπεδο», είπε αρχικά.

Όταν ρωτήθηκε για το αν έχει συνεργαστεί με έλληνες ποδοσφαιριστές στο παρελθόν: «Ναι έχω δουλέψει με Έλληνες, στην Άιντραχτ, όπως τον Νίκο Λυμπερόπουλο, τον Αμανατίδη και τον Γκέκα».

Για τον συμπατριώτη του, Ότο Ρεχάγκελ είπε: «Ήθελα πρώτα να συμφωνήσω με την Ομοσπονδία και μετά να του μιλήσω. Ακόμα δεν έχω μιλήσει μαζί του. Πάντα έλεγα τα καλύτερα για αυτόν». Ερωτηθείς αν έχει την ίδια φιλοσοφία με τον πρώην Ομοσπονδιακό τεχνικό απάντησε: «Η φιλοσοφία εξαρτάται από την ποιότητα των παικτών. Πρέπει να έχουμε δυνατή άμυνα και να σκοράρουμε».

Από την πλευρά του ο Γιώργος Γκιρτζίκης δήλωσε: «Μετά από μεγάλη ταλαιπωρία έχουμε το νέο μας προπονητή. Είναι σε μια ηλικία που μπορούμε να διανύσουμε αρκετό χρόνο μαζί. Η απόφαση να του αναθέσουμε την ευθύνη δεν ήταν εύκολη. Ψάξαμε για την καλύτερη λύση, γιατί η ομάδα άξιζε την καλύτερη επιλογή. Διότι ο κ. Σκίμπε έχει την εμπειρία και από συλλόγους και από την Εθνική Γερμανίας. Η ηλικία του τού επιτρέπει να μείνει για πολλά χρόνια.

Την Τετάρτη 4/11 η παρουσίαση του

Την Τετάρτη 4 Νοεμβρίου, στις 13:30 το μεσημέρι, θα παρουσιαστεί επίσημα στον Τύπο ο νέος ομοσπονδιακός εκλέκτορας της Εθνικής Ανδρών. Η παρουσίαση του Γερμανού τεχνικού θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο των νοτίων προαστίων «Σουίτες Βουλιαγμένης».

Δουλειά, πάντως, ο 50χρονος προπονητής θα πιάσει άμεσα, αφού το απόγευμα της Κυριακής θα βρεθεί στο «Απόστολος Νικολαΐδης» για να παρακολουθήσει το ντέρμπι Παναθηναϊκός-ΑΕΚ, ενώ το βράδυ της προσεχούς Τετάρτης θα είναι στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» για την αναμέτρηση του Ολυμπιακού με την Ντιναμό Ζάγκρεμπ, στο πλαίσιο του Champions League.