Βρίσκεστε εδώ: Sportrikala.gr » ΣΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ » Ο Μπλάτερ κατηγορεί Πλατινί και εμπλέκει Σαρκοζί στο σκάνδαλο της FIFA

Ο Μπλάτερ κατηγορεί Πλατινί και εμπλέκει Σαρκοζί στο σκάνδαλο της FIFA

Στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και όχι στο Κατάρ, είχε αποφασίσει η FIFA να αναθέσει τη διοργάνωση του Μουντιάλ του 2022

5AB12688CD2932498B224FD19541CC20

Στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και όχι στο Κατάρ, είχε αποφασίσει η FIFA να αναθέσει τη διοργάνωση του Μουντιάλ του 2022, όπως γνωστοποίησε ο Σεπ Μπλάτερ στο ρωσικό δίκτυο «TASS» την Τετάρτη.

Συγκεκριμένα είπε ότι ενώ είχαν αποφασίσει να ορίσουν διοργανωτές του 2018 τη Ρωσία και του 2022 τις ΗΠΑ, δηλαδή στις 2 μεγαλύτερες πολιτικές δυνάμεις, μέχρι που μια συνάντηση του τέως προέδρου της Γαλλίας, Νικολάς Σαρκοζί, με τον εμίρη του Κατάρ, Ταμίμ μπιν Χαμάντ.

Αναλυτικά:

«Το 2010 είχαμε μια συζήτηση για το Παγκόσμιο Κύπελλο και τότε καταλήξαμε σε μια διπλή απόφαση. Για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2018 συμφωνήσαμε πως θα πάει στη Ρωσία, επειδή δεν έχει διοργανωθεί ποτέ στη Ρωσία και για το 2022 θα πήγαινε πίσω στην Αμερική. Έτσι θα είχαμε τα Παγκόσμιο Κύπελλα στις δύο μεγαλύτερες πολιτικές δυνάμεις. Όλα ήταν καλά, μέχρι τη στιγμή του ο Νικολάς Σαρκοζί είχε μια συνάντηση με τον εμίρη του Κατάρ Ταμίμ μπιν Χαμάντ. Σε ένα δείπνο με τον Μισέλ Πλατινί αργότερα μου είπε πως θα ήταν καλό να πάει τελικά στο Κατάρ. Και αυτό άλλαξε όλο το σχέδιο. Στη μυστική ψηφοφορία τέσσερις ψήφοι τις Ευρώπης έφυγαν από τις ΗΠΑ και πήγαν στο Κατάρ και έτσι το αποτέλεσμα ήταν 14-8. Αν βάλεις αυτές τις τέσσερις ψήφους το αποτέλεσμα θα ήταν 12-10 υπέρ των Ηνωμένων Πολιτειών. Αν το Μουντιάλ είχε ανατεθεί στις ΗΠΑ τώρα θα μιλούσαμε μόνο για το υπέροχο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσία και όχι για όλα αυτά τα προβλήματα στη FIFA».

Συντάκτης

Άρθρα : 16689
web: www.sportrikala.gr - E-mail: sportrikala@sportrikala.gr

© Sportrikala.gr | Κατασκευή ιστοσελίδας Plushost.gr

Scroll to top