Κενυάτης δρομέας επιχείρησε (κι απέτυχε) να «κλέψει» στον μαραθώνιο

Ο Διεθνής Μαραθώνιος  του Ναϊρόμπι στη Κένυα αποτελεί ένα μεγάλο αθλητικό γεγονός, στο οποίο φέτος συμμετείχαν,  πάνω από 17.000 διαγωνιζόμενοι.81C0F1B6714B2FCFA8045D055F17BBE7
Ωστόσο, μέσα σε αυτούς τους χιλιάδες μαραθωνοδρόμους υπήρξε κι ένας που δεν έτρεξε με τους όρους τους ευ αγωνίζεσθαι και θα έκανε τον… Φειδιππίδη να κουνιέται μέσα στον τάφο του, από τα νεύρα του.

Ο Τζούλιους Ντζόγκου αποφάσισε πως προκειμένου να κερδίσει ένα από τα τρία μετάλλια που θα του απέφεραν ένα χρηματικό έπαθλο της τάξεως των 6.000 ευρώ, θα έπρεπε να κάνει… λαμογιά καθώς δεν υπήρχε περίπτωση να αντέξει να τρέχει για πάνω από 42 χιλιόμετρα.

Έτσι, σκέφτηκε ένα απλούστατο σχέδιο: να ξεκινήσει μεν τον αγώνα, αλλά κάποια στιγμή να κρυφτεί ανάμεσα στους θεατές του μαραθωνίου και προς το τέλος της κούρσας να βγει από το φιλοθεάμον κοινό και να διεκδικήσει μια από τις τρεις πρώτες θέσεις.

Όπερ κι εγενετο: περίπου στο τελευταίο χιλιόμετρο και λίγο πριν την είσοδο των μαραθωνοδρόμων στο στάδιο, ο 28χρονος ξεπρόβαλλε από το κοινό και πήρε στο κατόπι τον δρομέα Σάντρακ Κίπτου που βρισκόταν στη δεύτερη θέση –τουλάχιστον, κράτησε τα προσχήματα και δεν κυνήγησε τον πρώτο