Βάζει υποψηφιότητα για την προεδρία της FIFA ο Ινφαντίνο

Ο Τζάνι Ινφαντίνο θα είναι υποψήφιος για τις προεδρικές εκλογές στη FIFA στις 26 Φεβρουαρίου 2016109541FEC4EEDCE16BF18DAB026367DE

 

Ο Τζάνι Ινφαντίνο θα είναι υποψήφιος για τις προεδρικές εκλογές στη FIFA στις 26 Φεβρουαρίου 2016, με τον Ιταλοελβετό αξιωματούχο να αποτελεί το «Plan B» της UEFA, στην περίπτωση κατά την οποία ο νυν πρόεδρος, Μισέλ Πλατινί, αναγκαστεί να αποσύρει την υποψηφιότητά του.

Ο γενικός γραμματέας της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας προκρίθηκε ως η πλέον ενδεδειγμένη λύση σε αυτή την περίπτωση, με την απόφαση, η οποία αναμένεται να γίνει επίσημη τις επόμενες ώρες, να έχει υποβληθεί από την UEFA στις Ομοσπονδίες – μέλη της.

Η υποψηφιότητα του Ινφαντίνο, που εγκρίθηκε από την Εκτελεστική Επιτροπή, διασφαλίζει στην UEFA ότι θα έχει έναν δικό της υποψήφιο στις εκλογές της FIFA, στην περίπτωση της οριστικής τιμωρίας του Πλατινί.

Ο Γάλλος παράγοντας τελεί υπό προσωρινή αναστολή καθηκόντων για 90 ημέρες, ποινή που του επιβλήθηκε από την Επιτροπή Δεοντολογίας της FIFA, στο πλαίσιο της έρευνας για την καταβολή 2 εκατομμυρίων ελβετικών φράγκων το 2011 από τη FIFA, για ένα έργο που ισχυρίζεται ότι είχε αναλάβει στο διάσημα 1999 – 2002.

Σε περίπτωση οριστικού αποκλεισμού, ο Πλατινί θα ήταν εκ των πραγμάτων αναγκασμένος να αποσυρθεί από τη διεκδίκηση του ύπατου ποδοσφαιρικού αξιώματος στον πλανήτη, έτσι λοιπόν η UEFA για κάθε ενδεχόμενο αποφάσισε να ενεργοποιήσει το εναλλακτικό σχέδιο για να μην μείνει χωρίς υποψήφιο. Μια επιλογή χωρίς ρίσκο, αφού, αν τελικώς ο Πλατινί απαλλαγεί, τότε ο Ινφαντίνο θα είναι έτοιμος να κάνει ένα βήμα πίσω.