Ποινή 2 ετών στον Μπέο – Δεν…θυμόταν τίποτα ο Δαλούκας!

Το δικαστήριο αποφάσισε την ποινή φυλάκισης 2 ετών στον Μπέο, που εξαγοράσιμη (10 ευρώ την ημέρα)

Η δίκη της πολύκροτης υπόθεσης, μετά από πέντε αναβολές, έγινε και ολοκληρώθηκε σήμερα, παρά την «αμνησία» («κενό μνήμης» το χαρακτήρισε η εισαγγελέας) του Γιώργου Δαλούκα που ξαφνικά ξέχασε τα όσα είχε καταθέσει ενόρκως για το τι είχε συμβεί πριν 4 χρόνια, πριν και μετά τον επίμαχο αγώνα Άρη – Παναθηναϊκού.

Η εισαγγελέας της έδρας του δικαστηρίου έκρινε αναξιόπιστη τη σημερινή του κατάθεση και πρότεινε την ενοχή του Αχιλλέα Μπέου για απόπειρα εκβίασης.
Η υπόθεση αφορούσε στα όσα είχαν προηγηθεί και ακολουθήσει του αγώνα Άρης-Παναθηναϊκός 0-1 το 2010. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο βάσει του οποίου ασκήθηκε και ποινική δίωξη το 2011 από τον αθλητικό εισαγγελέα Κ. Σιμιτζόγλου, ο τότε πρόεδρος του Ολυμπιακού Βόλου είχε προβεί σε απόπειρα εκβίασης του πρώην διαιτητή Γιώργου Δαλούκα ώστε ο τελευταίος να ευνοήσει τους Θεσσαλονικείς.

 

Έκρινε δε αναξιόπιστη την κατάθεση Δαλούκα και πρότεινε την ενοχή του νυν δημάρχου του Βόλου για απόπειρα εκβίασης. Για την ακρίβεια η κατηγορία είναι «απόπειρα εκβίασης στην οποία ο υπαίτιος μεταχειρίστηκε απειλή βλάβης δραστηριότητος που ασκεί ο εξαναγκαζόμενος, με σκοπό να αποκομίσει παράνομο περιουσιακό όφελος», η οποία είναι και πλημμεληματικού χαρακτήρα.

Το δικαστήριο αποφάσισε την ποινή φυλάκισης 2 ετών στον Μπέο, που εξαγοράσιμη (10 ευρώ την ημέρα) και έχει ανασταλτικό χαρακτήρα έως και την την έφεση που αναμένεται να καταθέσει ο δήμαρχος Βόλου.