Αήττητος στη Λεωφόρο και στο -3 από την κορυφή ο ΠΑΟ

Έξι ημέρες πριν το κομβικό ματς με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, ο Παναθηναϊκός νίκησε στο «Απόστολος Νικολαΐδης» τον ΠΑΣ Γιάννινα με 3-1,

9B7353F0A858118E7A1EFE28088EF7BD

Τα γκολ των «πρασίνων» πέτυχαν οι Καρέλης (17΄), Πέτριτς (60΄πέναλτι) και Αμπέντ στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων. Στο 71΄ ο Τσάβες με νέο πέναλτι είχε μειώσει προσωρινά για τους Ηπειρώτες.

Η 6η νίκη του Παναθηναϊκού στο πρωτάθλημα (4η εντός έδρας σε ισάριθμα ματς και 4η σερί μετά την ήττα από τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη) ήταν «προϊόν» της δύναμης και του πάθους που έδειξε η ομάδα του Γιάννη Αναστασίου, η άμυνα της οποίας νικήθηκε για πρώτη φορά μετά από τρεις αγωνιστικές και το 0-1 από τον Πανιώνιο (3η αγωνιστική).

Ο ΠΑΣ ήταν η ομάδα που στο ξεκίνημα του ματς στάθηκε καλύτερα στο γήπεδο, είχε πολύ καλό στήσιμο από τον Γιάννη Πετράκη (3-5-2) και δεν επέτρεψε στους «πράσινους» να κάνουν το παιχνίδι τους. Ήταν η ομάδα που «άγγιξε» το γκολ στο 11΄ με τον Στιλ να διορθώνει το λάθος του μετά την προσωρινή απόκρουση στην κεφαλιά του Ακόστα, απομακρύνοντας τη μπάλα με το πόδι προ του Τσουκαλά που ήταν έτοιμος να σκοράρει.

Στο 15΄ ο Σκόνδρας ανέκοψε τον Καρέλη που έμπαινε από αριστερά, ενώ μετά το κόρνερ που εκτέλεσε ο Νάνο οι Γιαννιώτες βγήκαν γρήγορα στην αντεπίθεση με τον Ίλιτς να προσπαθεί να βρει τον Ακόστα, αλλά ο Μαρινάκης έκοψε την πορεία της μπάλας προς τον Ισπανό που θα έβγαινε μόνος του απέναντι στον Στιλ.

Κόντρα στη ροή του αγώνα ο Παναθηναϊκός πήρε προβάδισμα στο 17΄. Από την ασίστ του Ζέκα, ο Καρέλης μπήκε στην περιοχή, απέφυγε τον Σκόνδρα και με διπλή προσπάθεια νίκησε τον Βελλίδη (1-0).

Μετά το γκολ του Παναθηναϊκού το ματς απόκτησε πολύ γρήγορο ρυθμό, κυρίως γιατί οι Γιαννιώτες ανοίχτηκαν περισσότερο και οι γηπεδούχοι βρήκαν περισσότερους κενούς διαδρόμους κάτι που δε συνέβαινε όσο το παιχνίδι ήταν στο 0-0.

Για μερικά λεπτά οι παίκτες του Γιάννη Πετράκη έχασαν τη συνοχή τους, οι «πράσινοι» από την άλλα μεριά πήραν… μέτρα στο γήπεδο και ισορρόπησαν, χωρίς, πάντως, να παίζουν καλό ποδόσφαιρο. Οι γηπεδούχοι σε σχέση με προηγούμενα παιχνίδια έβγαλαν δύναμη και πάθος στις διεκδικήσεις της μπάλας, πρέσαραν πάρα πολύ, στοιχεία που ως ένα βαθμό «κάλυπταν» τις αδυναμίες τους στο οργανωτικό κομμάτι .

Ο ΠΑΣ έχασε τεράστια ευκαιρία στο 27΄ με τον Ίλιτς να αστοχεί στο τετ-α-τετ με τον Στιλ, ενώ στο 38΄ η κεφαλιά του Ταυλαρίδη βρήκε σε ετοιμότητα τον Βελλίδη, στην τελευταία καλή φάση του πρώτου 45λεπτου.

Το δεύτερο μέρος ήταν… συνέχεια του αγώνα μετά το γκολ των «πρασίνων». Πάνω-κάτω η μπάλα, δυνατές μονομαχίες και τους γηπεδούχους να φτάνουν κοντά στο γκολ στο 56΄ με τη διπλή ευκαιρία που έχασαν με τα διαδοχικά σουτ των Πέτριτς και Ατζαγκούν.

Τρία λεπτά αργότερα μετά από φάουλ του Νάνο, ο Μπέριος στην προσπάθειά του να εμποδίσει τον Τελάντερ έβαλε το χέρι του στο κεφάλι του Δανού, ο τελευταίος έπεσε στο έδαφος και ο Λαμπρόπουλος υπέδειξε το πέναλτι. Ο Πέτριτς «έγραψε» το 2-0 στο 60΄ , δίδοντας ξεκάθαρο προβάδισμα νίκης στο «τριφύλλι».

Κι ενώ ο Παναθηναϊκός κυριαρχούσε στο γήπεδο, οι Ηπειρώτες ξαναμπήκαν στο ματς, με άκρως τυχερό τρόπο. Στην προσπάθεια του Μιχαήλ να επαναφέρει τη μπάλα στην περιοχή του Στιλ αυτή βρήκε στο χέρι του Ταυλαρίδη και ο Λαμπρόπουλος υπέδειξε το καθαρό πέναλτι, το οποίο μετέτρεψε σε γκολ ο Τσάβες στο 71΄ (2-1).

Το παιχνίδι έγινε… θρίλερ μέχρι το τέλος, με τους φιλοξενούμενους να προσπαθούν με βαθιές μπαλιές για την ισοφάριση, χωρίς να καταφέρουν τίποτα.

Στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων, μάλιστα, ο Αμπέντ με «κεραυνό» μέσα από την περιοχή διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα (3-1).

Διαιτητής: Μάριος Λαμπρόπουλος (Ηλείας)

Κίτρινες: Ταυλαρίδης, Ζέκα – Μιχαήλ, Μπέριος, Φερφελης, Τσάβες, Μανιάς

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γ.Αναστασίου): Στιλ, Αμπέντ, Λαγός (66΄ Πράνιτς), Ζέκα, Μαρινάκης, Ατζαγκούν (77΄ Κουτρουμπής), Καρέλης (58΄ Μπεργκ), Ταυλαρίδης, Νάνο, Τελάντερ, Πέτριτς.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ
(Γ.Πετράκης): Βελλιδης, Μπέριος (73΄ Μανιάς), Μιχαήλ, Ίλιτς (79΄ Φερφελης), Τσάβες, Ακόστα, Ναδάλες (68΄ Καρανίκας), Τσουκαλάς, Κοζορώνης, Στρούνα, Σκόνδρας

Τα αποτελέσματα και οι σκόρερ της 7ης αγωνιστικής της Super League:

Πλατανιάς-Πανθρακικός 4-0
(3΄ Τσουράκης, 15΄, 60΄ Μιλούνοβιτς, 88΄ Ράμος)

Πανιώνιος-Καλλονή 2-0
(11΄, 68΄ Μπακασέτας)

Ολυμπιακός-ΑΕΚ 4-0
(28΄ Μποτία, 70΄ Ιντέγε, 78΄, 90+4΄πεν. Φορτούνης)

Βέροια-Ατρόμητος 0-1
(46΄ Λε Ταλέκ)

Λεβαδειακός-Παναιτωλικός 2-2
(40΄ Γιακουμάκης, 47΄πεν. Μάντζιος – 11΄, 20΄ Μαρκόφσκι)

Αστέρας Τρίπολης-Ξάνθη 1-1
(37΄ Σκουρτάι – 68΄ Νιέτο)

Ηρακλής-ΠΑΟΚ 3-3
(14΄ Μακρής, 43΄ Βέλλιος, 90+2΄ Μπαρτολίνι – 35΄ Πέλκας, 65΄ Μπερμπάτοφ, 77΄ Τζαβέλλας)

Παναθηναϊκός-ΠΑΣ Γιάννινα 3-1
(17` Καρέλης, 60`-πεν. Πέτριτς, 90`+3 Αμπέντ – 71`-πεν. Τσάβες)

Βαθμολογία (σε 7 αγώνες)

1. Ολυμπιακός 21
2. Παναθηναϊκός 18
3. ΑΕΚ 13
. Πανιώνιος 13
5. ΠΑΟΚ 11
6. Λεβαδειακός 10
7. Ατρόμητος 9
. Αστέρας Τρίπολης 9
9. ΠΑΣ Γιάννινα 8
. Βέροια 8
. Παναιτωλικός 8
12. Ξάνθη 7
. Ηρακλής 7
14. Καλλονή 5
. Πλατανιάς 5
16. Πανθρακικός 2