Δυο γκολ ο Φορτούνης «τεσσάρα» ο ΟΣΦΠ επί της ΑΕΚ

Ο Ολυμπιακός επιβεβαίωσε την ανωτερότητά του σε ένα ακόμη ντέρμπι , επιβλήθηκε της ΑΕΚ με 4-0.

07B76A40A043FB66788963DB8935EC8F

 

Η «Ένωση» άντεξε για περίπου μισή ώρα (28’ Μποτία 1-0), ενώ στην επανάληψη αρκούσε ένα οκτάλεπτο ξέσπασμα στο 70′ με τον Ιντέγε και στο 78′ με τον Φορτούνη, ο οποίος διαμόρφωσε το σκορ στο 93′ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι.Οι Πειραιώτες με το φινάλε του αγώνα ανέβασαν στους λογαριασμούς τους στα social media ειρωνικό μήνυμα προς τον Δικέφαλο.

“Μας λείψατε” έγραψαν οι Πειραιώτες, απευθυνόμενοι στην “Ένωση”, που επέστρεψε στη μεγάλη κατηγορία έπειτα από δύο χρόνια.

Οι ερυθρόλευκοι πέτυχαν το 7×7 στο πρωτάθλημα και αυξάνουν συνεχώς τη διαφορά από τους διώκτες τους. Από την άλλη, οι «κιτρινόμαυροι» αν εξαιρεθούν ορισμένες καλές εμπνεύσεις στο πρώτο μέρος, δεν έφτασαν σε επίπεδο απόδοσης που να δικαιολογεί τις απαιτήσεις για ένα θετικό αποτέλεσμα στο Καραϊσκάκη.

Μετά από ένα αναγνωριστικό πρώτο 25λεπτο, το ματς άναψε. Το… σπίρτο το έβαλε η ΑΕΚ και συγκεκριμένα ο Πλατέλλας, ο οποίος με κοντρόλ με το στήθος και απευθείας αριστερό σουτ από πλάγια θέση έστειλε την μπάλα να περάσει ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Ρομπέρτο, ο οποίος πάντως φάνηκε να ελέγχει τη φάση.

Ένα λεπτό αργότερα ξεκίνησε το γκολ του Ολυμπιακού. Ο Ιντέγε με μία από τις γνωστές του επελάσεις από τα πλάγια, σούταρε σχεδόν ανενόχλητος υποχρεώνοντας τον Μπαρόχα να διώξει την μπάλα με τα πόδια σε κόρνερ. Το κόρνερ εκτέλεσε ο Τσόρι και η μπάλα έφτασε στον Μποτία, ο οποίος με καρφωτή κεφαλιά από τη γραμμή της μικρής περιοχής άνοιξε το σκορ για τον Ολυμπιακό στο 28ο λεπτό (1-0). Αυτό ήταν το δεύτερο γκολ του Ισπανού αμυντικού στο πρωτάθλημα, μόλις στην τέταρτη εφετινή συμμετοχή στην Σούπερ Λιγκ.

Τα… τζαρτζαρίσματα στο τελευταίο τρίλεπτο του αγώνα, απόρροια κάποιων (σωστών) αποφάσεων του Κύζα έφεραν νεύρα αλλά και κίτρινες κάρτες, με τον Δραμινό ρέφερι να κιτρινίζει τον Μποτία στο 44′ και τον… παγκίτη Κορδέρο στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων του ημιχρόνου. Στη φυσούνα κατά την αποχώρηση των ομάδων από τον αγωνιστικό χώρο, φάνηκε να υπάρχει ένταση, η οποία έληξε με την επέμβαση των ψυχραιμοτέρων!

Ο Τσόρι Ντομίνγκες ήταν ο πρωταγωνιστής σε δύο μεγάλες ευκαιρίες του Ολυμπιακού στο δίλεπτο 64′-65′. Στην πρώτη περίπτωση το σουτ του Τσόρι από εξαιρετική θέση μπλόκαρε ο Μπαρόχα, ενώ στην δεύτερη περίπτωση και από την εξαιρετική εναλλαγή της μπάλας από τους Πάρντο και Σαλίνο, ο Ντομίνγκες έγινε αποδέκτης της μπάλας όμως η κεφαλιά που επιχείρησε βρήκε το οριζόντιο δοκάρι του γκολκίπερ της Ένωσης.

Η υπεροχή του Ολυμπιακού μεταφράστηκε σε δεύτερο γκολ στο 70ο λεπτό. Σκόρερ (για δεύτερο συνεχόμενο ματς) ο Ιντέγε. Ο Νιγηριανός υποδέχθηκε με πλάτη στην εστία την μπάλα, όμως με εξαιρετικό και πανέξυπνο γύρισμα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του ανήμπορου να αντιδράσει Μπαρόχα.

Στο 75′ η ΑΕΚ έχασε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία στον αγώνα όταν ο Μπαρμπόσα από καλή θέση δεν μπόρεσε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα, για να έρθει δύο λεπτά αργότερα το τρίτο γκολ του Ολυμπιακού. Ο Φορτούνης, ο οποίος στο 76` είχε μπει ως αλλαγή στη θέση του Τσόρι, στο 78ο λεπτό στέφθηκε σκόρερ. Στην «ερυθρόλευκη» αντεπίθεση, ο Ιντέγε έκανε παράλληλο γύρισμα, ο Μπαρόχα δεν μπόρεσε να μαζέψει την μπάλα και ο επερχόμενος Φορτούνης πλάσαρε στην κενή εστία κάνοντας το 3-0.

Στο 86′ ο Ολυμπιακός, σε μία ακόμη αντεπίθεση, έφτασε κοντά στο τέταρτο γκολ, όμως ο Πάρντο από κοντά δεν μπόρεσε να παραβιάσει την εστία του Μπαρόχα, με τον γκολκίπερ της ΑΕΚ να διώχνει δύσκολα.

Στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων του αγώνα, οι γηπεδούχοι κέρδισαν πέναλτι. Ο Ερνάνι ανατράπηκε από τον Γκάλο με τον Κύζα να δείχνει αμέσως την εσχάτη των ποινών. Ο Φορτούνης ήταν εύστοχος από τα 11 βήματα (4-0), με τον διεθνή επιθετικό να σκαρφαλώνει μόνος πρώτος στον πίνακα των σκόρερ με επτά γκολ.

Δαιτητής: Κύζας (Δράμας)

Κίτρινες κάρτες: Σιόβας (38′), Μποτία (44′), Μαζουάκου (66′), Σαλίνο (89′), – Αραβίδης (31′), Κορδέρο (45’+1), Μπαρμπόσα (58′), Γκάλο (90’+2)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ρομπέρτο Σίλβα): Ρομπέρτο, Μποτία, Μιλιβόγεβιτς, Κασάμι, Ντουρμάζ (64` Πάρντο), Σιόβας, Μαζουάκου, Σαλίνο, Σεμπά (79` Ερνάνι), Ιντέγε, Τσόρι Ντομίνγκες (76` Φορτούνης).

ΑΕΚ (Τραϊανός Δέλλας): Μπαρόχα, Γκάλο, Λαμπρόπουλος, Τζανετόπουλος, Βίλα, Σιμόες (63` Μπουονανότε), Μάνταλος (82` Κορδέρο), Γιόχανσον, Μπαρμπόσα, Πλατέλλας (75` Κρισάντους), Αραβίδης.