Η συνέντευξη και απολογισμός του πρώτου μήνα

Στην συνέντευξη της Πέμπτης ο τεχνικός του ΑΟΤ εκανε κι ένα απολογισμό καθώς συμπλήρωσε ένα μήνα σοτν πάγκο

Χαρακτηριστικά ανέφερε….Θα ήθελα να κάνω έναν μικρό απολογισμό καθώς κλείνω σχεδόν έναν μήνα. Ήρθα στην ομάδα 17 Σεπτεμβρίου, την πρώτη προπόνηση την έκανα στις 21 Σεπτεμβρίου και στις 27 Σεπτεμβρίου δώσαμε τον πρώτο επίσημο αγώνα μας με τον Κισσαμικό. Όταν ανέλαβα είχα δουλέψει μόνο μια εβδομάδα με τα παιδιά, για εμένα το πρώτο αποτέλεσμα της ομάδας ήταν θετικό, την ισοπαλία που αποσπάσαμε με τον Κισσαμικό μέσα από συλλογική προσπάθεια. Ο λόγος που ξεκινάω τον απολογισμό έχει να κάνει με κάτι όμορφο το οποίο αντιλαμβάνομαι στην πόλη τώρα που κυκλοφορώ, είναι η θέρμη, η φιλοδοξία και η ευχαρίστηση του κόσμου που βλέπει την ομάδα στις υψηλές θέσεις της βαθμολογίας. Θέλω να ξέρετε ότι είμαι επαγγελματίας προπονητής 100%, από την πρώτη μέρα που βρίσκομαι στην ομάδα, υπάρχει συγκεκριμένη μεθοδολογία, συγκεκριμένο πλάνο, τίποτα δεν αφήνεται στην τύχη του. Δεν ζήτησα ούτε θα ζητήσω άλλοθι, και μιλάω για την λεγόμενη πίστωση χρόνου, η οποία θεωρώ είναι σημαντική για έναν νέο προπονητή, σε μια νέα ομάδα για να γνωρίσει το ρόστερ, το οποίο ρόστερ εγώ συγκεκριμένα παρέλαβα, δεν δημιουργήθηκε από μένα. Εγώ δεν ζήτησα γιατί είμαι σίγουρος για την δουλειά μου, ξέρω πολύ καλά που ήρθα, σε ποια ομάδα βρίσκομαι, τα μέχρι τώρα δείγματα είναι θετικά και πορευόμαστε πάνω σε αυτό που ξεκίνησα από την πρώτη κιόλας ημέρα στην πόλη των Τρικάλων. Λάθη γίνονται από όλους, αλάνθαστος είναι αυτός που δεν κάνει τίποτα. Πρέπει να δουλεύεις επαγγελματικά και έχουμε ένα δείγμα από τις τρεις πρώτες αγωνιστικές. Ενδεικτικά να αναφέρω ότι στους σκόρερ της ομάδας είναι και ο Λαμπάκης του οποίου η θέση είναι μπακ, και δυο παίκτες από τον χώρο του κέντρου όπως ο Ριζογιάννης με τον Στεφάνοβιτς και ο Κουσκουνάς που έχει σημειώσει δύο τέρματα και ο Γκμπαλέ, ένα. Είναι ευχάριστο να βλέπεις μια συνολική λειτουργία ομάδας ως προς το αποτέλεσμα».

Για το εάν η Παναχαΐκή θα είναι επηρεασμένη από το ότι έδωσε ματς μέσα στην εβδομάδα:

Είμαι της άποψης ότι η Παναχαΐκή θα πάρει ρυθμό μέσα από τα παιχνίδια και είναι θετικό ότι έπαιξε Κυριακή, έπαιξε Τετάρτη και θα ξανά παίξει Κυριακή. Είναι επιβαρυντικό για την αποστολή της Παναχαϊκής αλλά προπονητικά είναι ενθαρρυντικό το να δώσει ξανά αγώνα την Κυριακή. Προσωπικά να πω ότι έχει έναν εξαιρετικό προπονητή και συνάδελφο, τον Δημήτρη Σπανό, τον θαυμάζω για την διαδρομή του στο ελληνικό ποδόσφαιρο και είναι ευχάριστο το γεγονός για εκείνον που βρίσκεται δεύτερη σεζόν στην ομάδα που σημαίνει ότι ξέρει πρόσωπα και καταστάσεις.

Για τις απουσίες που θα έχει:

Θα απουσιάσει ο Αρσενίεβιτς ο οποίος έχει ενοχλήσεις στον προσαγωγό όπως και ο Διονύσης Χιώτης. Είμαι υπέρ της πρόληψης, προτιμώ να χάσω έναν παίκτη από 2-3 προπονήσεις για να μην τον χάσω για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Kαι επειδή η υγεία είναι το σημαντικότερο, να ευχηθώ ταχεία ανάρρωση στον Δημήτρη Κοντοδήμο και να επιστρέψει πιο δυνατός από ποτέ στους αγωνιστικούς χώρους.

Για το εάν θα επηρεαστεί η ομάδα από την απουσία του Χιώτη:

Ο Διονύσης Χιώτης είναι μια προσωπικότητα με παραστάσεις από υψηλότατο επίπεδο αλλά μην ξεχνάτε ότι γίνεται μια συντονισμένη μια συντονισμένη προσπάθεια. Υπάρχει ο κ. Βάντσικ που κάνει εξαιρετική δουλειά και είδαμε την Κυριακή τον Γιώργο Σικαλιά που ήταν έτοιμος. Σίγουρα επηρεάζει μια απώλεια οποιουδήποτε παίκτη αλλά ειδικά όταν μιλάμε για τον Διονύση που κουβαλάει τόσες παραστάσεις. Σίγουρα είναι απώλεια για μας αλλά θα χαρώ την Κυριακή να γίνει μια αναφορά και στον Σικαλιά, εάν παίξει αυτός.

Για την δήλωση του Παναγιώτη Ζώνα πως ο ΑΟΤ είναι…καταδικασμένος να πρωταγωνιστεί:

Χαίρομαι που έχω έξυπνους ποδοσφαιριστές και με αντίληψη και αυτό που λένε το τεκμηριώνουν. Η επιτυχία με την αποτυχία έχει απειροελάχιστη απόσταση. Συμφωνώ με αυτό που είπε ο Παναγιώτης και θα ήθελα να προσθέσω πως και για ένα προπονητή είναι πρόκληση να έρθει σε μια ομάδα, να είναι σχεδόν ένα μην σε μια ομάδα και η ίδια ομάδα να βγάζει μια υγεία προς τα έξω και όταν λέω ομάδα δεν εννοώ μόνο ο προπονητής. Το εάν είναι καταδικασμένη να πετύχει η ομάδα… είναι το πως το αντιλαμβάνεται ο καθένας. Αν επιτυχία είναι η άνοδος στην Superleague και έρθει, τότε έχει καλώς, εάν είναι κάτι άλλο τότε καλώς να έρθει. Είναι η 2η φορά που αναφέρομαι σε ιστορικές ομάδες. Το ότι δεν αναφέρομαι στην ομάδα μου… δε πάει να πει ότι μειώνω την ομάδα μου, απλά πρέπει να μιλήσω για τις άλλες ομάδες. Μακάρι και οι άλλοι προπονητές να τρέφουν τον ίδιο σεβασμό για τον ΑΟΤ. Ιστορικότατη ομάδα ο ΑΟ Τρίκαλα αλλά εάν όμως αναδείξω σαν πιο ιστορική ομάδα της Β’ Εθνικής την ομάδα των Τρικάλων, το πολύ πολύ να με κεράσουν καφέ  δέκα φίλαθλοι που θα με βρουν στον δρόμο και δεν είναι αυτή η επιθυμία μου.

Για την προσέλευση του κόσμου:

Είναι χαρά μας να βλέπουμε τον κόσμο στο γήπεδο. Ο κόσμος των Τρικάλων είναι διψασμένος και είναι χαρά μας να υπάρχει επιθυμία και επιδοκιμασία. Είναι όμορφο και ταυτόχρονα είναι μια εικόνα μπορούμε και εμείς να βάλουμε το χεράκι μας να τη βελτιώσουμε για να φέρουμε και άλλο κόσμο. Η καλύτερη διαφήμιση είναι οι 3500 θεατές που έφυγαν από δω γεμάτοι και που πήγαν στους φίλους τους και διαφήμισαν την ομάδα.

Για το εάν η πορεία της κάθε ομάδας φέτος θα κριθεί στις λεπτομέρειες:

Ξεκάθαρα… Αν δείτε τα παιχνίδια ένα προς ένα αυτό φαίνεται. Κάθε Κυριακή είναι μια ξεχωριστή Κυριακή και στο τέλος θα γίνει το περιβόητο ταμείο. Φέτος βγαίνουν μόνο δύο ομάδες και αυτό είναι πολύ δύσκολο από μόνο του. Αν θέλετε να σας πω ποιες ομάδες είναι τα φαβορί… είναι Λάρισα που έχει 3 στα 3 και 9 βαθμούς, η Κέρκυρα που σχεδιάστηκε για την Super League, ο Απόλλων.. 2η χρονιά στην κατηγορία, εμείς αν συνεχίσουμε έτσι όπως έχουμε ξεκινήσει, ο Πανσερραϊκός που έρχεται με φόρα αλλά και κάποια ομάδα που δε την περιμένει κανείς καθώς σε κάθε πρωτάθλημα υπάρχει και μία ομάδα – έκπληξη.

Για το εάν η ομάδα θα χρειαστεί μεταγραφική ενίσχυση:

Τα πάντα τα καθορίζει το αποτέλεσμα και η βαθμολογική θέση στην οποία θα βρίσκεται η ομάδα. Αν η ομάδα βρίσκεται ψηλά σίγουρα θα χρειαστούμε κάποιες προσθήκες. Αν πω ότι χρειάζομαι τώρα παίκτες, θα αδικήσω τους ποδοσφαιριστές με τους οποίους δουλεύω… και δουλεύω και με τους 24. Οι ίδιες οι ανάγκες της ομάδας θα δείξουν το εάν θα χρειαστεί να φτιάξουμε κάτι, να βελτιώσουμε και να το εξελίξουμε. Τώρα αν με ρωτάτε πολύ συγκεκριμένα σας λέω ότι έχω τους καλύτερους ποδοσφαιριστές στην κατηγορία.